Susam Yağı haberleri sayfasında Susam Yağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 713 Susam Yağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış aylarında soğuk, nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, kış aylarında sağlıklı cilt dokusunun korunması için hindistan cevizi yağı, susam yağı ve kenevir tohumu yağı gibi soğuk sıkım doğal yağların bakım rutinlerine dahil edilmesini öneriyor.
#CiltSusam yağının saça, cilde olan faydalarının yanında içerek de fayda sağlayabiliyor. Unutkanlıktan yorgunluğa kadar pek çok şeye iyi gelen susam yağı, aynı zamanda radyasyonun zararlı etkisini de en aza indiriyor. Teknoloji çağında olduğumuz şu dönemde susam yağının etkilerine hepimizin ihtiyacı vardır diyor ve susam yağı nedir, neye iyi gelir sorularının yanıtlarını bulabileceğiniz haberimize geçiyoruz. İşte, susam yağının faydaları…
#Susam YağıSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirAkne ve sivilceler hemen hepimizin yaşadığı cilt sorunlarının başında geliyor. Bu soruna iyi gelecek pek çok şey duyuyoruz, okuyoruz. Biz de bugün aknelere iyi gelen doğal bir besinden bahsedeceğiz; susam yağı! Susam yağının aknelere olan etkisi ve nasıl kullanılması gerektiği aşağıda.
#Susam YağıÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinBitkisel bazlı beslenmenin çok ötesinde, kısaca hayvanların yaşam döngüsüne zarar veren hiçbir ürünü kullanmamak olarak tanımlanabilecek vegan yaşam artık çok daha mümkün. Özellikle bitkisel gıdalara olan ilginin hızla artması nedeniyle çeşitlenen ürün yelpazesi, bu yaşam tercihini Türkiye’de de kolayca sürdürülebilir hale getiriyor. İşte vegan besinlerin zengin dünyası ile tanışmanızı sağlayacak mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikBaharatlı,acılı bir Kore çorbası olan Yukgaejang tarifi MasterChef programı ile merak ediliyor. Uzun süre birlikte kaynatılan , yeşil soğan ve diğer malzemelerle kıyılmış sığır etinden yapılan baharatlı, çorbaya benzer birKore yemeğidir. Eskiden Kore kraliyet saray mutfağında servis edilen Yukgaejang, sağlıklı ve popülerdir. Peki, evde Yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Yukgaejang tarifi detayları...
#YukgaejangBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkMasterChef shoyu ramen tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ramen Japon mutfağının en ünlü noodle çorbalarından bir tanesidir. Normalde uzun süre kaynatılan kemiklerle yapılıyor. Oshaka'da çok meşhur olan versiyonu shoyu ramen ise açık renk soya sosu ile yapılıyor. Peki, shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef shoyu ramen tarifi detayları...
#Masterchef Shoyu RamenGallada iyi değil, çok iyi bir lokanta... Fatih Tutak uluslararası çapta bir şef. Meraklı. Araştırmacı. Çok az şefte olan bir özelliği de damak tadının çok iyi olması. İşini ciddiye alıyor; kestirmeden değil, gerekli yoldan gidiyor. Burada lezzet şöleni patatesli pide ve dana ilikli-çıtır sarımsaklı tereyağıyla başlıyor, saf umami. Tarhananın çeşni olarak kullanıldığı enginar bir başyapıt. Dört dumpling var; kuzugöbeği püresi ve yengeçliler favorim oldu ama karidesli ve Adana kebaplı olanlar da başarılı. Pekin ördeğiyse yıllar önce Girardet lokantasında yediğim düzeyde, yani çok iyi Çin lokantalarından bile daha iyi...
#Vedat MİLORHindistan cevizi sütüyle pişmiş, zencefilli bir Hint yemeğinin içinde de nefis, Meksikalıların ünlü taco’sunun arasında da, zerdeçallı, acı biberli, körili ve tarçınlı İran pilavında da...Zeytinyağlısının yeri bende ayrı ama taze fasulyeyle yapabileceklerimiz öyle çok ki... Farklı ülkelerden fasulyeli tariflere bakalım...
#Taze FasulyeYüksek oranda protein içerdiği için mutfağımdan eksik etmediğim yerfıstığını anlatacağım bu hafta. Yerfıstığı kremasını günün her saati yiyebilirim, bu kremayla yaptığım kurabiyenin de dışı kıtır, içi Yumuşacık oluyor. Yerfıstığı, zenfecil ve sarımsakla yaptığım sossa hem makarnaya hem de salatalara şahane bir dokunuş katıyor.
#YerfıstığıYaz aylarının en büyük sorunlarından sinekler, sivrisinekler ve karıncalar... Doğal yöntemlerle hazırlayacağımız karışımlarla hepsiyle savaşabilir; bu küçük canlılardan, ısırıkları nedeniyle oluşan kaşıntı ve kızarıklıklardan kurtulabiliriz.
#Dr. Ecz. Metin UyarYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüYeni çılgınlığımız yapay zekâ... Ancak henüz gastronomi alanında yeterince verimli şekilde kullanılmıyor. Geçen hafta ilk kez ChatGPT’yi kullandım, ona Türk mutfağının dünyadaki bilinirliği için yapılması gerekenleri, imambayıldıyı Japon mutfağına nasıl uyarlayabileceğimizi sordum. Saçma yanıtlar alacağımı düşünmüştüm ama öyle olmadı. Sevgili yapay zekâmla Türk çayı üzerine çalışmaya başladık bile!
#Yapay ZekâARİSTO’dan başlayarak bilim insanları ve düşünürler, yüzyıllar boyunca bu bilmeceyi çözmeye çabaladı.Yaşlanma ya da bazen söylendiği şekliyle ihtiyarlık, ilerleyen yaşla beraber fizyolojik işlevin kaçınılmaz olarak bozulmasıdır. Fitoterapist ve homeopat Doktor Serdar Özgüç, “yaşlanmayı yavaşlatma”yı anlattı.
#1Vücut peelingi cildinizde mucizeler yaratır ve cildinize yararı saymakla bitmez. Cilt temizliğinizi sadece yüzünüzle sınırlamayın. Vücudunuza da cildinize gösterdiğiniz özeni gösterin. Peelingi de vazgeçemediğiniz uygulamalardan biri olarak hayatınıza almanızı öneririm.
#Peeling“Veganlık zor değil mi, nasıl yapıyorsunuz”, “Bal neden yok”, “Balık da mı yemiyorsunuz” Umarım İstanbul VegFest gibi etkinlikler çoğalır da daha çok kişiyle buluşma imkânı buluruz. Böylelikle bitkisel beslenmeye dair merak edilen soruları yanıtlama ve vegan mutfağı tanıtma olanağımız artar.
#Tembel SpagettiAsya mutfağının sevilen lezzetlerinden noodle, MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. MasterChef Singapur noodle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yapım aşamalarında sebzelerin pişirilmesinde wok tava kullanılması oldukça önemli. Ayrıca noodle hamurunun yapışmaması için doğru şekilde pişirilmesi 'blanch' edilmesi (çiğ olan malzemelerin kaynar suda pişirilmesi) gerekiyor. İşte MasterChef Singapur noodle tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Singapur NoodleÇörek otu yağının nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kuru saç ve cilde sahip kişiler çörek otunu hem saçları hem de ciltleri için kullanabilir. Çörek otu yağının cilt üzerinde diğer bir etkisi ise akne ve sivilceleri gidermesidir. İçerdiği amino asitler ile daha sağlıklı bir cilde çörek otu yağı ile sahip olmak mümkündür. İşte çörek otu hakkında detaylar.
#Çörek Otu YağıMis gibi bir sosla marine edilmiş, tam ayarında pişmiş bir tavuk kanat, yaz aylarında mangalın vazgeçilmezlerinden... Köz tadının yeri ayrı olsa da sıvıyağda kızarmışını da çok seviyoruz. Lezzetten hiç ödün vermeden fırında pişirmek de çok pratik. Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya farklı pişirme yöntemleriyle yapabileceğimiz üç nefis kanat tarifi veriyor.
#IzgaraSlow Food Foundation, yöresel değerleri korumak ve üretimlerini sürdürebillir kılmak adına küresel bir proje başlattı. Nuh’un Ambarı projesi için Türkiye’den seçilen ürünler arasında tarhana çeşitleri, boyoz ve hardaliye de var. İşte, bu lezzetlerden yola çıkarak hazırladığım vegan tarifler...
#Slow Food FoundationGünümüzde hamilelik sürecinde birbirinden farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Özellikle fiziksel değişiklikler de yoğun olarak yaşanır. Hamilelikte saç dökülmesi de çok fazla görülmektedir. Hamilelikte saç dökülmesi olur mu ve neden olur? Hamilelikte saç dökülmesi nasıl engellenir ve geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Galataport’ta açılan Muutto Anatolian Tapas Bar’ın menüsünde çerkestavuğundan pate de var, firik buğdayından keşkek de... Anadolu’nun onlarca farklı kültürden beslenmiş mutfak geleneğini ve yemek tekniklerini kullanan şef Umut Karakuş, malzeme bilgisi ve tat birleşimleriyle tanıdık ama bir o kadar farklı ve incelikli tabaklar çıkarıyor.
#GalataportDermatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato,yaklaşan yazmevsimi öncesisaç bakımlarıhakkında önemlitavsiyelerde bulundu. Yaz aylarında bakımlarındüzeni yapılmasının öneminedeğinen Amato,“Sonuçta sonbahara girerkensaçlarımızınepey kırıldığını,kuruduğunu vezayıfladığını farkederiz. Bu yüzden saç bakımları ihmal edilmemeli” dedi.
#1Bir bebek doğduğu anda vücudunun %75’i sudur. Ve yaşlandıkça oran önce %60’a, sonra %50’lere düşer. Susuz bir bitki kurur. Yeteri kadar su tüketen insan tıpkı bir bitki gibi taze ve dinç kalır. Su tüketimi serotonin, melatonin üretimi için şarttır. Demek ki suyun fiziksel faydalarının yanı sıra psikolojik faydaları da var. Susuz bir vücut kendini sürekli yorgun hisseder. Su içmek zayıflamaya da yardımcı olur. Çünkü su içtiğimiz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebiliriz.
#OruçBitkisel mutfağın gözde ürünlerinden tofu, tatlı-tuzlu hemen her tarife uyum sağlayabiliyor. Yüksek lif içeriği sayesinde doyurucu, üstelik protein yönünden oldukça zengin... Ben tofuyla mayonez ve smoothie yapıyorum, bazen de soya sosuyla marine edip kızartıyorum.
#Tofu