MasterChef Singapur Noodle tarifi: Singapur Noodle nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Asya mutfağının sevilen lezzetlerinden noodle, MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. MasterChef Singapur noodle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yapım aşamalarında sebzelerin pişirilmesinde wok tava kullanılması oldukça önemli. Ayrıca noodle hamurunun yapışmaması için doğru şekilde pişirilmesi 'blanch' edilmesi (çiğ olan malzemelerin kaynar suda pişirilmesi) gerekiyor. İşte MasterChef Singapur noodle tarifi, malzemeleri ve yapımı...
Asya mutfağının en tanınmış temsilcisi noodle, evde de kolayca yapılabilir. Sebzeler, tavuk ya da etle yapabileceğiniz noodle karidesle de çok nefis oluyor. Singapur noodle ise bazı püf noktaların dikkat edilmesi gereken bir tarif olarak bazı incelikler taşıyor. Peki, Singapur noodle nasıl yapılır? İşte Singağur noodle tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
NOODLE MALZEMELERİ
4 parça noodle (ince kesilmiş)
10 adet jumbo karides
3 Su bardağı çin marulu
1 adet havuç
1 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı soğan
3 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı köri tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
1 tutam beyaz toz biber
NOONLE NASIL YAPILIR?
Noodle’ı bol tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp, süzün.
Karidesleri, sıvı yağda soteleyin.
Üzerine baharatları ve soya sosunu ekleyip, ocaktan alın.
Sebzelerin tamamını julyen doğrayın.
Wok tavada sebzeleri, ezilmiş sarımsak ve sıvı yağ ile soteledikten sonra baharatları atın.
Üzerine karidesleri ilave edin.
Ardından noodle ile iyice karıştırın.
İnce kıyılmış Çin marulu ile servis edin.