Birçok farklı kullanım alanı ile beraber sülfat öne çıkıyor. Kimyasal bir formül üzerinden inorganik bir yapı şeklinde ifade etmek mümkündür. Peki, sülfat nedir ve ne işe yarar? Sülfat nerelerde kullanılır? İşte bu konular üzerine merak edilen bilgiler.
#Sülfat NedirDünya uzun bir süredir, daha sürdürülebilir olmayı, özellikle üretimde çevreci yöntemler bulmayı tartışıyor. Çoktan harekete geçen markalar ve hayatımıza yeni giren kavramlarsa değişimin başladığını gösteriyor. Son zamanlarda sıklıkla hayvan derisine alternatif olarak sunulan vegan deri bu çözümlerden biri olabilir mi ve gerçekten sanıldığı kadar sürdürülebilir mi?
#VeganTuzsuz şampuan yıpranan ve işlem gören saçların hassas şekilde temizlenmesini sağlar. İçeriğinde sodyum lauril sülfat ve sodyum lauret sülfat barındıran tuzsuz şampuan saçları besler. Tuzsuz şampuanlar paraben barındırmadığı için saça zarar vermez. Tuzsuz şampuan nedir? Faydaları ve zararları nelerdir? Tuzsuz şampuan ne işe yarar ve kimler kullanır? Ayrıntıları ile derledik.
#Tuzsuz Şampuan NedirKağıdın ham maddesi ağaçlardır. Kesilen ağaçlar kabukları soyularak kağıt hamuru için hazırlanır. Toz haline getirilen ağaç parçaları su ile karıştırılır ve silindir yardımıyla sıkıştırılır. Sıkıştırılan bu karışım uygun koşullarda kurutularak kağıt elde edilir. Kağıt üretimi elde ve makinede yapılmaktadır. Günümüzde kullanılan kağıtların çoğu makinelerde üretilmektedir. İşte, kağıtla ilgili merak edilenler.
#Kağıdın HammaddesiKükürt, sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Kükürt nedir öğrenebilir ve ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Kükürt nedir? Ne işe yarar? Kükürt nerelerde bulunur ve kullanılır tüm detaylarıyla derledik.
Ağız içerisinde oluşan yaraların çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle de aft rahatsızlığı ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Aft nedir? Nasıl geçer? Ağızda ve dilde oluşan aft neden oluşur, kaç günde geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#AftBilim insanları bir maddede yer alan bileşenlerden yüzde kaçının azot olduğunu tespit etmek için kjeldahl denen yöntemi kullanmaktadır. Bu yöntemle özellikle insan ve hayvan besinleri üzerinde çalışma yapılmaktadır. Besinlerin azot değerlerini ve daha sonrasında protein değerlerini belirlemede kullanılan kjeldahl yöntemi nedir, hangi aşamalardan oluşmaktadır detayları ile derledik.
#EğitimKas ağrılarına iyi gelen epsom tuzu banyolardan mutfaklara pek çok şekilde hayatımıza katabileceğimiz bir doğal üründür. Aynı zamanda kabızlığa faydası olan epsom tuzu kullanım alanları merak ediliyor. Peki, epsom tuzu nedir, nerelerde kullanılır? İşte, epsom tuzu faydaları ve olası zararları...
#Epsom TuzuGlutatyon, vücudun tarafından kendiliğinden üretilen bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. Peki, glutatyon eksikliği belirtileri nelerdir, hangi besinlerde bulunur? İşte glutatyonun faydaları...
#GlutatyonBitkiler için önemli bir takviye olan gübrelerin oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. Gübreleme yapılan alanlardan alınan verim daima fazla olmaktadır. Bu nedenle toprağın ve yetiştirilen ürünün özelliğine uygun olan bir gübre tercih edilerek kaliteli ürün yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bir gübre çeşidi olan potasyum sülfat ile potasyum nitratın bu anlamda ele alınmaktadır. Peki, potasyum sülfat ile potasyum nitrat arasındaki fark nedir? İşte, potasyum sülfat ve nitrat arasındaki farklar hakkında detayları derledik.
Kısaca MPS olarak bilinen mukopolisakkaridoz sorunu, vücutta üretilen enzimlerle ilgili olan bir durumdur. Vücutta yer alan ve enzim adı ile bilinen maddelerin çok önemli bazı görevleri vardır. Bu görevler içinde taşıma ya da sindirim ile birlikte pek çok farklı konu söz konusudur. Mps nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.
Akıl almaz yöntemler kullanarak hayatımızı tehlikeye sokan sahtecilerin yeni hedefi şampuanlar! İnsan sağlığını tehdit eden sahte ve kalitesiz şampuanları internet dışında market ve bakkallara satıyorlar. Hatta sahte ürünlerin markalı ambalajları için bile sektör oluşmuş durumda… Peki sahte şampuan, gerçeğinden nasıl ayırt edilebilir? Hangi hastalıklara davetiye çıkarır?
#Sahte ÜrünZemzem kavramı Türk dilinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu kelime Arapça kökenli bir sözcüktür. Zemzem İslamiyette önemli ve kutsal bilinen suyun ismidir. Bu su Suudi Arabistan'da yer alan Mekke'de bulunan Kabe'nin 20 metre doğusundaki su kaynağından çıkmaktadır. Bilgilendirici şekliyle detaylı olarak zemzem suyu nedir ve nasıl oluşmuştur, zemzem suyunun yüze, saça, vücuda ve cilde faydaları nelerdir detayları ile sizler için derledik.
#Zemzem SuyuDünya, iklim değişikliğinden dolayı gün geçtikçe ısınmaya devam ediyor. Buzulların erimesi, orman yangınları, kuraklık gibi endişelere şimdi volkanların harekete geçme olasılığı da eklendi. Ancak en dikkat çeken nokta ise bu volkanik püskürmelerin soğumaya neden olma ihtimali… Peki volkanlar küresel ısınmayı etkileyebilir mi? Türkiye'de püskürme potansiyeline sahip volkan var mı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#VolkanlarSelenit taşını diğer taşlardan ayıran önemli özelliklerinden birisi zarif bir kristal taş olmasıdır. Dikkat çeken yapıda olan bu taş duru beyaz ve saf şekle sahiptir. İnciye benzer asil taşlar gurubunda yer alır. Selenit taşı nedir, nerelerde bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir, nasıl anlaşılır, özellikleri nelerdir, takı alanlarında kullanılabilir mi gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Selenit Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Jips taşı günümüz inşaat ve dekorasyon sektöründe kullanılan ismiyle alçı taşı olarak bilinmektedir. Jips sözcüğü Fransızca olan gypse kelimesinden alıntıdır. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise kalsiyum sülfat minerali ve alçı taşı demektir. Fransızca olan bu sözcükte Latince aynı anlama gelen gypsus ya da gypsum kelimesinden alınarak türetilmiştir. Kelimeler eski Yunancadan tebeşir kelimesinden alınmıştır. Jips taşı nedir, ne işe yarar, jips taşı nasıl anlaşılır ve nasıl kullanılır, faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
#Jips Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Günümüzde bazı kimyasal ürünler insan sağlığını tehdit etmektedir. Özellikle SLS denilen Sodyum Lauril Sülfat da çok merak ediliyor. SLS nedir ve zararları nelerdir? SLS neden zararlıdır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sls Nedir Ve Zararları Nelerdir?Üzüm ülkemizde bol miktarda yetişen ve sevilerek tüketilen meyveler arasında yerini alır. Üzüm yetiştiriciliğinin yapıldığı alanlara ise bağ adı verilir. Türkiye'de üzüm yetiştiriciliği büyük öneme sahip zirai işlemler arasında yerini alır. Sizin için Üzüm fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Üzüm fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
ASUD (Ambalajlı Süt Ürünleri Derneği)’nin #subiterseherkessusar etiketiyle sütçülük sektöründe yer alan tüm paydaşlara su kullanımı konusundaki rolünü göstermek, su kullanım durumunun gözden geçirilmesini sağlamak ve suyun verimli kullanımı için olanakların araştırılmasında itici güç olmak için bir proje hayata geçirdi.
#BursaAntikor, özetle kişinin vücuduna giren antijene yanıt olarak bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddeyi ifade etmektedir. İmmünglobulin olarak da adlandırılır. Antikor testi kişinin hastalığa bağışıklık durumunu saptamak için yapılır. Peki, antikor testi nasıl yapılır? İşte, antikor testi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AntikorÇoğunlukla yaşlı kişilerde görülen eklem ağrıları aslında her yaşta görülebilen bir problemdir. Bu rahatsız edici ağrılar çeşitli sebeplerle meydana gelebilmektedir. Korona günlerinde eklem ağrısı yaşayan insanlar hemen ''Korona mı oldum acaba?'' gibi bir endişeye kapılabilmektedir. Çünkü her eklem ağrısı korona belirtisi değildir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Eklem AğrısıSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından corona virüs tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının detayları tekrar gündeme geldi. T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya menşeili şirket Toyama Chemical tarafından RNA virüslerine karşı geliştirilmiş bir antiviral ilaçtır. Favipiravir grip, Batı Nil ve sarıhumma virüslerinin yanı sıra flavivirüsler, arenavirüsler, bunyavirüsler ve alphavirüslere karşı da etkinlik göstermektedir.
#FavipiravirKoronavirüse ve yayılmasını önlemeye ilişkin bilgiler veren Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da virüsün alkali ortamlarda yaşayamayacağını belirterek alkali ortamın nasıl oluşturulacağını açıkladı. Açıklama ardından alkali ve alkali ortam terimi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, alkali nedir, alkali ortam nedir?
#Alkali NedirTürkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından kişisel hijyen ve el dezenfektanı gibi virüsü önleyici tedbirler gündeme geldi. Uzmanlar Corona Virüsüne karşı öncelikle ellerin normal sabunla sık sık temizliğini önerdiklerini belirtiyor. İmkan bulunamazsa alkol bazlı el dezenfektanlarını öneren uzmanlar, Corona Virüsü'nğn, virüs olduğu için antibakteriyel ürünlere yanıt vermediğini, sabun veya alkol bazlı dezenfektan bulunamazsa, yerine kolonya da kullanılabileceğini söylüyor. Peki, Dezenfektan nedir? Dezenfeksiyon nasıl yapılır? İşte, o konuyla ilgili detaylı bilgiler...
#Dezenfektan Nedir?