Güne güzel başlayabiliriz. Fakat akşam eve kendimizi attığımızda, günün yorgunluğu çoğunlukla bizi hiçbir şey yapamaz hale getirir. Bu yorgunluğun büyük bir bölümünü gün boyu yaşanan strese ‘borçluyuzdur’. Stres, günümüzde birçok fiziksel ve ruhsal rahatsızlığın çıkış noktasıdır. Bunu, son yıllarda doktorların “Fazla stres yapma” cümlesinden de anlamış olmalıyız.
#Stresle Baş Etme YollarıDoktorların bile artık sıklıkla strese bağladığı hastalıklarla yaşıyoruz. Neden? Çünkü stres artık hem dert ortağımız hem de baş belamız. Strese kapılmak için fazla bir sebebe ihtiyacımız yok. İşe yetişmek, rapor tamamlamak, randevuya geç kalmamak için koşuşturmak gibi daha nice stres her gün bizimle aynı havayı soluyor, hatta bedenimizde bizimle beraber yaşıyor.
#Stres Önleyici EgzersizlerİDRAR kaçırma kadınlarda oldukça sık görülen ve yaşam kalitesini belirgin olarak düşüren bir durum. Genel olarak iki farklı tip daha sık görülür. Stres inkontinansı dediğimiz öksürme, gülme veya hapşırma esnasında olan idrar kaçırma tipidir. Diğer tip ise acil idrara gitme, sıkışma hissi ve arkasından idrar kaçırmadır. Bunların dışında karışık tip idrar kaçırma ve dolup taşma tipi idrar kaçırma ise görülen diğer tiplerdir. Bazı durumlarda ise sürekli olarak alt ıslaklığı yapan kaçırma tipi bulunmaktadır.
#1Yürüyüş ve koşunun beden ve ruh sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor... Uzmanlar düzenli yapılan bu egzersizlerin hayat kalitemizi arttırdığını, stresimizi azalttığını anlatıyor. Hazır havalar güzelleşmeye başlamışken açık havanın tadını çıkarmanın vakti de geldi.
#SağlıkMevsimsel grip, soğuk algınlığı ve nezle... Koronavirüs salgınıyla mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlü tutmamız şart. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece’ye ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’ya bunun yollarını sorduk: Uyumak, su içmek ve hareket etmek şart! Dua etmek ya da yoga yapmak, iyi bir uyku ve ekrandan uzak kalmak da stresi azaltıyor.
#SuHareket edebilmek için eklem yapıları da en az kemik ve kaslar kadar önemlidir. Ayakta dururken ya da otururken vücut işlevini yapabilmek ve destek alabilmek için eklem yapıları kullanır. Eklemlerde oluşan ağrılar vücut hareketlerini kısıtlayacağı için günlük hayatın gerekliliklerini yerine getirmede zorluk çıkartacaktır. Gerekli olan tedavi yönteminin uygulanabilmesi için ilk kural, eklem ağrılarının ne sebeple oluştuğunun bilinmesidir. Peki, eklem ağrısı neden oluşur? Eklem ağrıları nasıl geçer? Eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte, detaylar.
#Eklem Ağrıları Neden OlurGeliştirilen yeni testler sadece genetik hastalıkların tanısında değil, nasıl besleneceğiniz, ne tür egzersiz yapacağınız gibi konularda da yardımcı oluyor. Bütün mesele testlerde ortaya çıkabilecek sonuçlara bakarak “aşırı yorumlamalardan” kaçınmak ve testleri “ticari hedefler” gözeterek kullanmamak!
Zamanın izlerini yüzümüzde, ellerimizde ve vücudumuzda görmeye başladığımız andan itibaren anti-aging kremlerine ya da en pahalı bakım ürünlerine saldırmaya başlıyoruz. Peki, bu güzellik iksirlerinden gerçekte neler beklemeliyiz? İşte, en zor soruların cevapları...