Ülkemizde eğitim hayatı her ne kadar akademik performans üzerine kurulu gibi görünse de bu akademik performansın desteklenmesi için süreç içerisinde birçok değişken planlanır ve uygulanır. Bunlardan biri de rutinlerdir. Rutinlerimiz hem günlük yaşamımızda hem de iş hayatımızda önemli bir yer tutar.
#Yarıyıl TatiliÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninGünlük hayatın koşturmacasında çoğu zaman kendimizi unutabiliyoruz. Ancak çok sıkıştığımızda ya da bir sağlık sorunu ile karşılaştığımızda, bunu çözmek için arayışa giriyoruz. Oysaki sıkışmadan, kendimizi hatırlayıp bize iyi gelen wellness ve termal uygulamalarını hayatımıza soktuğumuzda enerjimizi yükseltmenin o kadar da zor olmadığını siz de görebilirsiniz. Çok uzaklara gitmeden, Sapanca ve Afyon’da kolayca ulaşabileceğiniz wellness ve termal tatiller ile ilgili tüm merak edilenler sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerik37’nci haftadan önce doğan bebeklere prematüre deniliyor ve organları henüz tam olarak gelişmediği için kuvözde kalmaları gerekiyor. Son yıllarda dünyada prematüre doğan bebeklerin sayısında ciddi şekilde artış yaşanıyor. Türkiye'de de her 10 bebekten biri prematüre doğuyor. Peki bu duruma etki eden faktörler neler? Neden sayıları her geçen gün artıyor?
#Prematüre DoğumSınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıAşırı kilolu kişilerin çoğunlukta olduğu toplumlarda koronavirüs kaynaklı ölüm oranları diğer ülkelere göre 10 kat yüksek seyrediyor. Farklı bir araştırma ise obezitenin Covid-19 aşısının etkinliğini azaltabileceğine dair sonuçlar ortaya koyuyor. Obezite ile koronavirüs arasındaki korkutucu ilişkiyi uzmanlara sorduk
#Obeziteİster yakın tarihli deprem gibi bir felaket, ister araba kazası olsun, ya da bir aile içinde yaşanan uzun veya kısa süren ve şiddet içeren bir süreç olsun, bu olaylar ‘travmatik süreçler’ olarak adlandırılır. İyi de, travmanın çeşidi, şiddeti, süresi ne olursa olsun bazı insanlar çok, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Travmayı nasıl tanımlayacağız?
#ÇdcukLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsSBS sonuçlarının 12 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. İşte bu tarihten sonra adaylar ve aileler tercih koşuşturması içinde olacak. En az sınava hazırlık süreci kadar önemli olan bu dönemde adayların listesine almayı düşündükleri tüm okullar hakkında bilgi sahibi olmaları ve tercih listelerini istek sırasına göre oluşturmaları oldukça önemli.
#SbsGüzellik ve makyaj... Kadınların vazgeçemediği, ‘Olmazsa olmaz’ dedikleri, uğruna para ve zaman harcadıkları iki kavram. Güzellikle ilgili doğrular, güzelleşmek uğruna yapılan yanlışlar… Doğru makyaj nasıl yapılır, makyajın kalıcı olması için neler yapmak gerek, makyajda yapılan hatalar, vs... Tüm bunları konuştuk sevgili Ayşenur Yazıcı ile.
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ve Hurriyet.com.tr'den dev işbirliği. 3 bin uzman doktor sağlıklı ilgili tüm soru ve sorunlarınızı cevaplayacak. İlk olarak hipertansiyonla ilgili sorularınızı cevaplayan doktorlarımız, şimdi de diyabetle ilgili sorularınızı cevaplandıracak. İşte sorularınızın cevapları...
Sağlığımız için kullanılan ilaçların bir kısmı şifalı bitkilerden, bazıları da hayvanlardan üretilir. Kimi zaman da zehirli bir madde tıpta ilaç olarak kullanılır. Bir bakterinin kendisini korumak ve hastalık oluşturmak için salgıladığı zehiri bizler güzelleşmek için bile kullanabiliyoruz. Yaklaşık on yıldır kullanılan Botox son yıllarda mucizevi sonuçları ile karşımıza çıkıyor.