Sigmund Freud haberleri sayfasında Sigmund Freud hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 331 Sigmund Freud haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sigmund Freud, nöroloji alanında uzmanlaşmış ve psikanalizin atası olarak anılan Avusturyalı bilim insanıdır. Hastaların zihinsel süreçlerinin bilinç dışı unsurları arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmak için çalışmalar yapan Freud, psikanalizi geliştirmiştir. Peki, Sigmund Freud kimdir ve çalışmaları nelerdir?
#Freud KimdirFreud dahil birçok bilim adamı yıllarını kadınların "orgazmını" anlamaya harcadı. Fransız jinekologlar ise sonunda bu sırrı çözmeye yaklaştı. Sonografi cihazı kullanarak yapılan ölçümlerde dahili ve harici uyarılmalardaki kan akışında farklar olduğı belirlendi.
#CinsellikDeğerli okurlar... Bilinçaltımız, biz farkında olmadan beynimizde gerçekleşen etkinliklerin tamamıdır. Bu sadece düşünce ve duygularımızdan ibaret değildir, aynı zamanda vücudumuzun kontrol merkezi olan beynimizin aktivitesini de içerir.
#Serenad Altan“Yargılanmadan dinlenmek, ruh sağlımızı korumak ya da iyileştirmek için” psikolojik desteğe ihtiyaç duyabiliriz. Fakat bizim için en doğru psikoloğu veya psikiyatrı nasıl seçeceğiz? Üstelik birçok terapi ekolü de var. Koltuğa uzanıp çocukluğumuza mı döneceğiz, yoksa geçmişi geçmişte bırakmayı mı tercih edeceğiz?
#Hazan AKÖZ IŞIKTasavvufta, dinde ve felsefede farklı şekilde tanımlanan ruh kelimesinin sözlük anlamı öz ve cevherdir. Gözle görülmeyen, ancak his ve sezgi yoluyla algılanabilen şeyler ise ruhsal olarak nitelendirilir. Fiziksel ve maddi kelimeleri bu sözcükle zıt anlamlıdır. Ruh kelimesinin çengel ve kare bulmacalardaki cevabı nedir sizin için harf sayısına göre derledik.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, heykeline izin verilmeyen Çekya ile farklı bir bağı var. Böbreklerinden rahatsızlanınca 1918 yazında Bohemya’da kaplıca tedavisi gördü. Bu süre zarfında tuttuğu günlükler, ‘Karlsbad Hatıraları’ adıyla kitap oldu. Çekya, Atatürk’ün ziyaret ettiği son Avrupa ülkesiydi.
#Mustafa Kemal AtatürkAlman asıllı ABD'li bilgisayar bilimci Joseph Weizenbaum, bundan 57 yıl önce, dünyanın ilk sohbet robotunu geliştirerek teknolojide bir çığır açtı. Ancak ilerleyen zamanda Weizenbaum tam bir yapay zekâ karşıtına dönüştü. Peki tanınmış bilim insanının fikrini değiştirmesine sebep olan şey neydi? İşte ayrıntılar...
#Yapay ZekaAvusturya’nın başkenti Viyana, Avrupa şehirleri arasında kesinlikle vazgeçilmezlerim arasında ilk sıralarda yer alıyor. The Economist’in araştırma ve analiz bölümü Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından 173 şehrin verilerine bakılarak yıllık hazırlanan yaşanabilirlik endeksinde 2023’te de birinci seçilerek üst üste ikinci kez ‘Dünyanın En Yaşanabilir Şehri’ olma unvanını korudu. Viyana, aynı zamanda kişi başına düşen yeşil alan bakımından da dünya birinciliğini koruyor. Ben de bu aralar güzel havaları fırsat bilip bu güzel şehri tekrar ziyaret ettim ve güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedim.
#AVRUPADAN HABERBirçoğumuz gördüğümüz rüyanın etkisinde kalıyor ve bir anlamı olup olmadığını merak ediyoruz. Aslında çoğu zaman kendi iç dünyamızda bir yolculuğa çıkıyoruz. Dişlerimizin dökülmesi, uçmak, düşmek, sınava girmek gibi tekrar tekrar gördüğümüz bazı rüyalar da işin farklı bir boyutu. Uzmanlara göre rüyaların kişinin onlara yüklediği anlamlarla birlikte yorumlanması gerekiyor.
#Deirdre BarrettTürk Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi’nin bünyesindeki Mina’nın Çocukları Projesi, Kolektif “İyileşme” sergisi, 31 Mart’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile restorasyonu devam eden Metrohan’da İstanbulluların ziyaretine açık olacak. Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşen Kolektif “İyileşme”, uluslararası ölçekte üreten sanatçıların yapıtlarının yer aldığı serginin yanı sıra söyleşiler, atölye ve deneyim buluşmalarını içeren katılımcı bir kamusal programı da kamunun katılımına açık olarak devam ediyor.
#Kolektif İyileşmeKarma sergiler ve müzayedeler, birçok müzisyenin sahneye çıkacağı konserler... Deprem bölgesine yönelik yardımların sürekliliğini sağlamak için bu kez sanatçılar kolları sıvadı. Tracey Emin ile İnci Eviner’in eserini aynı sergide görecek, Kenan Doğulu ile Duman’ı aynı sahnede izleyeceğiz.
#SergiBilim insanları yaşadığımız travmalar, sağlıksız beslenme gibi pek çok etkenin kâbus görmemize neden olabileceğini söylüyor. Siz de sık sık kötü rüya veya kâbus görüyor ve bundan kurtulmak istiyorsanız bu haberimiz çok ilginizi çekecek…
#Uyku Sağlığıİnsan davranışlarının nedenlerini, etkilerini ve sonuçlarını inceleyen bilim dalına psikoloji denir. Çalışma alanlarına göre psikoloji birçok türe ayrılır: Gelişim, bilişsel ve klinik psikoloji bunlara örnek olarak gösterilebilir. 19. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan sosyal psikoloji ise bireylerden çok grupların ve kitlelerin davranışlarını inceler. Sosyal psikoloji nedir, ne işe yarar ve neleri inceler detayları ile derledik.
‘Psikanaliz Defterleri’nin 8’inci parçası olan, ‘Çocuk ve Ergenlik Çalışmaları/Utanç ve Suçluluk’, zihnimizin entelektüel eğitimiyle değil, hayatımızla ilgili bir kitap. ‘Utanç’, “nasıl bir insan olacağımız” sorununun ilgili olduğu ölçüde, insan hayatının da merkezine, yani ergenlik dönemine odaklanır.
#Utanç Ve Suçluluk20. yüzyılın başında Avusturyalı bilim insanı Sigmund Freud'un yaptığı çalışmalar, psikolojik hastalıkların teşhis ve tasnif edilmesinde önemli rol oynadı. Psikanaliz biliminde ilerleme kaydedilmesi, hem obsesif - kompulsif bozuklukların hem de kişilik bozukluklarının hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı. Psikolojik hastalıklar nelerdir? Sizin için hem Latince hem de Türkçe isimlerini derledik.
Bireyin, hayata bakış açısını ve davranışlarını belirleyen asli unsurlara kişilik denir. Davranış kalıpları, meseleleri ele alış yöntemleri, üslup ve mizaç, kişiliğin temel unsurları arasında yer alır. Kişilik, çocukluk çağında şekillenmeye başlar ve ilk gençlik yıllarında son şeklini alır. Kişilik nedir, nasıl oluşur ve değişir tüm detayları ile derledik.
#Kişilik Nedir?"Halka mâl olmuş" sözünün cuk oturduğu biri varsa o da 20'nci yüzyılın hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehalarından biri olan Einstein'dır, değil mi? Maalesef tam olarak değil. Einstein'ın fikirleri ve keşifleri bir yana ismini ve yüzünü kullanabilmek bile o kadar basit değil...
#Albert EinsteinDolmabahçe Sarayı’nın arka kesiminde yer alan Swiss Otel ile ilgili satış kararı İBB Meclisi’nden geçti ama gündemden hâlâ düşmedi. CHP’den dün isimlerini yazdığımız dört isim ret oyu kullanmadı. Aksine CHP’den Mehmet Ali Tüy, Özgür Öz; İYİ Parti’den Yakup Fındık, Bora Kılıç İBB Meclisi’nde ret oyu kullandılar ve meclis tutanaklarına son derece açıklayıcı şerhlerini işlettiler. İYİ Partili Yakup Fındık raporun geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek aykırı teklifi oylattı ama kendi partisinin oyları ile teklifi reddedildi. İBB’de önceki günkü görüşmeler altı saat sürdü.
#CHPPsikoloji temalı dizilerde ana karakterlerin yaşadığı travmalar ve bu travmalarla nasıl yüzleştikleri anlatılır. Korku ve gerilim ögelerinin de yer aldığı psikolojik dizilerde genellikle karakterin tam olarak ne düşündüğünün ve nasıl hissettiğinin anlaşılması için iç ses kullanılır. Dünya genelinde en çok izlenen ve sevilen psikoloji dizilerini derledik.
Temel unsurları anlatıcı, zaman, olay örgüsü, mekan ve karakter olan olay yazılarına öykü denir. Öyküler, durum hikayesi, olay hikayesi ve modern hikaye olarak üçe ayrılır. Her hikaye türünde de belli başlı anlatım tekniklerinden biri ya da birkaçı kullanılır. Hikayede anlatım tekniklerini örnek paragraflarla birlikte ayrıntılı olarak derledik.
Uyku, insan vücudu ve günlük işlerden yorulan sinirler için dinlenme zamanıdır. Ünlü psikolog Sigmund Freud'un araştırmalarının çoğunda uyku sırasında, kişinin bilinçaltı düşüncelerinin, özlemlerinin veya arzularının rüyalardan geçtiğine yer verilmektedir. Rüyalar çoğu zaman uyku sırasında görülen filmlerden çok daha fazlasını ifade etmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.