Sigara böreği hem lezzetiyle hem de yapılışıyla en popüler böreklerin başında geliyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kolay börek tarifi arayanlar için de birebir. Ancak bütün kolaylığına karşın yine de sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte çok lezzetli sigara böreğini yapmanın ve kızartmanın püf noktaları…
#Sigara BöreğiPratik ve lezzetli ara sıcaklar arasında yer alan sigara böreğinin pek çoğumuzun gönlünde yeri ayrıdır. Hem sahurda hem iftarda menülerinizde yer verebileceğiniz geleneksel sigara böreği nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla birlikte sigara böreği…
#Sigara Böreği TarifiDoyurucu kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan sigara böreği, pratik ve kolay yapımı sayesinde ev hanımlarının kurtarıcı tarifleri arasında yer buluyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kısa sürede yapılan sigara böreği için bazı püf noktalar bulunuyor. Peki, sigara böreği nasıl yapılır? İşte, sigara böreği tarifi ve malzemeleri.
#Sigara Böreği Nasıl Yapılır?Yemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırRamazan geldi, sofralarda zengin menüler yerini almaya başladı. İftar sofralarının en çok aranan ara sıcak lezzetlerinden olan paçanga böreği, bu yıl da popülerliğini koruyor. Sizlere, çıtır çıtır, sıcacık, iştah açıcı paçanga böreği tarifi hazırladık. İşte adım adım paçanga böreği yapılışı…
#Paçanga BöreğiTürk mutfağının en meşakkatli yemeklerinden mantıya alternatif bir önerimiz var: Tavuklu börek mantı. Hazır yufkadan yapılması nedeniyle oldukça pratik olan tavuklu börek mantıyı davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, tavuklu börek mantı nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve yapılışı
#Tavuklu Börek MantıTürk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…
#Mucize LezzetlerGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, bu özelliğiyle ramazanla özdeşlemiş bir lezzet. Ancak bu tatlıyı yapıldıktan sonra hemen yemek gerekiyor. Güllaç alırken mutlaka beyaz renkli, ince ve parlak olmasına dikkat edin. Havadar, aşırı güneş almayan ve rutubetsiz bir ortamda saklayın.