Sigara böreği nasıl yapılır? Sigara böreği yapmanın püf noktaları
Pratik ve lezzetli ara sıcaklar arasında yer alan sigara böreğinin pek çoğumuzun gönlünde yeri ayrıdır. Hem sahurda hem iftarda menülerinizde yer verebileceğiniz geleneksel sigara böreği nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla birlikte sigara böreği…
Çıtır çıtır lezzetiyle özellikle çocuklar için yeri ayrı olan sigara böreğine iftar menülerinde de her an yer verebilirsiniz. Yapımı kolay ve tadı vazgeçilmez sigara böreği, dilediğiniz gibi hazırlayabileceğiniz iç harcıyla sofralarınıza lezzet katıyor. Sizin için klasik peynirli maydanozlu harçtan hazırladığımız sigara böreğinin tarifini paylaşıyoruz. İşte sigara böreğinin malzemeleri ve tarifi. Afiyet olsun.
Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 adet hazır yufka
İç harcı için;
150 gram lor peyniri
150 gram rendelenmiş kaşar
Çeyrek çay kaşığı tuz
5 dal maydanoz
Pişirmek için;
2 su bardağı sıvı yağ
Lor peynirinin içerisine maydanozları ince ince doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Sevdiğiniz baharatlar varsa bunları da malzemelerin içerisine ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra kıvam alması için dilediğiniz takdirde içerisine biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Yufkayı büyüklüğüne göre üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya bölün.
Böldüğünüz yufkalara göz kararı hazırladığınız harcı yerleştirin.
Ayrı bir kapta bulunan karıştırılmış bir yumurtaya yufkanın uç kısmını bandırın ve yuvarlayarak sigara şekline getirin.
Tavaya yağı alın ve iyice kızdırdıktan sonra sigara böreğini tavaya ekleyin.
Her tarafının güzelce nar gibi kızardığından emin olduktan sonra sigara böreklerini tavadan alın.
Sigara Böreği Pişirmenin Püf noktaları
Sigara böreği yağda kızardıktan sonra tabağa alırken altına havlu kağır serin. Bu sayede böreğin fazla yağını çekmeye yardımcı olacaktır.
Öte yandan tava iyice kızmadan soğuk yağa börekler bırakılırsa sigara börekleri çok fazla yağ çeker. Buna engel olmak için yağın kızdığından emin olun.