Kahve kültürümüz derin bir tarihe ve köklü geleneklere sahip olsa da modern zaman karşısında evrim geçirdiğine tanıklık ediyoruz. Pazar, dünyadaki trendlerle birlikte büyük bir dönüşüm geçirirken modern kahve çeşitleri ve global kahve trendleri de piyasada kendine büyük bir yer edindi. Modernleşen pazarla birlikte espresso, cappuccino, latte, macchiato gibi çeşitli kahve türleri ülkemizde de popülerleşirken, kahve artık tüm kuşaklar için bir içecek tüketiminden ibaret değil; sosyal, profesyonel ve kişisel etkileşimlerin, kültürel deneyimlerin ve günlük ritüellerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. “Kahve bahane, deneyim şahane” diyenlerin taleplerini göz önüne alan Alman teknoloji devi Fakir Hausgeräte ve De’Longhi, kullanıcı dostu tasarımları ve teknolojik yenilikleriyle öne çıkararak günlük yaşamı kolaylaştıran pratik çözümlere odaklandı. Kaave ise, her iklim kuşağından gelen ve farklı notaları buluşturan kahve lezzetiyle 5. nesil akıma öncülük ediyor.
#Sponsorlu İçerikYazın ferahlamak için tercih ettiğimiz bir içecek şeker ve kalori miktarıyla bel çevremizi yağlandırabiliyor, selülite ve kronik hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Örneğin masum zannettiğimiz limonatada yaklaşık 27 gram şeker var. Bu gizli kalorilerden korunmanın yollarını ve sağlıklı alternatiflerini diyetisyen Gülce Cingi ile birlikte derledik.
#Dr. Ecz. Metin UyarEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#Baklagil2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara ulaşması beklenirken sürdürülebilir protein kaynakları mevcut ihtiyacı karşılamak adına en doğru tercih olarak öne çıkıyor. Bitki temelli gıdaya market raflarında kolayca ulaşabilmekse hem ev hem restoran mutfakları için giderek daha fazla önem kazanıyor. Metro Türkiye’nin yeni piyasaya sürdüğü bademli ve fındıklı içecek serisiyse kekten kahveye mutfakta süt yerine kullanılabilecek pratik bir alternatif...
#SÜTReflü, mide ile ilgili olan bir hastalıktır. Bir mide sorunudur. Bu nedenle yeme ve içme konusunda dikkat edilmesi gerekir. Reflüye iyi gelen bitkiler, içecekler ve çaylar ile sorun hafifletilebilir. Hazmı kolaylaştıracak bitkiler başlıca tercih olmalıdır. Rezene, anason gibi çaylarda reflüye iyi gelmesi ile bilinmektedir. Çayların yanı sıra havuç ve elma suyu gibi içecekler de rahatlatıcı etkiye sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Reflüye İyi Gelen BitkilerMide rahatsızlığı, daha çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunları ile hayatı kabusa çevirebilir. Zaman içinde bazı faktörler nedeni ile meydana gelen mide ağrısı daha da artabiliyor. Mide ağrısının ilerlemesi ve süreklilik kazanması durumunda ise, önemli bir sağlık sorunu halini alıyor. Mideye iyi gelen bitkiler nelerdir sizler için derledik.
#MideHatay'da, taşımalı sistemle eğitim veren okulların öğle yemeği, meslek lisesinin mutfağında öğrencilerin katkılarıyla hazırlanıyor. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim öğrencilerine öğle yemeği desteği sağlıyor.Okul Müdürü Volkan Şeşen:"İlimizde taşımalı eğitimlerine devam eden 3 bin 500 öğrencimizin öğle yemeği okulumuzda hazırlanıyor. Bu yıl 20 mezun öğrencimizi Antalya bölgesinde işe yerleştirdik ve iş imkanı sağladık, bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz"
#MebGünümüzde birbirinden farklı içecek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle de çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek çeşitlerinden biridir. Çay türleri ise çeşitlilik gösterir. Çay türleri ve faydaları nelerdir? Siyah çay ve bitki çaylarının isimlerini ve tariflerini sizler için derledik.
Sıcak aylar geldiğinde vücudumuzun en çok istediği şey içimizi serinleten, sıvı ihtiyacımızı karşılayan soğuk içecekler oluyor. Ancak asitli, gazlı, kremalı veya şeker içeren soğuk içeceklerin vücudumuza faydadan çok zararı bulunuyor. Bu tür içeceklerin fazla tüketilmesi farketmeden aşırı kalori alımına neden olurken; asitli içeceklerdeki fosforik asit kemiklerdeki kalsiyumun miktarını azaltarak kemik erimesi riskini arttırıyor. Peki, bu sıcaklarda içilecek hem sağlıklı olacak hem de içimizi ferahlatacak bir içecek var mı? İşte yaz aylarında serinleten sağlıklı ve lezzetli içecek tarifleri...
#İçecek TarifleriSıcak havalarda maske kullanmak da zor, doya doya dolaşmak da… Virüs tehlikesi ilk günkü korkunçluğuyla hepimizi tehdit ederken, yaz aylarının gelmesiyle sivrisinek ve böcek tehlikesi başladı. Peki, ama bu süreçte kullandığımız ürünler, kimyasallar nelere sebep oluyor, ne yapacağız? Dr. Ümit Aktaş ile konuştuk.
#SinekSağlık deposu bir sıcak içecek olan kant, kolayca yapılmasıyla da herkesin favorisi. Özünde ballı ya da şekerli sıcak su olan kantı lezzetlendirmek için limon suyu da ilave edebilirsiniz. Çay kahve yerine zevkle tüketebileceğiniz kant tarifleri ve püf noktaları hemen aşağıda…
#Kant NedirFas’ın üçüncü büyük yerleşimi Fes, özgün kimliğiyle cazibe noktası ve turizmin yükselen yıldızı. Halk şehirle gurur duyuyor, geleneksel Fas atmosferini koruyor, egzotik pazarlamaya girişmiyor. Hatta pek çoğu Fes’in popüler hale gelmesinden hoşnut değil. Dünyayı gezen, gelişmeleri izleyen yaratıcı yerel girişimcilerin açtığı, yerel kültürü evrensel bakışla yansıtan otel, mağaza, kafe, yemek okulu ve turlar da şehre boyut kazandırmış. İşte 36 saatte Fes...
#Seyahat