Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 10:00
Güneşten daha çok yararlanarak diyetinizi keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Mevsimlerin değişmesiyle metabolizmamız da kendini koruyabilmek için bazı değişkenlikler gösterir. Yiyecek ve içecek alışkanlıkları her mevsim farklı olmalıdır. Özellikle yazın artan sıcaklıklar aşırı terlemeyle vücuttan bol miktarda tuzun atılmasına sebep olur. Bu nedenle yazın diyet yaparken tuz tüketilmemesi ya da gerektiğinden az tüketilmesi tansiyon hastalıklarına sebep olur. Aşırı terlemeyle vücuttan hızla atılan potasyum da mutlaka meyve tüketilerek dengelenmelidir.
Yazın düşük kalorili diyetleri uygulamak baş dönmesine ve tansiyon düşüklüğüne yol açarak sağlığınızı tehlikeye atabilir. Kalori ihtiyacı kişiden kişiye değişkenlik gösterse de her mevsimde olduğu gibi yazın da diyet yaparken 1000 kalorinin altına düşülmemelidir.
SICAK HAVALARI AVANTAJA ÇEVİRİN!
- Yazın diyet yaparken en büyük kolaylık su tüketimidir. Vücudun su ihtiyacı fazla olduğu için kolaylıkla daha fazla su tüketilebilir.
- Günlerin uzun olması sebebiyle daha çok hareket halinde olup daha çok enerji harcayabilirsiniz.
- Fazla ısı ve nem sebebiyle yağlı ve ağır yemekler yerine su miktarı bol yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.
- Yaz mevsiminin getirdiği bu avantajlardan yararlanıp bir uzmana danışarak yazın diyet yapabilirsiniz.
- Dikkat etmeniz gereken en önemli konu su tüketimidir. Yazın diyet yaparken az sıvı tüketmeniz tartıda sizi yanıltabilir. Kilo verdiğinizi sanarak sıvı kaybı yaşayabilirsiniz.
- Gerekli miktarda sıvı tüketilmemesi vücutta bozulmalara sebep olabileceği gibi yazın diyet yaparken verdiğiniz kiloları hızla almanıza da sebep olur.
[video=hurriyetaile_video/secilkenar11.flv]
YAZ AYLARI DİYET YAPMAK İÇİN İDEALDİR
Yazın diyet yapmanın bir sakıncası yoktur. Diyetin verdiği huzursuzluk ve keyifsizlik durumu yazın güneşten alınan D vitaminin rahatlatıcı etkisiyle ortadan kalkar. D vitamini sayesinde yeme davranışı düzene girerek daha rahat kilo verilmesini sağlar.
YAZIN DİYET YAPANLAR VE BALIKSEVERLER İÇİN ÖZEL BİR TARİF!
Diyetisyen Turgay Köse, diyet yapanlara özel düşük kalorili bir tarif paylaştı.
Malzemeler
- 150 gram somon
- 150 ml. light süt
- 100 gram domates
- 1/8 paket turp filizi
- ½ limon
- 1/3 adet kapya biber
- 1/3 adet sarı dolmalık biber
- 1/6 demet fesleğen
- 1/8 demet nane
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- ¼ çay kaşığı tane karabiber
- ¼ çay kaşığı Himalaya tuzu
Hazırlanışı
- Somon balığını fileto edin, kılçıklarını çıkarın ve derisini alın.
- Sarımsağı soyun ve ince doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsağı ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
- Renkli biberleri yıkayın, küp doğrayın, tavaya ekleyin ve 1 dakika soteleyin.
- Domatesi yıkayın, rendeleyin, tavaya ekleyin ve 1 dakika pişirin.
- Sütü ve 1 dakika sonrasında somon balığını ekleyin.
- Limonu yıkayın, suyunu sıkın, karabiber ve tuz ile birlikte tencereye ekleyerek kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirin ve tabağa alın.
- Fesleğen, nane ve turp yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
[fotogaleri=1338]