Sevin Turan haberleri sayfasında Sevin Turan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 289 Sevin Turan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
“Ramazan sofrasında ne olmazsa olmaz?” diye sorsalar, sadece Türkiye’de değil, dünyanın belki de her yerinde ilk akla gelecek cevap hurma olur. Müslümanlar için manevi değerinin yanı sıra sonsuz faydaları nedeniyle beslenme uzmanlarının da ramazanda tüketilmesini tavsiye ettiği hurmaya biraz yakından bakalım mı?
#HurmaHürriyet Lezizz ailesi olarak yerele, özellikle de kadın emeğiyle üretilen yerel değerlere verdiğimiz önemin ne kadar büyük olduğunu artık tüm okurlarımız öğrendi ama ben yılmadan yorulmadan bunu vurgulamaya devam ediyorum ve edeceğim.
#Yerel Mutfak Global Lezzet#KadınOlduğumİçin her ay kullanmak zorunda olduğum hijyenik ürünler dünyanın neredeyse her yerinde özel tüketim maddesi sınıfında yer aldığı için neredeyse beşte bir oranında vergi ödüyorum. Halbuki örneğin erkek anatomisine göre üretilen doğum kontrol ürünleri sağlık ürünü sınıfında olduğu için çok daha düşük vergi oranlarıyla raflarda yer alıyor.
#8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar GünüBu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi örnekleriyle karşılaştığımda sizinle de paylaşmaya çalıştığım alanlar.
#Dilara KehaleKıymalı karnabahar yaparsınız, fırında karnabahar yaparsınız, kızartırsınız, buharda pişirip salata yaparsınız, taş çatlasın haşladıktan sonra glutensiz bir pizza tabanı ya da bulgursuz kısır yaparsınız. Ama eğer Michelin yıldızlı bir şefseniz, bir karnabaharı 21 farklı şekilde hazırlayıp hepsini tek tabakta ve büyük bir uyum içinde sunabilirsiniz.
#Sevin TuranBelki hatırlayanlar olacaktır; birkaç ay önce yazdığım bir yazının sonunda minik bir kişisel duyurum vardı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesi'nin İkinci Üniversite uygulamasıyla Aşçılık bölümüne kayıt olduğumu büyük bir sevinçle dünya aleme ilan etmiş, izlenimlerimi de yazma sözü vermiştim.
#Açık Öğretim FakültesiMeslekleri 180 derecelik bir skalaya yerleştirsek, hayalinizdeki işle hayatınızı kazandığınız iş arasında kaç derece vardır? Ben bu aralığı kapatabilmiş kişilere çok özeniyorum. Sanıyorum birçok kişi de benimle aynı fikirde. En azından Konfüçyüs’ün “Sevdiğin işi yap, hayatın boyunca çalışmak zorunda kalma” minvalli sözünün sosyal medyadaki paylaşım sıklığından benim anladığım bu 😊
#Karl De SmedtSon birkaç senedir bazı kavramlar hayatımızdan çıkmaz, dilimizden düşmez oldu. Farkındalıklar, sürdürülebilirlikler havalarda uçuyor. Tabii bundan mutfaklarımız da payını alıyor. Sıfır atık hedefi, sürdürülebilir gıda, iyi tarım uygulamaları, yerel ürünler, coğrafi işaretler derken epey şey öğrendik bu konularda.
#Sevin TuranŞöyle bir yemek tarifi düşünün: “Et kullanılır. Su hazırlayın. İnce çekilmiş tuz, kurutulmuş arpa kekleri, soğan, arpacık soğan ve süt ekleyin. Pırasa ve sarımsağı ezin ve ekleyin.” Miktarlar yok, nasıl pişirileceği yok ama daha da önemlisi tarifin sahibi şefe danışma şansınız yok. Çünkü şef 4000 yıl kadar önce ölmüş…
#Tuh'uA Milli Futbol Takımımızın İzlanda’yla berabere kalarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığı akşamı, ülke olarak ne kadar sevindiğimizi hatırlıyor musunuz? O müsabakanın ertesi günü bir Türk, Avrupa Futbol Şampiyonası kadar değerli ve prestijli bir başka yarışmada ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Bugün size biraz bu Türk şefimizden ve bu yarışmadan bahsetmek istiyorum, yani Serhat Eliçora’dan ve Bocuse d’Or’dan.
#Bocuse D'orRestorana gidersiniz, menüye bakarsınız, siparişinizi verirsiniz, biraz bekledikten sonra garson tabağınızı getirir önünüze koyar. Bazen servisi yapan garsonun yanında elinde ufak bir ağaç ölçülerindeki karabiber değirmeniyle bir garson daha olur. “Karabiber alır mısınız efendim?” Kırt-kırt-kırt üç tur döndürür, zaten lezzetli olan yemeğinize daha bir lezzet katar. Peki o kırt-kırt-kırt karabiber değirmenini kimin icat ettiğini biliyor musunuz? Doğru cevap Leonardo da Vinci!
#Leonardo Da VinciBu köşenin uzun süreli takipçileri artık biliyorlar ki yemeği gıda ve beslenmeden, lezzeti sağlık ve doğallıktan ayrı tutmuyorum, tutamıyorum. Nitekim son dönemlerin trendi de bu yönde. Gerçi trend dediğimiz şeyler genellikle aslında geçmişte analarımızın, atalarımızın yaptığı ama zaman içinde bin bir sebepten ötürü unutmak zorunda kaldığımız şeylerin yeniden keşfi oluyor çoğunlukla. Ama o tartışmanın boyu biraz uzun, o nedenle biz sadede gelelim…
#Sosyal MedyaPankek, özellikle son dönemde kahvaltıların olmazsa olmazları arasına girdi. Ancak birçok kişi özellikle unlu ve şekerli gıdalardan kaçınmak istediği için kendisini bu zevkten mahrum ediyor. Siz de aynı fikirdeyseniz, sadece muz ve yumurtayla yapılan glütensiz ve şekersiz bu tarifi sakın kaçırmayın. Fazlasıyla basit olan bu tarif Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla iki malzemeli glütensiz pankek tarifi…Tüm Lezizz videoları için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın:
#HtvlezizzŞöyle sıcak bir ev böreğini özleyen ama ekipmanı olmadığı için diye üzülenlere güzel bir haberimiz var. Bu börek ne tepsi istiyor ne de fırın… Peyniriyle sütüyle enfes bir lezzeti olan şipşak tava böreği Öğrenci Evi’nde favorilerinizden biri olacak. Yanında çayla ya da ayranla çok iyi giden tava böreği Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#Htvlezizzİklimiyle, bitki örtüsüyle, toprağıyla gerçekten dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. İnsan bunu en iyi seyahat ederken anlıyor bence. Ülkemizin her yanında güzelliğiyle kalbimizi göğsümüzden çıkaracak köşeler mevcut. Ama benim için Ege’nin özellikle de Kuzey Ege’nin yeri bambaşka. Hele ki Kazdağları’nın eteklerindeki köyler; havasıyla, suyuyla, yemekleriyle, insanlarıyla benim için “tam yaşanacak yer”in sözlük karşılığı.
#ZeytinyağıBu sezon özellikle ABD’de yayın yapan dijital platformlarda birbiri ardına başlayan dizilerin ilginç bir özelliği var: Bir yazarın ya da senaristin hayal gücünün ürünlerini değil, gazete haberlerinde ve köşelerinde anlatılan gerçek insan hikayelerini konu ediniyorlar. Bu durum hem televizyon sektörünün, hem de bizim mesleğimizin geleceği adına çok ilginç şeyler söylüyor.
#Modern LoveZaman öyle hızlı akıyor ki… Daha yeni yılbaşı kutladık gibi geliyor bana ama bir sonraki yılbaşına da bir şey kalmadı hani. Bugün Ekimin 1’i, kasım, aralık derken hooop 2020. Ekim hiç fark ettirmeden geldi ama eli boş gelmedi neyse ki… Çantasında epey malzeme var, kültür sanat meraklıları için. Ayın takvimindeki en büyük kalemlere hızlıca bakalım mı?
#Ekim Ayı EtkinlikleriAvrupa'nın en büyük beş futbol ligi kabul edilen İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'da gençler, Türkiye'ye kıyasla daha fazla forma şansı buluyor. Ülkemizdeki gençler ise ya yedek kulübesinde oturtuluyor ya da kiralık olarak alt liglere yollanıyor. Geri döndüklerinde ise çoğu gönderilecekler listesinde ilk sırada yer alıyor. Fakat arada Arda Güler gibi şansını iyi değerlendirenler de çıkıyor. Peki neden daha fazla Arda Güler izleyemiyoruz? Alt yaşlarda yeni Arda olma potansiyeline sahip genç oyuncularımız kimler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#FutbolKoronavirüs salgınında en büyük silahımız olmaya devam eden aşılar dünyanın farklı yerlerinde sayısız insanın aşı şüpheciliği ve aşı karşıtlığı hareketine katılmasına sebep oldu. Bu durum da birçok hükümet ve yerel yönetimin aşılanmayı cazip hale getirmek için hediyeler ve para ödülleri vermesine neden oluyor. ABD'nin Maryland eyaleti de bu akımın son halkası oldu...
#MarylandSon dakika haberi... Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Temmuz 2020'de Mars'a gönderdiği Perseverance (Azim) adlı uzay aracı yedi aylık yolculuğunu tamamladı... Bugüne dek başka bir gezegene gönderilen en gelişmiş araç olan Perseverance, Jezero Krateri'ne indi. Gezici araç ve küçük bir helikopter, yanıt bekleyen meşhur soruyu yanıtlamak için fırsat sunacak: Başka bir gezegende hayat var mıydı?
#Perseverance“Ramazan sofrasında ne olmazsa olmaz?” diye sorsalar, sadece Türkiye’de değil, dünyanın belki de her yerinde ilk akla gelecek cevap hurma olur. Müslümanlar için manevi değerinin yanı sıra sonsuz faydaları nedeniyle beslenme uzmanlarının da ramazanda tüketilmesini tavsiye ettiği hurmaya biraz yakından bakalım mı?
#HurmaHer evde bulunabilen birkaç temel malzemeyi kullanarak yapabileceğiniz çok pratik bir tavuk yemeği tarifimiz var bugün size. Sağlığa faydaları nedeniyle bolca tüketilmesi tavsiye edilen zerdeçalın renk ve tat kattığı tavuk sote, özellikle yemek pişirmek için çok zamanı olmayanların favorisi olacak. İşte Sevin Turan’ın tarifiyle zerdeçallı tavuk sote tarifimiz…
#HtvprogramlarEvinizde çok pratik bir biçimde nefis bir patates cipsi yapıp afiyetle yemeye ne dersiniz? Özellikle çocukların çok sevdiği patates cipsine sağlıklı bir alternatif olan ev yapımı patates cipsi, lezzetiyle de çıtır çıtır kıvamıyla da marketlerden aldığınız paketli patates cipslerini kesinlikle aratmıyor. Çok beğeneceğinize eminiz, mutlaka denemelisiniz! İşte Sevin Turan’ın tarifiyle ev yapımı patates cipsimiz…
#HtvlezizzHürriyet Lezizz ailesi olarak yerele, özellikle de kadın emeğiyle üretilen yerel değerlere verdiğimiz önemin ne kadar büyük olduğunu artık tüm okurlarımız öğrendi ama ben yılmadan yorulmadan bunu vurgulamaya devam ediyorum ve edeceğim.
#Yerel Mutfak Global Lezzet#KadınOlduğumİçin her ay kullanmak zorunda olduğum hijyenik ürünler dünyanın neredeyse her yerinde özel tüketim maddesi sınıfında yer aldığı için neredeyse beşte bir oranında vergi ödüyorum. Halbuki örneğin erkek anatomisine göre üretilen doğum kontrol ürünleri sağlık ürünü sınıfında olduğu için çok daha düşük vergi oranlarıyla raflarda yer alıyor.
#8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar GünüBu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi örnekleriyle karşılaştığımda sizinle de paylaşmaya çalıştığım alanlar.
#Dilara KehaleKıymalı karnabahar yaparsınız, fırında karnabahar yaparsınız, kızartırsınız, buharda pişirip salata yaparsınız, taş çatlasın haşladıktan sonra glutensiz bir pizza tabanı ya da bulgursuz kısır yaparsınız. Ama eğer Michelin yıldızlı bir şefseniz, bir karnabaharı 21 farklı şekilde hazırlayıp hepsini tek tabakta ve büyük bir uyum içinde sunabilirsiniz.
#Sevin TuranBelki hatırlayanlar olacaktır; birkaç ay önce yazdığım bir yazının sonunda minik bir kişisel duyurum vardı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesi'nin İkinci Üniversite uygulamasıyla Aşçılık bölümüne kayıt olduğumu büyük bir sevinçle dünya aleme ilan etmiş, izlenimlerimi de yazma sözü vermiştim.
#Açık Öğretim FakültesiMeslekleri 180 derecelik bir skalaya yerleştirsek, hayalinizdeki işle hayatınızı kazandığınız iş arasında kaç derece vardır? Ben bu aralığı kapatabilmiş kişilere çok özeniyorum. Sanıyorum birçok kişi de benimle aynı fikirde. En azından Konfüçyüs’ün “Sevdiğin işi yap, hayatın boyunca çalışmak zorunda kalma” minvalli sözünün sosyal medyadaki paylaşım sıklığından benim anladığım bu 😊
#Karl De SmedtSon birkaç senedir bazı kavramlar hayatımızdan çıkmaz, dilimizden düşmez oldu. Farkındalıklar, sürdürülebilirlikler havalarda uçuyor. Tabii bundan mutfaklarımız da payını alıyor. Sıfır atık hedefi, sürdürülebilir gıda, iyi tarım uygulamaları, yerel ürünler, coğrafi işaretler derken epey şey öğrendik bu konularda.
#Sevin TuranYanında ketçabı ve mayoneziyle çıtır çıtır bir tavuğa ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise dışarıdan tavuk söylemekten bile kolay bir tarifimiz var sizin için. Biz göğüs eti kullandık ama baget ya da kanat gibi tavuk ürünleri de kullanabilirsiniz. Fazlasıyla basit olan bu yemek Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla dört malzemeli çıtır tavuk tarifi...
#Htvogrencievi“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#SahlepŞöyle bir yemek tarifi düşünün: “Et kullanılır. Su hazırlayın. İnce çekilmiş tuz, kurutulmuş arpa kekleri, soğan, arpacık soğan ve süt ekleyin. Pırasa ve sarımsağı ezin ve ekleyin.” Miktarlar yok, nasıl pişirileceği yok ama daha da önemlisi tarifin sahibi şefe danışma şansınız yok. Çünkü şef 4000 yıl kadar önce ölmüş…
#Tuh'uA Milli Futbol Takımımızın İzlanda’yla berabere kalarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığı akşamı, ülke olarak ne kadar sevindiğimizi hatırlıyor musunuz? O müsabakanın ertesi günü bir Türk, Avrupa Futbol Şampiyonası kadar değerli ve prestijli bir başka yarışmada ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Bugün size biraz bu Türk şefimizden ve bu yarışmadan bahsetmek istiyorum, yani Serhat Eliçora’dan ve Bocuse d’Or’dan.
#Bocuse D'orRestorana gidersiniz, menüye bakarsınız, siparişinizi verirsiniz, biraz bekledikten sonra garson tabağınızı getirir önünüze koyar. Bazen servisi yapan garsonun yanında elinde ufak bir ağaç ölçülerindeki karabiber değirmeniyle bir garson daha olur. “Karabiber alır mısınız efendim?” Kırt-kırt-kırt üç tur döndürür, zaten lezzetli olan yemeğinize daha bir lezzet katar. Peki o kırt-kırt-kırt karabiber değirmenini kimin icat ettiğini biliyor musunuz? Doğru cevap Leonardo da Vinci!
#Leonardo Da VinciBu köşenin uzun süreli takipçileri artık biliyorlar ki yemeği gıda ve beslenmeden, lezzeti sağlık ve doğallıktan ayrı tutmuyorum, tutamıyorum. Nitekim son dönemlerin trendi de bu yönde. Gerçi trend dediğimiz şeyler genellikle aslında geçmişte analarımızın, atalarımızın yaptığı ama zaman içinde bin bir sebepten ötürü unutmak zorunda kaldığımız şeylerin yeniden keşfi oluyor çoğunlukla. Ama o tartışmanın boyu biraz uzun, o nedenle biz sadede gelelim…
#Sosyal MedyaPankek, özellikle son dönemde kahvaltıların olmazsa olmazları arasına girdi. Ancak birçok kişi özellikle unlu ve şekerli gıdalardan kaçınmak istediği için kendisini bu zevkten mahrum ediyor. Siz de aynı fikirdeyseniz, sadece muz ve yumurtayla yapılan glütensiz ve şekersiz bu tarifi sakın kaçırmayın. Fazlasıyla basit olan bu tarif Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla iki malzemeli glütensiz pankek tarifi…Tüm Lezizz videoları için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın:
#HtvlezizzŞöyle sıcak bir ev böreğini özleyen ama ekipmanı olmadığı için diye üzülenlere güzel bir haberimiz var. Bu börek ne tepsi istiyor ne de fırın… Peyniriyle sütüyle enfes bir lezzeti olan şipşak tava böreği Öğrenci Evi’nde favorilerinizden biri olacak. Yanında çayla ya da ayranla çok iyi giden tava böreği Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#Htvlezizzİklimiyle, bitki örtüsüyle, toprağıyla gerçekten dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. İnsan bunu en iyi seyahat ederken anlıyor bence. Ülkemizin her yanında güzelliğiyle kalbimizi göğsümüzden çıkaracak köşeler mevcut. Ama benim için Ege’nin özellikle de Kuzey Ege’nin yeri bambaşka. Hele ki Kazdağları’nın eteklerindeki köyler; havasıyla, suyuyla, yemekleriyle, insanlarıyla benim için “tam yaşanacak yer”in sözlük karşılığı.
#ZeytinyağıBu sezon özellikle ABD’de yayın yapan dijital platformlarda birbiri ardına başlayan dizilerin ilginç bir özelliği var: Bir yazarın ya da senaristin hayal gücünün ürünlerini değil, gazete haberlerinde ve köşelerinde anlatılan gerçek insan hikayelerini konu ediniyorlar. Bu durum hem televizyon sektörünün, hem de bizim mesleğimizin geleceği adına çok ilginç şeyler söylüyor.
#Modern Loveİş dünyasının geleceğini şekillendiren dijital dönüşüm hikayeleri, Dijital.İZ’de mercek altına alınıyor. Hürriyet TV’de yayınlanan Dijital.İZ’in bugünkü konuğu Faydasıçok Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok ve itelligence Türkiye CEO’su Dr. Abdulbahri Danış oldu.
#Adnan Naci Faydasıçok