Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Necati Kurmel’in kurduğu Saray Halı ve Saray Çiftliği için konkordato talep edildi. Söz konusu iki şirketin yanı sıra, aralarında Necati Kurmel’in de olduğu 4 kişinin de konkordato kapsamına alınması talep edildi.
#Necati KurmelKAYSERİ Develi’deki Saray Halı ve Saray Çiftliği, ardından Yeşilhisar’daki kesimhane, oradan Niğde Ulukışla’nın Maden Köyü’ndeki altın ve gümüş madeni turu, derken aynı gün gece saat 01.30’da Adana’nın Aladağ ilçesindeki Akmetal Madencilik’in misafirhanesine ulaştık.
İthal etle rekabet edemeyen Banvit’ten sonra Koç Holding’e bağlı Harranova da yeni besi hayvanı alımını durdurdu. Saray Çiftliği’nin patronu Necati Kurmel, “Sonuna kadar direneceğiz” mesajı verirken, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Bizim işimiz vatandaşın ucuz ete ulaşmasını sağlamak. Şirketler hesabını yapar” dedi.
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, sermaye piyasasının geliştirilmesi konusunda atılan en somut adımın İstanbul Finans Merkezi olduğunu belirterek, “Bu fikir bile çok yanlış anlaşıldı. Çoğu, ‘İstanbul’da bir yere binalar dikecekler’ dedi. Finans Merkezi, dünyanın iyi piyasalarından daha iyi para ve sermaye kurallarını getirecek. Eski demirperde ülkelerine özenilmemeli” dedi.
Saray Halı’nın sahibi ve Türkiye’nin en büyük hayvan varlığına sahip işadamı Necati Kurmel, Adana Aladağ’da 42 yıldır işlettikleri krom madeni için 50 milyon dolarlık tesis kurdu ve 800 kişiye istihdam sağladı. Aladağ’a 2 lise, bir yurt ve bir kapalı spor salonu da yaptıran Kurmel, ilçeye bir de hastane sözü verdi.
TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), batık bankalar yüzünden el koyduğu birçok sanayi şirketini yöneten Hidayet Nalçacı’nın "850 çalışanı görünce gözlerim yaşardı" sözleri üzerine Metaş’ın Cer Çelik olarak yeniden doğuşunu geçenlerde gündeme getirdim.
Saray Halı ve Saray Çiftliği’nin patronu Necati Kurmel, Adana Aladağ’daki krom madeninde 50 milyon dolarlık "ayrıştırma" tesisi yatırımı başlattı. Tesisin 15 milyon dolarlık bölümünü devreye almak üzere olan Kurmel, 35 milyon dolarlık ikinci adımın hazırlığına da girişti. Krom fiyatlarının ton başına 600 dolara çıkması Kurmel’in Pınar Madencilik’inin cirosunu 30 milyon dolara yükseltti.