Onların aşkı bir zamanlar herkesin dilinde, parmakla gösterilen bir aşktı… Adları bir araya anıldığı ilk günden itibaren Hollywood’un gelmiş geçmiş en gözde çiftlerinden bir oldular. İlişkileri ne kadar tutkulu olduysa ayrılıkları ve bitmeyen kavgaları da o kadar ateşli oldu…
#Brad PittTutkularını emeklilik sonrasında girişime dönüştüren Ayda ve Uğur Kalelioğlu, bağcılık, şarap üretimi, restoran ve konaklamayı kapsayan iş modeliyle çalışmalarına devam ediyor. İngiltere’ye ihracat da yapan ikilinin gündeminde ise bu ülkeye bir restoran da açmak var. Ayda Kalelioğlu, “Gastronomi ihracatı da yapacağız” diyor.
#1Denizli ziyaretim sırasında tanıştığım Labada Gurme ekibi, bizi tamamen yöresel Denizli ürünlerinden yapılan bir menüyle ağırladı. Üç büyük şehir ve yabancı turistin daha çok olduğu merkezler haricinde modern Türk mutfağını yorumlamak oldukça cesaret isteyen bir proje. Bunu hayata geçirdikleri için tüm Labada ekibini tebrik ederim.
#Kale BiberiDenizli'nin Çal ilçesindeki Aşağıseyit Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, Geç Tunç Çağı'nın erken evresine ait tabakalarda milattan önce 1600'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen üzüm çekirdeği bulundu. Halen şaraplık üzüm üretiminin yaygın olduğu bölgede karbonize olmuş üzüm çekirdeğinin 1 milimetreden daha küçük olduğu ve ancak 3'te 1'lik kısmının bugüne ulaştığı kaydedildi. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Erim Konakçı, "Çal'da da böyle bir bulgunun elde edilmiş olması Batı Anadolu'nun ya da Anadolu'nun genel karakteriyle uyumlu bir noktada olduğunu bize gösterdi" dedi.
#Aşağıseyit HöyüğüDenizli'nin Çal ilçesindeki Aşağıseyit Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, Geç Tunç Çağı'nın erken evresine ait tabakalarda milattan önce 1600'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen üzüm çekirdeği bulundu. Halen şaraplık üzüm üretiminin yaygın olduğu bölgede karbonize olmuş üzüm çekirdeğinin 1 milimetreden daha küçük olduğu ve ancak 3'te 1'lik kısmının bugüne ulaştığı kaydedildi. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Erim Konakçı, "Çal'da da böyle bir bulgunun elde edilmiş olması Batı Anadolu'nun ya da Anadolu'nun genel karakteriyle uyumlu bir noktada olduğunu bize gösterdi" dedi.
#Aşağıseyit HöyüğüSonbaharla birlikte ülkemizin güzel bağlarını görmek için yollara düşmenin de zamanı geldi. Türkiye’nin bağ rotasına Çanakkale’den başlayıp oradan da Bozcaada, Urla ve Kapadokya’ya doğru ilerleyelim. Üzümler güzelliğini sergilerken yazdan kalma günlerin tadını çıkaralım.
#Ebru Erkeİzmirli olsa da tatil durağı olarak hep Bodrum’u seçmiş. Mesleğe de yine burada başlamış. Yoğun geçen kurumsal hayatının son 11 yılını Bodrum’da geçiren Berna Kızılhan, şimdilerde bölgenin değerine değer katmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var” diyen Kızılhan, hem gastronomi, hem bağcılık, hem de turizmi birbirine bağlayan hikayeler yazıyor.
#1Geçen hafta Ayvalık’ta, ‘Ayvalık Vizyon Çalıştayı’na davetliydim. Özellikle son dönemde kent vizyonu, turizm ve gastronomi alanında başarılı çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, İznik ve İnegöl gibi ilçelerin ilgilerini çekecek, kendi şehrimiz için dersler çıkarabileceğimiz kararları sizlerle paylaşacağım.
#RAMAZAN BAŞANAYVALIK Belediyesi, Ticaret Odası, Kent Konseyi ve Turizm Geliştirme Birliği koordinatörlüğünde, “Ayvalık Vizyon Çalıştayı” düzenlendi, bir rapor hazırlandı. Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bize ışık tutacak, önümüz aydınlanacaktır” diye nitelediği değerlendirmeleri bir kitapçıkta toplayacaklarını bildirdi. “Ayvalık’ın turizm anayasasına temel” olabilecek rapordan özet başlıklar:
#1BUNDAN uzun yıllar önce dost meclisinde dile getirdiğim bir hayalim vardı; o da Türk mutfağının dünya arenasına çıkarken bunu Ege mutfağıyla, İzmir Yarımadası’yla başarmasıydı. Bugün, senelerdir bereketine hayran olup desteklediğim Urla’nın gastronomideki yükselişini haklı bir gururla izliyor ve turizmin en lezzetli hâli için nitelikli bir merkeze dönüşmesine gülümseyerek şahit oluyorum.
#1Geçen hafta ekimizde bağbozumu rotalarında gezmiştik, bu hafta da bağlar arasında lezzetli bir tura çıkacağız. Yurtdışındaki örnekleriyle yarışan bağlarımız son yıllarda mutfaklarıyla da ön planda. Ünlü şeflerin yenilediği menüler, yerel malzemelerle birleşince damakta unutulmayacak tatlar bırakıyor.
#HürriyetBayramlarda yollara düşüp sevdiklerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla bayramı kutlamak kadar işin yolculuk kısmı da çok zevkli. Hele ki yol üstünde gerçek lezzet durakları varsa... Buyurun, sizin için seçtiğim, farklı güzergâhlarda, bir yemek molasını fazlasıyla hak eden yolüstü lezzet adresleri...
#HürriyetGeçtiğimiz haftasonu motosiklet ile Bozcaada yoluna düştüm. Gezmek bizim için bir yaşam tarzı . Hayatımızı şekillendiren, bize sürekli öğreten, ruhumuzu besleyen bir olgu. Arabayla, motosikletle veya bisikletle...Motosiklet sevenler o işin keyfini bilir. Bende mavi motosikletimi Ege mavisi ile buluşturma istedim ve havanın güzel olduğu ilk fırsatta Bursa’dan erken saatte yola çıktım.
#BursaDenizli'nin Pamukkale ilçesinde Şebnem Şirin (25), evinde erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı (25) tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Polis, olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
#Denizli1992, tesadüflerin yılıydı. Danimarka herkesi şaşırtıp Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken ben de Portekiz’de ilk şeflik tecrübemi yaşıyordum. Masa üzerinde, tabak bile konmadan servis edilen tonbalığı ‘bife de atum’u burada tattım, bitip tükenmeyen gastronomi tutkumun temellerini attım.
#MoreiraAntalya ve şarapçılık… Bu ikili yan yana pek gelmese de Antalya’da şarapçılık yapılabileceğinin en güzel örneğini görmeye gittik önceki hafta sonu. Bereketli topraklar üzerinde geçmişten gelen şarap yolculuğu şimdilerde Elmalı’daki Likya Bağları ile devam ediyor. Likya’nın en büyük avantajı Kaş, Demre, Finike gibi sahil kentlerine yakın olması. Bağ gezinizin ardından Akdeniz’in bu güzel köşelerini keşfedebilirsiniz.
#Antalya