İtalya'da radardan kaybolan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopterin Cusna Dağı yakınlarında düştüğü belirlendi. İtalyan Ansa haber ajansı az önce helikopterdeki 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu da geçtiğimiz saatlerde düşen helikopterin yerinin bulunduğunu açıklamıştı.
#Çavuşoğluİtalya’nın Lucca kentinden kalkan 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin radarla bağlantısı, Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları semalarındayken kesildi. 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding’in yöneticisi olduğu öğrenilirken, İtalyan ekiplerin helikopteri bulma çalışmaları sürüyor.
#İtalyaİtalya’nın Lucca kentinden kalkan ve içerisinde 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu ve yolculardan dördünün Türk olduğu belirtilmişti. Yolcuların ise Eczacıbaşı çalışanları olduğu, fuar için İtalya'da bulundukları açıklanmıştı. Eczacıbaşı Holding ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada havadan helikopter ve dronlar, karadan ise resmi ve sivil arama kurtarma ekipleriyle çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Ayrıca gelişmeleri yakından takip etmek adına Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı İtalya'ya gittiği aktarıldı.
#İtalyaİtalya’nın Lucca kentinden kalkan ve içerisinde 6 yabacı uyruklu yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Yolculardan 4’ünün Türk, 2’sinin Lübnan vatandaşı olduğu ifade edildi.
#HelikopterFatih Şef olarak bilinen Fatih Tutak, belirli aralıklarla katıldığı televizyon programlarında adından söz ettiriyor. Pek çok mutfakta çalışan ve önemli deneyimlere sahip olan Şef Fatih Tutak, Michelin yıldızlı restoranlarda da görev almıştır. Peki, Fatih Şef olarak bilinen Fatih Tutak kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Fatih TutakMasterChef’in 24 Aralık’ta yayınlanacak bölümüne konuk olacak şefin Fatih Tutak olduğu ortaya çıktı. Fragmanda ilk kez görülen Fatih Tutak’ın kariyeri merak konusu oldu. Michelin Guide 2018-2019 listesine giren Fatih Tutak, ünlü şeflerden biri. İşte Fatih Tutak kimdir? Sorusunun detaylı yanıtı…
#Fatih TutakZeytinyağı üreticilerini hasat ve Flos Olei heyecanı aynı günlerde yakaladı bu sene. Bu hafta İtalya’da hazırlanan ve Japonya’dan Avustralya’ya dünyada zeytinyağı üreten tüm ülkelerinin değerlendirildiği ‘Flos Olei Zeytinyağı Rehberi’, online olarak değerlendirmelerini açıkladı.
#ZeytinyağıBerna Canyoran, makine mühendisliği okudu. Motosiklet tutkusu mesleğinin önüne geçti. 20 yılı aşkın süredir iki teker üzerinde. Bu sevdası nedeniyle uzun süre Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin genel sekreterliği görevini yürüttü. Son dört yıldır Avrupa’da uzun motosiklet seyahatlerine çıkıyor. Bu yıl Alpler’i kapsayan üç ülkeyi gezdi.
#GezginBir Ramazan’ın daha ilk haftasını geride bıraktık. Tüm ülkeye hayırlı Ramazan’lar olsun, 17 saat oruç tutanları yormadan geçsin. Ama yaşam bu yıl bizleri hiç olmadığı kadar üzüntülü olaylarla sınıyor. Arada sırada güzel haberler de gelmese işimiz zor.
#Müge AkgünBaşkentte dünya çapında mimari örnekler göremeseniz de geçmişte yakıştırılan ‘Çirkin Lima’ lakabı hızla doğruluğunu yitiriyor. İlk bakışta dikkat çeken güzel sokaklar, özenle düzenlenmiş parklar, büyüleyici okyanus manzarası... Ve ilk anda göze çarpmayan diğer değerler: Kolomb öncesinin zengin kültürü, etnik çeşitlilik, hızla gelişen sanat, moda dünyası, kışkırtıcı lezzetler.
#SeyahatBu hafta birbirinden yetenekli üç insandan, üç farklı ve güzel haberim var. İlki, rengârenk, coşkulu bir İstanbul Yahudisi Reca Delişon’un 2010’da hazırlayıp pişirdiği, demlene demlene ancak 2015’te yayımladığı kitabı ‘Reca’nın Mutfağı’. İkincisi, gurur duyduğumuz restoranlardan Lokanta Maya’nın kurucusu Didem Şenol’un ‘Biraz Maya, Biraz Gram’ı. Üçüncüsüyse müjdeli bir haber: Mehmet Gürs’ün Mikla ile San Pellegrino’nun dünyanın en iyi 100 restoranı listesine girmesi. Bu topraklardan beslenen, bu çeşitlilikle var olan bir restoranın böyle bir sıralamaya girmesi, arkası takır takır gelecek yeni bir yolculuğun başlangıcı.
#Reca DelişonDanimarka’nın bulutlu ve serin başkenti, tasarımda iddialı, şehir planlamasında rakipsiz... Ancak, “Dünyanın en yaşanılası şehri” listelerinde her daim üst sıralarda olan Kopenhag’ın sahip olduğu tüm katma değerler arasında bir tanesi, her şeyin önüne geçiyor: Gastronomi