Soğuk havalar iyiden iyiye kendini gösterirken, bağışıklığımızı güçlendirmek için daha fazla yeme ihtiyacı duyarız. Yazın yediğimiz hafif yiyeceklerin yerini ise kışın yağlı ve ağır yiyecekler alır. Bu da daha fazla kalori ve kilo anlamına geliyor. Şimdi sıralayacağımız basit ipuçlarıyla bu sorunu rahatça ortadan kaldırabilirsiniz. İşte en sevdiğiniz yemekleri kilo almadan yiyebilmenin 7 yolu…
#Sağlıklı YemekModern şehir hayatı, yoğun iş temposu, sosyal medya derken ‘anne yemeğini’ unuttuk. Hatta zamane çocukları evde pişeni değil, fast food veya hazır paketli gıdaları tercih ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, anne yemeklerinin sağlık için daha faydalı olduğunu söyledi. Peki, o sağlıklı yemekler neler? İşte listesi…
#Dengeli BeslenmeMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriBir süredir İtalya’da dizileri çok izleniyor, orada da tanınıyordu. İtalyan yapımcıların dikkatini çekti. O şimdi Roma’da. Her hafta sonu TV’de yayımlanan bir dans yarışmasında 12 ünlü İtalyanla mücadele ediyor, “Neler yapabileceğimi kalbimde hissetmesem burada olmazdım” diyor. Furkan Palalı’yla Roma’ya gitme hikâyesini, orada yaşadıklarını, oyunculuğu ve dansı konuşuyoruz: “Vücudumun daha esnek olduğunu hissettim. Bunun oyunculuğa katkısının da olduğunu düşünüyorum.”
#Furkan PalalıDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#Kahvaltı‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanBrezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina TorresGaziantep’i dünyaya tanıtacak GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Hedef, yöresel ürünlerin bilinirliğini arttırmak ve dünyanın en önemli restoranlarının mönüleri ile market raflarında yer bulmak. Tek bir ürünle dahi dünya mutfağında yer alan şehirler olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’da binlercesi var. Bizim neyimiz eksik” dedi ve gastronomiye merak duyan kitleleri 16-24 Eylül’de Gaziantep’te buluşmaya davet etti.
#GaziantepBU hafta sizler için Türkbükü dosyasını açtık. Masmavi deniziyle ve ardı ardına açılan sosyetik mekanlarıyla seneler önce beach club kavramını hayatımıza sokan, açıklarında birbirinden gösterişli yerli-yabancı teknelerin demir attığı ve Bodrum’da eğlence denilince ilk akla gelen yerlerden olan Türkbükü, zaman içinde bu hızlı ivme gösteren yükseliş devrinden duraklama dönemine geçti. Bunda her yıl yaz başında haberleri yapılan astronomik lahmacun ve şezlong fiyatları ile yaratılan sansasyonlar kadar, kalıcı olamayan, tek sezonluk mekanlar da etkili oldu. Üzerine bir de geçtiğimiz yıl yapımı aylarca süren ve esnafın oldukça zor durumda kalmasına sebep olan altyapı çalışmaları ve sonrasında biraz aceleye getirildiğini düşündüren ve Türkbükü’ne yakıştıramadığımız beton yol da eklenince eski günlerini arar olmuştu. Ancak bu sezon açılan kaliteli mekanların yanı sıra eski mekanların da birçoğu kendini yeniledi. ‘Miam’ ve ‘Garos’ gibi klasiklerin başını çektiği eğlence mekanlarının özellikle ünlü sanatçıların canlı performanslarıyla tekrar eski günlerini yakaladığını söyleyebiliriz. Türkbükü’nden bu hafta sizin için seçtiklerimizi keyifle okumanız dileğiyle...
#1Tavşanlar herkesin çok sevdiği hayvanlardır. Tavşanlar doğada yaşayan hayvan türleri arasın yer alıyor. Bazı bireyler evlerinde evcil tavşan besleyebiliyor. Tavşan alıp bakmak isteyen kişilerin yemek konusunda birçok araştırma yapması gerekiyor. Tavşan ne yer? Yavru tavşanlar nasıl beslenir ve tavşanların en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavşan Ne Yer?Köpekler herkesin çok sevdiği hayvan türleridir. Köpeklerin özellikle yavru halleri insanlar tarafından çok ilgi görüyor. Hayvan seven kişiler evlerinde köpek beslemeye karar verebiliyor. Fakat köpeklerin ne yiyeceği konusunda bilgisi olmayan kişiler, bu konu hakkında birçok araştırma yapıyor. Köpek ne yer? Yavru köpekler nasıl beslenir ve köpeklerin en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Köpek Ne Yer?Ünlü gurme Vedat Milor, Horeca Trend dergisine konuk oldu. Milor, Türk mutfağına dair açıklamalar yaptı. Milor, fiyatları her yaz gündem olan Bodrum hakkında ise “Bodrum herhalde Türkiye’de fiyat performans açısından yemek yenilecek en kötü yer” dedi.
#Vedat MilorYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Stuttgart altyapısında yetişen ve Süper Lig ekibi Alanyaspor’da görev yapan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Umut Güneş, hedefleriyle ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.
#FutbolSahurlarda çoğu zaman akşamdan kalma yemekleri yiyor veya masayı şarküteri ürünleri, peynir, zeytin ve reçelle donatıyoruz. Hatta mutlaka çay demliyoruz. Oysa bu tip beslenme bizi gün içinde daha çok susatır ve acıktırır. Ramazanda zorlanmadan oruç tutmak istiyorsanız tavsiyelerime kulak verin.
#SahurDepreme yaşadığı Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yakalanan okulöncesi öğretmeni Meral Tıraş, kendisi gibi depremzede olan çocuklara depremin ikinci gününde sığındıkları camide eğitim vermeye başladı. 5-9 yaş aralığındaki depremzede çocukların yaşadığı korku ve endişeyi azaltmak isteyen Tıraş, çocuklara depremin ne olduğunu videolarla anlatarak onlarla oyunlar oynadı.
#Gaziantep