İstanbul Havalimanı artık kabına sığmıyor. Koridorlarında yolculardan adım atarken boşluk yok denecek kadar az. 2019 yılında yolcu sayısı 52 milyon 748 bin, 2023 yılına 76 milyon 525 bin oldu. 2024 hedefi ise 85 milyon yolcunun üzerinde. Bana göre bir talihsizlik olmazsa 90 milyona yaklaşabilir. 2024 ve sonrası İstanbul Havalimanı için çok yoğun olacak. Büyüme hızı zorunlu olarak artacak. Yeni yatırımlar birbirini kovalayacak. Sanırım gelecek 5 yıl içinde dünyanın birçok büyük havalimanına kafa tutacak.
#İGAAmerikalı uçak imalatçısı Boeing’in başı sürekli derde giriyor. Bu dertleri açan ise Amerikan Federal Havacılık Otoritesi FAA. Özellikle 737 MAX kazalarından sonra şirketin yakasını bırakmayan FAA, Boeing imalat hızını da ciddi bir biçimde düşürdü. Otorite bu kez 787’lerde 5G kaynaklı uçuşa elverişlilik direktifi için revizyon istedi.
#THY10 yıl önce Türkiye’de kurularak 170 ülkeye yayılan ve buralarda kutlanmaya başlayan Global Wellness Day’in kurucusu Belgin Aksoy ile telefonda konuştuk. İşte Tayland kabilelerinde sosyal sorumluluk projesine imza atan Aksoy ile sohbetimizden anekdotlar...
#Global Wellness DayFestivaller, oteller, restoranlar, yat limanı açılışları gibi birbirini takip eden etkinliklerle ekim ayına belki biraz yorucu ama çok hızlı ve hareketli bir giriş yaptık. Zaman zaman bu saptamam nedeniyle eleştirilsem de hep söylediğim gibi sonbahar gerçekten de eyleme geçilen başlangıçlar mevsimi, sanki gerçek hayata dönüş gibi...
#Müge AkgünTürk mutfağını 3 kıtada temsil eden BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur ile yeme-içme operasyonunu yürüttükleri İstanbul Havalimanı’nda bir araya geldik. Cesur, havalimanını, Türk gastronomisinin dünyaya açılan kapısı ve vitrini olarak nitelendiriyor.
#Baran Süzerİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#Yazarlar8 ülkede 16 havalimanında yiyecek-içecek hizmeti veren TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA, İstanbul’dan sonra ikinci üretim tesisini Dubai’de açıyor. Kendi markaları dışında dünyanın önde gelen restoranlarının da unlu mamullerini üreten BTA, 5 yılda iki kat büyüme hedefliyor. Bünyesinde 18 marka ve 318 restoran ile hizmet veren BTA, bu markalar için de franchise sistemi başlatacak. Şirketin hedefi 600 restorana ulaşmak.
#TavYiyecek-içecek sektörünün önemli oyuncularından BTA, havalimanları ve denizyollarının ardından, UNIQ İstanbul’daki Foods in the Woods ile şehir merkezine adım attı. Yaklaşık 2 milyon avro yatırımla hayata geçirilen 3 bin 300 metrekarelik alanda, Anadolu lezzetlerinden dünya mutfağına, herkesin damak tadına uygun seçenekler yer alıyor.
BTA, Türkiye'nin ilk havalimanı oteli TAV Airport Hotel'i, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da açtı. Kente ve iş merkezlerine yakınlığıyla öne çıkan TAV Airport Hotel İzmir, 81 odasıyla yeni yıldan itibaren konaklama hizmetine başlayacak.
DOĞAN Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci’nin, önceki gün hayatını kaybeden 92 yaşındaki annesi, emekli öğretmen Nimet Cebeci için Ataköy 5. Kısım Cami’nde tören düzenlendi. Nimet Cebeci’nin cenazesi, yarın sabah uçakla memleketi Samsun’a götürülerek toprağa verilecek.
Sadettin Cesur havalimanlarında restoran ve kafe işleten yani yolculara ikram veren BTA’nın icra kurulu başkanı. BTA her gün 250 aşçıyla 146 restorana ve ortalama 37 bin kişiye yiyecek hizmeti veriyor. Her yemeğin tadına bizzat bakıyor ve formunu uzun havaalanı yürüşleriyle koruyor.
BTA binlerce kişiyi doyuran koca bir mutfak... Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Tunus’taki dokuz terminalde, 146 kafe, bar, restoran ve büfede günde ortalama 37 bin yolcuya hitap ediyor. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur çıkan sultanlara layık yemekleri her sabah ofisinde tadıyor
Van’da 9 Kasım’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında yaşamlarını yitiren, Doğan Haber Ajansı’nın gözü pek 2 muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i dün uğurladık. Yılmaz için Erzurum’da, Emir için ise Tunceli’de düzenlenen törenlere yakınlarının yanı sıra basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Görev şehidi arkadaşlarımız için gözyaşları sel oldu.