Yağlar beslenmemizde oldukça önemli yer tutmaktadır. Toplumda düşünülenin aksine doğru yağ kaynaklarını beslenmemize eklememiz oldukça önemlidir. ‘Ghee’ olarak da bilinen sade yağ, fonksiyonel bir besin olarak anılmaktadır. Diyetisyen Tuba Çengel sade yağın özelliklerini ve faydalarını anlattı.
#Sağlıklı YağlarBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaSevilen sütlü şerbetli tatlılardan sütlü Nuriye hikayesi ve tarifi ile her dönem gündemde yer alıyor. Sütlü Nuriye tatlısı İhtilal tatlısı veya ihtilal baklavası olarak da bilinir. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılır. Peki, evde muhallebili sütlü Nuriye nasıl yapılır? İşte pastane usulü sütlü Nuriye tarifi ve malzemeleri...
#Sütlü NuriyeArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de 'Sütlü Nuriye' tatlısı oldu. Sütlü Nuriye nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı Sütlü Nuriye tarifi
#Sütlü NuriyeYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge AkgünGelinim Mutfakta haftanın final gününde milföy baklava yapıldı. Pratik bir tarif olan milföy baklava çay saatlerinizde en güzel eşlikçilerden biri haline gelecek. Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri...
#Milföy Baklava Nasıl YapılırGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaÖzel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Mor baklava, özellikle şeker hastaları için 'diyabet dostu' olarak adlandırılıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda fark yaratan mor baklava tarifi nasıl yapılıyor? İşte, mor baklava ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi AtlasıLohuk, macun kıvamında ikram edilen şekerli, sakızlı bir yemektir. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizi gün yüzüne çıkarmak istedim. Bu tarif Osmanlı dönemine ait lezzetlerimizden bir tanesidir ve bir toplumun mutfağı, tarihinin her yönünü yansıtır. Çünkü toplumun kültürü, inançları, ekonomisi ve siyaseti mutfağında izler bırakır. Başka toplumlarla yaptığı temas ve alışverişler de mutfak kültürünü etkiler. Türkler Orta Asya’dan batıya ilerlerken ilişki içinde oldukları halkların yemek kültürlerinden etkilenmişlerdir ve onların yemek kültürlerini de etkilemişlerdir. Bu karşılıklı etkileşim Anadolu’ya yerleştikten sonra Selçuklu ve Beylikler dönemleriyle Osmanlı Devleti zamanında da devam etmiştir. Hazırsanız, tarihimizi yansıtan özel Lohuk tarifine geçiyoruz. İşte detaylar…
#Lohuk TarifiGeçirgen bağırsak sendromu, son dönemlerde en merak edilen rahatsızlıklardan biri. Bu hastalık kişilerde farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Bağırsaktaki geçirgenliğin artması da vücutta çeşitli rahatsızlıkları da tetikleyebiliyor. Peki geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromu tedavisi...
#Geçirgen Bağırsak SendromuTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaDünyada uzun zamandır adından söz ettiren ve mutfaklarda sık kullanılan sadeyağ, ‘ghee yağı’ olarak da biliniyor ve ülkemizde yeni yeni gündem konusu olarak tariflerde yerini alıyor. İnek sütünden yapılmış olan tereyağından elde edilen bu besin yağın en doğal, en katkısız hali…
#Sade YağDünyada uzun zamandır adından söz ettiren ve mutfaklarda sık kullanılan sadeyağ, ‘ghee yağı’ olarak da biliniyor ve ülkemizde yeni yeni gündem konusu olarak tariflerde yerini alıyor. İnek sütünden yapılmış olan tereyağından elde edilen bu besin yağın en doğal, en katkısız hali…
#Sade Yağ