GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı: Milföy baklava! Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı: Milföy baklava! Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı: Milföy baklava! Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta haftanın final gününde milföy baklava yapıldı. Pratik bir tarif olan milföy baklava çay saatlerinizde en güzel eşlikçilerden biri haline gelecek. Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri...

Milföy baklava, çıtır ve kat kat hamurunun yanı sıra leziz kremasıyla çay saatlerinize lezzet katacak. Ayrıca misafir sofraları için de oldukça pratik bir tarif. Eğer denemek isterseniz, milföy baklava tarifi hemen aşağıda.

MİLFÖY BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER:

6 adet kare milföy hamuru

Kreması için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sade yağ
1 paket vanilya

Sosu için:

2 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un

Süslemek için:

Antep fıstığı

Gelinim Mutfaktada günün tatlısı: Milföy baklava Peki milföy baklava nasıl yapılır İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri

MİLFÖY BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Milföy hamurlarını kare şeklinde lokmalık olarak doğrayın.

Hamurları fırın kağıdı serili tepsiye dizip fırına verin.

Milföy hamuru pişince tepsiyi fırından alın.

Muhallebi için şüt, şeker, un, yumurta sarısı ve nişasta bir tencereye alıp güzelce karıştırın.

Daha sonra tencereyi ocağa alın ve muhallebinin kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Muhallebinizin kıvamı koyulaşınca vanilya ve sade yağı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın .

Çikolata sosu için tüm malzemeleri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın. İstenen kıvama ulaşınca ocaktan alın. Eğer sos sıvı gelirse, ocağa alıp 1 veya 2 tatlı kaşığı nişasa ve bir miktar su ilave edin. Kıvam alınca ocaktan alın.

Bir parça milföy hamurundan alın. Arasına muhallebiden koyun. Başka bir parçayla da üzerini kapatın.

Diğer tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın.

Son olarak muhallebili milföy hamurlarının servis tabağına alın.

Üzerine çikolatalı sos dökün ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

 

False