Elinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulTÜRES’e üye 25 bin restorandan bazıları, satışlarındaki yüzde 20-30’lara varan düşüşü telafi edebilmek için indirim başlattı. Hürriyet’e konuşan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, bu yıl menü fiyatlarının geldiği seviyeyi turistlerin bile pahalı bulduğunu; özellikle Arap turistlerin talebinde dönemsel olarak yüzde 40’ı bulan düşüşler yaşandığını söyledi. Tüm üye işletmelere indirim çağrısında bulundu. Bingöl’ün çağrısına kimi üyeler sınırlı ürünlerle kimileri de tüm menü ile katıldı.
#TurizmYeni yılın ilk günü, Vino Locale’deydim. Kumbasar çiftinin bu butik şef restoranı bölgede ilk kez verilen Michelin ödüllerinin yıldızı oldu. Şefin İtalyan mutfağındaki ustalığı, kuzugöbeği mantarlı taze makarnada iyice katmerleniyor. Dana yanak harikaydı. Bu lezzet son zamanlarda oldukça popüler, bilen bilmeyen pişiriyor. Bilmeyen, gitsin orada yesin de öğrensin…
#Vino LocaleÇankaya Köşkü’nde farklı bir heyecan vardır; çünkü Mustafa Kemal’in özel konukları gelecek, yemekte ülkenin geleceğine dair konular konuşulacak ve ertesi gün Cumhuriyet ilan edilecektir... Levent Onan imzalı ‘Son Akşam Yemeği’, bu önemli günde yaşananlara köşkün yanındaki mutfağın sakinlerinin cephesinden bakarken temel olarak Osmanlı’yla Cumhuriyet arasındaki tarihsel sürekliliğe vurgu yapıyor.
#CumhuriyetYemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Frankie, İstanbul’da dışarıda yemek yemek için ciddi para harcayan bir zümrenin beklentilerine cevap veriyor. Ancak ben, tempura’lar gibi bazı tabakları beğenmekle birlikte tecrübeli bir şefin, restoranın kimliği yüzünden potansiyelinin altında yemekler sunduğunu hissettim.
#FrankieYılın en romantik günü yaklaşıyor. Güller, kalpler, şiirlerle süslü 14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri hazırlanıyor. Bu yıl sevdiğine aşkla dolu bir tatil hediye etmek isteyenler içinse jürimize en romantik yurtiçi rotalarını sorduk. ‘Birlikte yola çıkmanın aşkla bir ilgisi olmalı’ diyenlere beyaza bürünmüş doğadan Ege Akdeniz’in ılık kışlarına her anını ölümsüzleştirmek isteyecekleri öneriler aldık.
#Seyahatİnanılmaz güzellikteki Pemba Adası’nda günbatımında akşam yemeği, gastronomi sahnesi kadar gece hayatı da renkli olan Tulum, Atlas Okyanusu’na tepeden bakan restoranlar veya Versailles Şatosu’ndan ilham alan bir mekân… Seyahatlerimde deneyimlediğim en romantik rotalardan bir liste hazırladım. Öyle yerler ve yemekler var ki tek başınıza olsanız bile romantizmi sonuna kadar yaşayabiliyor, müthiş anılar ve hikâyeler biriktirebiliyorsunuz.
#GastronomiBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#GastronomiArtık kırmızı halıların ve pırıltılı heykelciklerin ellerde havaya yükseldiği o günlere çok yaklaştık. Sinema sektörü için ödül sezonu başladı ve bizi o sezonun en büyük ödülü olan Oscar’a taşıyacak; onun habercisi olarak da adlandırılan Altın Küre (Golden Globe) ödüllerinin adayları açıklandı. Geçen yıl tarihinde görülmemiş bir törene ve skandallara imza atan ödüller bu yıl da, geçen sene yaşananların gölgesinde gerçekleşeceğe benziyor.
#Altın Küre ÖdülleriBalat’taki Smelt&Co.’nun ortamını çok sevdim. Menüde formüllerin değil, kendi zevklerinin peşinden gitmeye çalışmaları, az sayıda yemekten oluşan bir seçki sunmaları bence olumlu... Üzerine çalışmaları gereken konular var ama rokfor ve wasabi kremasıyla gelen ‘ılık hurma’, ‘kakao yağında kum midyeleriyle kereviz-badem mousseline’ gibi tabaklarını dengeli ve lezzetli buldum.
#RestoranÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi özel, her köşesi ilgiyi hak ediyor. İşte bu cennet köşelerinden biri Marmaris’i maalesef geçen seneden beri yangınlarla anar olduk. Dolayısıyla bu bölge asıl ilgiyi şimdilerde bekliyor sevenlerinden. Bu hafta Marmaris ve Selimiye bölgesinden seçtiğim otelleri paylaşmak istedim sizinle...
#Seyahat