Özel kutlamalarınız için romantik menü önerileri
Önemli günleriniz için bu harika menü ile ziyafetin yanında keyifli saatler geçirmeye ne dersiniz?
Herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemelerle hazırlanan kanepeler, atıştırmalıklar ve kalp şeklinin öne çıktığı kurabiyelerle birlikte sevdiğinizle keyifli zaman geçirebilirsiniz.
İşte özel günler için romantik tarifler:
1. Muzlu ve çilekli krep
Özel günlerde tatlı bir alternatif için muzlu ve çilekli krep tarifini deneyebilirsiniz. Hazır krep karışımları ile krepinizi kolayca yapabilirsiniz. Krepi bir tabağa alarak üzerine istediğiniz kadar çikolata sosu, muz ve çilek dilimleri koyun ve ikiye katlayın. Üzerine son olarak pudra şekeri ve Hindistan cevizi koyarak servise sunabilirsiniz.
2. Gül şekilli kızarmış elma
Romantik bir atıştırmalık önerisi olan gül şekilli kızarmış elma dilimleri ile harika bir lezzet deneyimine hazır olun. 2 adet kırmızı elmayı bölerek haşlayın. Milföy hamurunu incelterek şeritlere ayırın ve üzerlerine reçel sürün. Haşlanmış elmaları milföy şeritlerinin kenarlarına yerleştirin ve gül gibi kat kat şekil verin. Bu şekilde yaptığınız milföyleri 200 derecede 40 dakika pişirin ve üzerine pudra şekeri ilave edin.
3. Affogato dondurma
Oldukça pratik ve leziz olan bu tarifte bir kapta bir büyük top vanilyalı dondurma üzerine double boy espresso dökün ve sonrasında isterseniz üzerine da serperek afiyetle yiyin.
4. Ballı somon ve kalpli domates dilimleri
Sağlıklı ve romantik bir yemek için bir fırın tepsisine somonları yerleştirerek 200 derecede 7-8 dakika kadar pişirin. Bir kapta çırptığınız bir kaşık bal ve bir kaşık zeytinyağını pişmiş somonun üzerine gezdirin ve 10 dakika daha pişirin. Kalp şekli verilmiş patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı, karabiber ve tuz dökerek fırında 30 dakika kadar pişirin ve somonla birlikte servis edin.
5. Caprese salata
Kalp şekilli mozerella peynirlerini iki adet domatesle bir tabağa dizin. Fesleğen ve rokaları üzerine serpiştirdiğiniz salatayı balsamik sirke ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.
6. Kalpli tart
Milföy hamurlarını incelterek kalp şeklindeki kalıplara yerleştirin ve üzerine domates, parmesan peyniri, roka ve zeytinyağı ilave ederek 200 derecede 10 dakika kadar pişirin.
7. Dondurma külahında meyve salatası
Dondurma külahlarının içini küçük küçük doğradığınız kivi, çilek, karpuz, elma ve şeftali dilimleri ile ya da kiraz, böğürtlen, frambuaz gibi küçük yuvarlak meyvelerle doldurarak üzerine krem şanti sıkın ve Hindistan cevizi dökerek servis edin.
Sosis Tornado | Yamii