Son dönemde hem şık tabaklarda süsleme malzemesi, hem de düşük kalorili bir besin kaynağı olarak sık sık karşımıza taze filizler, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Sizin için bu filizlerden en yaygın olanlarını aşağıda listeledik...
#Sağlıklı BeslenmeYemek yarışmalarıyla hayatımıza giren devrim niteliğinde bir ürün var. Bunlar pek de alışık olmadığımız yenilebilir filizler… Özellikle yemek süsleme de sık sık kullanılan bu filizler kimi zaman yemeği lezzetlendiren ana ürün oluyor. Peki bunlardan en bilinenleri hangileri? İşte yenilebilir filizler…
#FilizKaliforniya’nın başkenti turistik rotaların dışında. Oysa iki nehrin ortasındaki şehir, sokaklarını gölgeleyen dev meşe ve palmiyelerle, rengarenk begonvilleriyle açık park gibi. 1849’da, eyalet federasyona katılmadan bir yıl önce kuruldu. Kültür hayatı canlı. Mimarisi özgün ve çeşitlilik içeriyor. Tower Plak’ın doğduğu art deco stili Tower Tiyatrosu, cafcaflı, parlak renklerle dekore edilmiş Tower Cafe hala hizmet veriyor. Crocker Sanat Müzesi, 2010’da eklenen 11,6 bin metrekarelik Teel Aile Bölümü ile üç kat genişledi. Eyaletin Los Angeles, San Francisco gibi pırıltılı sahil kentlerine benzemeyen Sacramento’ya Central Vadisi özentiden uzak, küçük bir şehir atmosferi kazandırıyor.
#36 Saatte SacramentoEge’nin bu güzel kasabası Urla’yı hiç böyle görmemiştim. Geçen hafta çok şaşırdım. Yıllarca sessizliğine sığındığım Urla sokaklarında bir insan seli akıp duruyordu. Omuz omuza bir kalabalık. Yürümekte bile zorlandım. Kalabalığın sebebi ‘Enginar Festivali’ idi. Çevre tarlalardan toplanan enginarlar, tezgâhların üstüne dağlar gibi yığılmıştı.
#SeyahatDüşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde biriken yağları eritmek ve verilen kiloları geri almamak için salt diyet yapmak yeterli değil; işin sırrı daha çok kalori yakmanın püf noktalarını bilmekten geçiyor. İşte damak tadından ödün vermeyen yemekler ve daha çok kalori harcamak için yapmanız gerekenler.
Asıl mesleği olan grafikerliği bırakarak mutfağa giren Mikail Erdoğan, 40’ından sonra aşçılık yapmaya başladı. İstanbul Şişli’de Şifalı Mutfak adında bir restoran açtı. Yemeklerine 80’e yakın bitki çeşidinden uygun olanları katarak, değişik tatlar elde etti. Yeni tatlar müşteriler tarafından da çok beğenildi. Mikail Erdoğan Şifalı Mutfak’ın şifalı bitkilerini, Anadolu’nun dört bir yanından ve Kafkasya’dan getiriyor.
Kalori hesabı yapmaya başladığımızdan beri salatalar artık ana yemek görevi üstleniyor. Kilosuna dikkat eden pek çok kişi dışarı çıktığında bir salata yiyip kalktığından, mekan sahipleri envai çeşit reçete ile mönüsünü zengileştirmeye çalışıyor. Artık salatanın armutlu olanı da var, portakal soslu olanı da.