Güncelleme Tarihi:
Kalabalık yemek sofralarında yediğiniz her lokmadan pişmanlık duymamak için, zayıflamanıza yardımcı olacak, düşük kalorili ve aynı zamanda çok lezzetli olan bu yemek tariflerini mutlaka denemelisiniz.
PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ
215 kalori... Hazırlama süresi: 30 dakika...1 kişilik
Gerekli malzeme
2 kalın dilim bostan patlıcanı
1 küçük patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
KABAK MÜCVER
185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika...2 kişilik
Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
EKMEKLİ SALATA
275 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika.1 kişilik
Gerekli malzeme
2 dilim diyet ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sirke
Tuz, kekik, pulbiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
KÖRÜLİ VE YOĞURTLU TAVUK
280 kalori... Hazırlama süresi: 15 dakika... Pişirme süresi: 20 dakika... 2 kişilik
Gerekli malzeme
200 gr tavuk but
Yarım küçük kâse light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam köri ve zencefil
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Püf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur.
SUSAMLI VE HARDALLI ET
355 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 15 dakika..1 kişilik
Gerekli malzeme
1 kuzu külbastı veya biftek
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı
Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK
315 kalori... Hazırlama süresi: 15 dakika...1 kişilik
Gerekli malzeme
1 salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz içi
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuz
Hazırlanışı
Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın. Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım ceviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
FIRINDA FASULYE GRATEN
220 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika..2 kişilik
Gerekli malzeme:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MEYVELİ TİRAMİSU
280 kalori.. Hazırlama süresi: 20 dakika.. 2 kişilik
Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı maden suyu
4 kedidili bisküvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın.