Güncelleme Tarihi:
SON MODA LEZİZ ‘KÂSE’LER...
Inkase’nin kurucusu Zafer Bilge’den somon bowl
NE LAZIM?
Bakliyat salatası için:
Ananas salsa için:
Teriyaki sos için:
NASIL YAPARIM?
Teriyaki sos için nişasta dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynayana dek karıştırın. Nişastayı soğuk suyla açın ve kaynayan sosa ilave edin. Vakum poşetine aldığınız taze fileto somonu 55 derece sıcaklıkta 25 dakika ‘sous vide’ yöntemiyle pişirin. Ardından teriyaki sosu üzerine sürerek 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sous vide makineniz yoksa altı kalın bir tencereyi suyla doldurun ve içerisine su geçirmeyen dijital termometre koyun. Vakumlu poşeti içerisine daldırın ve kontrollü bir şekilde pişirin.
Önce yağlı kâğıt, sonra folyoyla kaplanan pancarı önceden 180 derecede ısıtılan fırında 2.5 saat pişirin. Kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve soğumaya bırakın. Haşlanan ve soğuyan bakliyatlara nar ve yeşillikleri ilave edin. Roka ve kokteyl domatesi sirkeyle soslayın. Ananası tavla zarı şeklinde doğrayın. İçerisine ince doğranmış biberleri ekleyin ve tuz, beyazbiber ve sızma zeytinyağıyla tatlandırın.
ÜÇ FARKLI TAT BİRLEŞTİ
Şef Ece Zaim’den ızgara hellim ve kuru kayısılı kinoa salatası
NE LAZIM?
Sosu için:
NASIL YAPARIM?
Kinoanın üzerine iki su bardağı kaynar su ve iki çimdik tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra altını en kısığa alın ve kapağı kapatın, suyunu çekene dek pişirin. Üzerine bir parça peçete kapatın ve demlenmesi için 10 dakika bekletin. Hellimi dilimleyin ve yağsız bir tavada her iki tarafı altın rengi oluncaya dek 5-6 dakika kızartın. Geniş bir kâseye yıkadığınız Akdeniz yeşilliklerini, maydanozu, kayısıları, kajuyu, kinoayı, hellimi, maş fasulyesini ekleyin. Bir kavanoza sos malzemelerini ilave edip kapağını kapatın ve çalkalayın. Hazırlanan sosu kinoalı malzemenin üzerine gezdirin, hepsini karıştırın ve servis edin.
UZAKDOĞU’NUN LEZZETLERİ...
Çırağan Palace Kempinski Restaurant’dan Tayland usulü et salatası
NE LAZIM?
Thai sosu için:
NASIL YAPARIM?
Sos için tüm malzemeleri robotta çekin ve akıcı bir kıvam elde edin. Zeytinyağıyla eti kızartın. Biberleri hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Haşlanmış erişteyi ve hazırladığınız sosu ekleyip iki dakika pişirin. Soya filizi, kaju, taze kişniş ve lime suyunu ekleyip karıştırın.
İŞİN SIRRI SOSUNDA
İstanbul Morini’nin ceasar salatası
NE LAZIM?
Sos için:
Sosu tamamlamak için:
NASIL YAPARIM?
Sos için bütün malzemeleri robottan geçirin. Yumurta sarılarını ançuez püresiyle iyice çırpın, zeytinyağını yavaşça ekleyin. Marulu, salata sosu ve önceden kavurduğunuz pankoyla harmanlayıp tabağa koyun. Tavuk göğüslerini ızgarada pişirin. Yaprak yaprak dilimlediğiniz parmesanlarla birlikte üzerineı ekleyip servis edin.
SEMİZOTU ÇİLEKLE BULUŞTU
OD Urla’nın çilekli semizotu salatası...
NE LAZIM?
NASIL YAPARIM?
Sos için 250 gr çileği püre haline getirip ince bir süzgeçten geçirin. Tekrar robota koyup tuz, bal , beyaz şarap sirkesi, 15 ml zeytinyağıyla 15 saniye çekin.
Kalan çilekleri dörde bölün. Geniş bir kapta semizotu, çilek, ceviz, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tabağın altına Tire çamur peynirini yayın, üzerine hazırladığımız salatayı yerleştirip biraz çilek sostan ekleyerek servis edin.