Bu menüler güzelleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Bu menüler güzelleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 11:58

İşte cildinize ve saçlarına iyi gelecek muhteşem güzellik mönüleri... Evinizdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz doğal bakımlar için haberimize göz atın!

Haberin Devamı

Pürüzsüz bir cilt için “organik havuç salatası”, ışıl ışıl saçlar içinse “tahıllı penne”…
 
Executive Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Şef Ercan Acar’ın hazırladığı lezzetli tarifler size tepeden tırnağa güzellik vaat ediyor.
 
Vücudu Güçlendiriyor

Avokado ve Organik Beyaz Peynir Salatası

Malzemeler
200 gr avokado, 100 gr yağsız beyaz peynir, 100 gr portakal,80 gr roka, 20 gr ay çekirdeği, 20 gr zeytinyağı, 50 gr kivi, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Roka yapraklarını tuz, biber, zeytinyağıyla marine edin. Üzerine avokado, yağsız beyaz peynir ve portakal dilimlerini yerleştirin.  Derin bir kaba koyduğunuz salatanın üzerine ay çekirdeklerini serpiştirin.
Kalori: 352 Yağ: 28 gr Karbonhidrat: 7 gr Protein: 10 gr

Toksinleri Atıyor

Lahana Çorbası
Malzemeler
100 gr beyaz lahana, 60 gr piliç göğsü, 50`şer gram havuç ve kabak, 5 gr kişniş, 40 gr un, 50 gr krema, 200 ml tavuk suyu, 2 gr tuz, 2 gr beyaz biber, 30 gr zeytinyağı.
Hazırlanışı
Tavukgöğsünü bir tencerede haşlayın. Tavuk haşlanırken içine bir dilim kuru soğan 1 adet defneyaprağı, 5-6 adet karabiber ve az miktarda tuz ilave ederek, tavuk suyunu tatlandırın. Kaynayınca süzüp, bir kaba ayırın. Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döktükten sonra unu 2 dakika boyunca, sararıncaya dek kavurun. Malzemenin içine tavuk suyunu ekleyerek, çorbayı karıştırın. Kaynama noktasında suya, ince şeritler halinde doğramış olduğunuz havuçları ekleyin. Çorbayı 4 dakika kaynamaya bıraktıktan sonra ince ince doğramış olduğunuz lahanaları, kabaklan ve haşladığınız tavukları da ilave edin. Bu sırada çorbanızın içindeki sebzelerin ezilmemesine dikkat edin. Çorbanız olmaya yakın bir zamanda yaklaşık 1 - 2 dakika öncesinden kremayı, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Kalori: 116 Yağ: 18 gr Karbonhidrat: 7 gr Protein: 19 gr

Haberin Devamı

Cildin Pürüzsüz Olmasını Sağlıyor  
         
Organik Havuç Salatası

Malzemeler
200 gr havuç, 100 gr ananas, 100 gr soya filizi, 5 gr zencefil, 30 gr limon, 0,40 gr zeytinyağı, 40 gr roka, 40 gr göbek salata, 2 gr tuz, 2 gr karabiber.
Hazırlanışı   
Roka ve göbek salata yapraklarını karıştırıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla tatlandırın. Geri kalan malzemeyi bir kap içinde harmanlayın. Salata tabağının içine sosla lezzetlendirmiş olduğunuz yeşilliği yerleştirin. Üzerine havuç, ananas, soya filizi ve zencefil yerleştirin.
Kalori: 107 Yağ: 3 gr Karbonhidrat: 22 gr Protein: 3 gr

Haberin Devamı

Saçlara Parlaklık Veriyor

Tahıllı Penne

Malzemeler
100 gr tahıllı penne makarna, 50 gr küçük domates, 10 gr fesleğen, 2 diş sarımsak, 30 gr taze fasulye, 40 gr enginar, 40 gr havuç, 30 gr kabak, 100 gr keçi peyniri, 20 gr zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine ilave ettiğiniz 2 diş sarımsağı, orta ateşte 2 dakika pişirdikten sonra, geri alın. Yağa ince ince kıydığınız fesleğenleri ekleyin. Fesleğenlerin üzerine domatesleri ilave edin. Daha önceden haşlamış olduğunuz fasulye ve enginarı, domatesli sosla harmanlayın. Diğer bir tencerede makarnayı pişirip sosla karıştırın. Ateşten tavayı kaldırdığınız anda rokayı, tuzu ve biberi katın. Malzemeler karıştırıp tabağa boşaltın. Üzerine keçi peyniri dilimleri serpiştirin.
Kalori: 487 Yağ: 23 gr Karbonhidrat: 61 gr Protein: 13 gr

Haberin Devamı

Cildi Tazeliyor

Organik Siyah Çikolata Soslu Çilek


Malzemeler
100 gr çilek, 30 gr organik çikolata, 30 gr portakal suyu, 30 gr krema, 40 gr şeker, 55 gr su, 15 gr kakao.
Hazırlanışı
Çilekleri yıkayıp, kurumaları için bir kağıt peçete üzerine yerleştirin, bu sırada su, şeker, kakao ve kremayı bir tencereye koyup, kaynatın. Kaynayan karışıma, çikolata ekleyip soğutun. Çilekleri portakal suyu ile karıştırın, sos ile servis edin.
Kalori: 195 Yağ: 7 gr Karbonhidrat: 42 gr Protein: 7 gr

Metabolizmayı Hızlandırıyor

Somon Filetosu

Malzemeler
200 gr somon filetosu, 100 gr roka, 80 gr kiraz domates, 30 gr ceviz, 50 gr krema, 2 gr tuz, 2 gr karabiber, 10 gr balsamik sirke, 30 gr domates sos
Hazırlanışı
Somon filetosunu ızgarada pişirin. Roka, kiraz domates, ceviz, tuz, karabiber ve balsamik sirkeyi derin bir kabın içinde harmanlayın. Somon ızgara ve salatayı düz bir tabağın üzerine yerleştirin. Domatesleri ve krema sosunu ilave edin.
Kalori: 455 Yağ: 32 gr Karbonhidrat: 10 gr Protein: 28 gr

Haberin Devamı

GÜZELLİK KOKTEYLLERİ

Taze meyve ve sebzelerle hazırlanan bu karışımların her biri adeta bir güzellik iksiri! Hazırlayın ve etkilerini yitirmemeleri için saniyeler içinde tüketin.

SMİLE

Cildi nemlendiriyor.
Malzemeler: 3 adet yeşil elma, 2 adet limon, 1 kök taze zencefil
Hazırlanışı: Tüm malzemelerin suyunu sıkın ve birbiriyle karıştırın. İçine bol buz ilave edin.
Kalori: 110 Yağ: 0 gr Karbonhidrat: 32 gr Protein: 20 gr

TANGY TONİC

Toksinleri vücuttan atıyor.
Malzemeler: 1 demet ıspanak, 3’er adet salatalık ve havuç, 1 demet maydanoz.
Hazırlanışı: malzemelerin tümünü katı meyve sıkacağından geçirin. Elde ettiğiniz karışıma 5-6 parça buz ilave edin.
Kalori: 307 Yağ: 1 gr Karbonhidrat: 54 gr Protein: 16 gr

BURNER

Yağları yakıyor.
Malzemeler: 3 adet domates, 1’er adet limon ve kereviz (orta boy), isteğe göre tuz, karabiber, 5 damla acı sos.
Hazırlanışı: Malzemelerin suyunu sıkın. Bol buz ilave edin.
Kalori: 175 Yağ: 2,3 gr Karbonhidrat: 25 gr Protein: 4,5 gr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!