Rezonans ve frekans kavramları pek çok birey için sınavlarda sorulan bir tür bilgi olarak bilinmektedir. Fakat aslında bu bilgiler gerçek hayatta oldukça önemli bilgiler olmaktadır. Bu nedenle rezonans ile ilgili pek çok soru bireylerin aklına Rezonans nedir? Rezonans örnekleri ve olumsuz etkileri nedir? Gibi sorular şeklinde gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Rezonans Nedir?Bu konu bana biraz ilginç geldi çünkü o kadar çok şey öğrendim ki... Kişi neden kilo alır? Bağımlıklarından bir cihaz ile kurtulabilir mi? Bağımlısı olduğu yiyeceklerin dahi ardında bir psikolojik sebebin olması gibi bir dolu şey konuştuk Yasemin Kutlu Varan ile…
#Rezonans Ve Tomatis Müzik Terapileriİskoçya'nın Dunblane kentinde yaşayan 47 yaşındaki Nicola McFarlane, ilk olarak 2022 yılında vücudunda bir karıncalanma hissetti. Kısa süre önce yeni bir işe başlayan kadın bu durumu yaşadığı ekstra strese ve normalden daha fazla kahve içmesine bağladı.
#AlsYaşadığı karıncalanma hissini fazla kahve tüketmesine ve yeni iş stresine bağlayan 47 yaşındaki kadın, vahim gerçekle doktora gittiğinde yüzleşti. Motor nöron hastalığı olarak da bilinen ALS teşhisi konan Nicola McFarlane, bu hastalık hakkında yeterince farkındalık oluşturulmamasından ve hâlâ bir tedavi bulunamamasından şikayetçi. İşte Nicola’nın hikayesi ve ALS hakkında merak edilen her şey…
#ALSİdrar kaçırma problemini çoğumuz biliyoruz ama dışkı kaçırma sorunu çok daha nadir dile getiriliyor. Bu sorunu yaşayanların çoğu utandıkları ve yaşadıklarını yetişkinlerin başına gelebilecek bir şey olarak görmedikleri için doktora gitmiyor. Bu da yaşam kalitelerini önemli ölçüde etkiliyor. Halbuki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 15’inde karşılaşılan bu sorun pek çok nedene bağlı yaşanabilir. Dışkı kaçırmanın bir hastalık değil, hastalığın habercisi olduğunu söyleyen uzmanlarla sorunun nedenlerini ve tedavisini tüm yönleriyle ele aldık. İşte 9 soruda DIŞKI KAÇIRMA DOSYASI…
#SağlıkDizartri, son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz bir terimdir. İnsanların hayatını etkileyen çok önemli bir hastalıktır. Bu nedenle sizde Dizartri hastalığının ne olduğunu öğrenebilir, bu rahatsızlıkla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Dizartri nedir? Nasıl anlaşılır? Afazi, Apraksi ve dizartri terimleri ne anlama gelir detayları ile derledik.
#SözlükBel fıtığı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden durumlar arasındadır. Bu bakımdan Bel fıtığının ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl geçtiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bel Fıtığı nedir? Nasıl geçer ve teşhis edilir? Bel fıtığının tedavi yöntemleri araştırarak detaylarıyla birlikte derledik.
#Bel FıtığıVücutta bazı organların işlevinin bozulması sonucu insan sağılığı tehlike altına girmektedir. Vücuttaki hücrelerin fazla bölünmesinden dolayı bazı dokular anormal bir şekilde büyüyerek tümörlerin oluşmasına neden olmaktadır. Hücre dengesinin bozulması tümör oluşumunu hızlandırmaktadır. Tümörler büyük kitleler halinde olabileceği gibi küçük boyutlarda da olabilmektedir. Peki, Tümör nedir? Neden olur? Tümör belirtileri ve çeşitleri nelerdir? İşte, tümör hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Adenomyozis, genellikle kadınların yaşı arttıkça görülen bazı hastalıklardan birisidir. Myomlar gibi kırk yaş üzerinde olan kadınlarda daha sıkça görülen hastalıklardan birisi de adenomyozisdir. Adenomyozis, genellikle semptomları fazla miktarda ve sancılı adet görür. Aşırı kanama, günlük hayatta bazı kısıtlamalara yol açar. Adenomyozis nedir? Nasıl geçer merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#AdenomyozisPeptit, "sindirilmiş" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Bir peptit, bir amid bağı ile bağlanan amino asit monomerlerinin kısa bir polimeridir. Peki, Peptid bağı nedir, nerelerde bulunur tüm detayları ile derledik.
#EğitimHayatımızda, elektromanyetik alan prensibinin uyguladığımız pek çok alan vardır. Bunlar, ev aletleri, endüstriyel uygulamalar, haberleşme sistemi, tıbbi sistemler, radyasyon ve sağlık alanlarıdır. Elektromanyetik alanlar, çoğunlukla bir enerji akışının mevcut olduğu görünmez kuvvet alanlarıdır. Elektrik alan ve manyetik alanın birleşimidir. Peki, Elektromanyetik alan teorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaProstat kanseri erkekler arasında en yaygın kanser türlerinin başında geliyor. Öte yandan kansere bağlı ölümlerde de erkekler arasında ikinci sırada yine prostat kanseri yer alıyor. İngiltere'de prostat kanserine umut olacak çok önemli bir tedavi yöntemi geliştirildi. Uzmanlar, elektrik akımları ile yapılan bu tedavinin prostat kanseri için umut olduğunu ve hatta oyunun kurallarının değişeceğini söylüyor. İşte 'NanoKnife' adı verilen bu teknik hakkında merak edilenler...
#KanserBu hafta genel olarak testis hastalıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçladık. Bilindiği gibi hem üreme ve cinsel fonksiyonlar hem de erkek beden imajı algısı açısından testis önemli bir organ. Testiste sık görülen hastalıkları maddeler halinde aktararak kısa kısa bilgiler ile bu organı tutan hastalıklar konusunda bilgilendirme yapacağız.
#TestisBeyin cerrahı doktorlukta en saygın olan dallardan bir tanesidir. Beyin cerrahı olmak için bir takım eğitimleri tamamlamış olmanız gerekmektedir. Beyin cerrahı olmak isteyen kişiler beyin cerrahı ile ilgili araştırma yapmakta ve bu mesleğin ne iş yaptığını merak etmektedirler. Peki, beyin cerrahı nedir? Beyin cerrahı ne iş yapmaktadır? Beyin cerrahı nasıl olunuyor? Beyin cerrahı olma şartları nelerdir? Beyin cerrahı ne kadar maaş alır? İşte beyin cerrahı ile ilgili tüm detaylar.
#Beyin CerrahıBaş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoÜlkemizdeki erkeklerde cilt kanserinin yanı sıra en yaygın görülen kanser türü Prostat kanseridir. 2018 yılından bu yana Kanser araştırmalarında 164.690 erkeğe prostat kanseri teşhisi konmuştur. Peki, prostat kanseri nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Göğüs ağrısı, bilinç kaybı, ani kafa karışıklığı veya şiddetli baş ağrısı gibi alışılmadık semptomlarınız varsa derhal tıbbi yardım almanız gerekiyor. Çünkü Periferik damar hastalığınız olabilir. Peki, Periferik damar hastalığı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Periferik Damar Hastalığı Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?Organik kimya, kimyanın alt kollarından birini oluşturmaktadır. Çok önemli olması nedeniyle kimyayla uğraşanlar tarafından bilinmesi gereken bir kavramdır. Bundan dolayı organik kimya sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Sizin için Organik kimya nedir ve neyi inceler? Organik kimya konuları nelerdir? Tüm detayları ile derledik.
#Organik Kimya Nedir Ve Neyi İnceler?Zamanın en büyük problemlerinden biri olarak kabul edilen Amnezi hastalığı pek çok insanda farklı türlerde görülmektedir. Genel olarak internet üzerinden araştırmalar yapan kimseler bu hafıza kaybı hastalığı hakkında daha fazla bilgi arıyorlar. Peki, Amnezi nedir ve türleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amnezi Nedir?ZİL ya da kulakta çınlama sesi, ağrı, baş dönmesi, zor işitme, kulak iltihabı ve denge gibi semptomlar kulaklarınızda bir sorun olduğunun habercisi olabilir. Bu semptomların erkenden fark edilip dikkate alınması gerekir. Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nden Prof. Dr Adnan Ünal, orta kulak iltihabını anlattı:
#İzmir