Türkiye’deki 10.yılında gıda israfını önlemek ve bu konuda farkındalık yaratmak için Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle “Boşa Harcama” kampanyası başlatan Fairy bu girişimi bir adım daha ileriye taşıyarak “Boşa Harcama Komitesi”ni kurdu. Çevre, gıda ve tasarruf konularında uzman isimlerden oluşan Fairy Boşa Harcama Komitesi faaliyetlerini sadece gıda alanını değil, su ve enerji başta olmak üzere tüm çevresel sürdürülebilirlik kaynaklarının korunmasını da kapsayacak şekilde genişletiyor. Fairy ürünlerinin sürdürülebirlik adına yeni inovasyonlarını tanıtırken, Boşa Harcama Komitesi ile birlikte bu alanda toplumsal farkındalık yaratılması için çalışacak.
#TürkiyeBu sene birbirimize değil, daha çok ekranlara baktık! Biz de Hürriyet Hafta Sonu Ekleri olarak bu bir yıl içinde pek çok kez dijital dünyadaki en iyi uygulamaları, programları, kanalları listeledik. Şimdi de onlardan yola çıkarak bir yıl sonu seçkisiyle, 2020’nin en iyileriyle karşınızdayız. Her ilgi alanına uyacak bir listemiz var.
#GazetehaberleriSalgın döneminde bir furya haline gelen ‘evde ekmek yapımı’ mutfağa ilgi duymayanların dahi elini hamura bulaştırdı. Biz de gelecek cuma kutlanacak 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle şeflere ve ünlü yazarlara özel ekmek tariflerini sorduk. Evinizin mis gibi ekmek kokması için malzemeleri alın, mutfağınızı hazırlayın...
#Gazetehaberleriİftar sofraları için yeni tarifler arayışındayız. Ancak yemek kitaplarının sayfalarını karıştırmak geride kaldı. Artık ünlü şeflerin mutfaklarına kolayca misafir olmak mümkün. Birbirinden farklı lezzetleri şeflerin YouTube kanallarında bulabilirsiniz. Uzman jürimize sorduk ve sizin için 10 yemek kanalını sıraladık.
#GazetehaberleriÇok sevdiğim Belçikalı arkadaşım Karen ve ailesi yakında bizi görmek için İstanbul’a geliyor. Karen 25 yıllık dostluğumuz boyunca bu şehre sık sık geldiği için Tarihi Yarımada’yı defalarca gördü. Ancak bu gelişinde yanında oğlumla yaşıt çocukları da olacağı için “aile dostu” bir şehir turu planlamak istedim. Ödev, spor ve doğum günü partileri trafiğinden bir gün için uzaklaşıp yaşadığımız şehirde hep birlikte turist olacağız. İşte programımız:
#IstanbulHürriyet yemek yazarı Refika Birgül, bu haftaki köşesinde yarın Babalar Günü ve önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı için özel sofralar hazırlamak isteyenlere üç leziz öneri sundu. Birgül'ün tavuklu ve etli tariflerini okumak bile ağız sulandırmaya yetiyor. İşte Refika'nın Mutfağı'ndan her zevke göre ayrı tadına doyulmaz tarifler...
#Refika BirgülBahar geldi, havalar güzelleşmeye başladı. Bol et yeme döneminden “Güzel sebzeler de yemeliyim” vitesine geçiliyor. Ancak sebze yemekleri uzun hazırlık gerekiyormuş hissi yaratıyor pek çok insanda. Bu düşünceyi yenmek için beş dakikada hazırlanabilen üç çok çok lezzetli tarifim var.
#KarnabaharKuzguncuk, Boğaz kıyısında kilise, cami ve sinagogun yan yana yükseldiği, bağrında 19. yüzyıl İstanbul’unun kozmopolitliğini, hoşgörü ortamını barındıran bir semt. Burada mahalle kültürü devam ediyor. Kuzguncuk’un sokaklarında kaybolun, beklenmedik sürprizlerle karşılaşacaksınız!
#Kuzguncuk Gezilecek YerlerMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet ÇapaSon icracıları da ölünce kaybolacak şimşir kaşık, klasik emaye yapımı gibi öyle çok zanaatımız var ki… Ya da ehil ellerde inanılmaz lezzette yağlara dönüşebilen zeytinlerimiz mevcut. Ama bu işe gönül verenlerin ayakta kalması, bunu sürdürebilmesi çok meşakkatli. Bunun gibi sorunlar üzerinden, hayal kurmaya başladım ben de...