Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelÇay sohbetlerinizi tatlandıracak harika bir tarif olan çikolatalı kahve reçelli burgu börek mutlaka listenize eklemeniz gereken tatlardan biri. Yapımı da yemesi kadar keyifli bu tarifi yanınızdan ayırmayın diyor ve hemen hazırlamaya başlıyoruz. Şimdiden fiyet olsun...
#Kahve Reçelli Burgu BörekSonbahar aylarına da giriş yapmışken yavaş yavaş kış hazırlıklarına başlıyoruz. Şüphesiz ilk yapılan hazırlıklardan biri de reçeller… Taze taze mevsim meyvelerinden yaptığımız reçeller kış kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. Bu kış için kilerinizde birbirinden güzel bu üç reçele de yer açın!
#Mucize LezzetlerChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuPalude etkileşimde olduğu tüm kültürlerden kendine değerler katarken özgünlüğünü korumayı başarmış yüksek mutfak kültürümüzün Osmanlı Sarayları ihtişamında İstanbul’da yaşatılması,modern zamanlarımızın başlangıncının ve mutfağımızın en görkemli anlarının günümüze ışıltılı bir yansımasıdır…
#PaludeMevsim incirlerinden nefis bir reçel hazırlamaya ne derseniz? Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek incir reçelini kek, pasta, çörek gibi tatlılarınıza da ekleyebilirsiniz. Denemek isteyenler için incir reçeli tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#İncir ReçeliBirer birer olgunlaşan meyvelerden soframıza en son gelen mürdüm olur... Puslu, asil rengiyle usulca ‘yaz bitti’ diye fısıldar. Kurutmak, reçel ya da pestil yapmak mümkün. Ama tazesini de sadece tatlıya saklamayın. Mürdümün o ekşimsi ve ferah tadıyla fırında tavuk ve dana yahni tariflerimden birini ya da çıtır kızartmalara çok yakışan erik sosunu hazırlayabilirsiniz.
#ErikBerliner bir diğer adıyla Alman pastası için kullanılan terminoloji Almanya'nın birçok yöresinde farklı adlandırılmaktadır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzeyen Berliner tatlısının tarifinde basit malzemeler yer almaktadır. Peki, berliner nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım berliner tarifi...
#Berliner NedirYaz aylarının sonlanmasına yakın, kış hazırlıklarından olan konserveler ve reçeller yapılmaya başlandı. En çok sevilen reçellerden biri olan çilek reçeli de oldukça fazla araştırılan tarifler arasında. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında ev yapımı çilek reçeli tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.
#Çilek ReçeliReçeller kahvaltı sofralarının gözdesi. Aynı zamanda sevilen meyveler reçel yapılarak farklı zamanlarda da tüketilebiliyor. Şeftali reçeli de bunlardan biri. Mevsiminin en güzel şeftalilerinden hazırlanan reçel kahvaltı sofralarına renk katacak. Peki Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli kaç dakika kaynatılır? İşte tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları...
#Şeftali Reçeli Nasıl YapılırKavurucu sıcaklarda sizin de canınız hep soğuk şeyler mi istiyor? Yanıtınız evetse, hem karnımızı doyuran hem tatlı ihtiyacımızı gideren ama daha önemlisi içimizi ferahlatan önerilerime göz atın. Özellikle ayran aşını sevenler semizotu ve didiklenmiş tavuk etiyle yaptığım bu çorbayı çok sevecek.
#SerinPestil, çeşit çeşit meyveden hazırlanabiliyor. Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kayısı da bunlardan biri. Kayısının pestili hazırlayarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Peki kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili tarifi ve yapımı...
#Kayısı Pestili Nasıl YapılırGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıYarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar Günü'Günümüzde artık öyle çok zayıf olmak eski moda bir davranış. Bence günümüzde kadınlar sağlıklı ve kıvrımlı olmak istiyor. Dolgun göğüsler ve dolgun kalçalar istiyorlar.." Her ne kadar kendisi gerçekten de son dönemde kıvrımları ön plana çıkaran anlayışı benimsiyor gibi konuşsa da kendisi bunun tam tersi bir görüntü sergileyen ünlünün, formunu yıllar boyunca nasıl koruduğunu kocası açıkladı.
#David BeckhamKuşburnu sağlık açısından oldukça faydalı. Kuşburnu çay olarak tüketildiği gibi reçel veya marmelat olarak da tercih edilebilir. Ayrıca kahvaltı sofralarında tercih edebileceğiniz gibi kek ve kurabiyelerinize de lezzet katabilirsiniz. Peki kuşburnu marmelatı nasıl yapılır, nişasta eklenir mi? İşt kuşburnu marmelatı tarifi ve malzemeleri...
#Kuşburnu Marmelatı Nasıl YapılırPestil, lezzetinin yanı sıra uzun süre muhafaza edilebilen bir alternatif. Pestil birçok meyveyle hazırlanıyor, ancak üzüm ve dut daha çok tercih ediliyor. Bizler de sizin için tatlı niyetine tüketebileceğiniz üzüm pestili tarifini derledik. Denemek isterseniz, üzüm pestili hazırlanışı hemen aşağıda şimdiden afiyet olsun...
#Üzüm Pestili Nasıl YapılırÜzüm reçeli tarifiyle, yazın en güzel meyvelerinden üzümün keyfini daha uzun sürede çıkarabilirsiniz. Çekirdeksiz siyah üzümle hazırlayacağınız üzüm reçeli kahvaltı sofralarınıza renk katacak. Peki üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Üzüm Reçeli Nasıl YapılırHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#Kayısı