Hazır almak yerine reçelinizi evinizde yapın!

Güncelleme Tarihi:

Hazır almak yerine reçelinizi evinizde yapın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 15:10

İşte ev yapımı şekersiz reçel tarifi...

Haberin Devamı

İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesinin metabolik hastalıklara neden olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Fatih Gültekin, işlenmemiş gıdaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi...

REÇELLER KAHVALTININ VAZGEÇİLMESİ

Reçel alırken etiket bilgilerine mutlaka bakılmalı. Fruktoz ve glikoz şurubu yerine pancardan elde edilen şekerin bulunduğu reçeller alınmalı.

Hazır almak yerine reçelinizi evinizde yapın

İŞLENMEMİŞ GIDALAR TERCİH EDİLMELİ

İçeriği ev yapımıyla aynı olan reçeller de tercih edilebilir. Evde yaptığımız reçellerde toz şeker ve meyve bulunuyor. Bazı türlerine limon suyu veya limon tuzu ilave ediliyor. Hazır reçellerde ise bunlara ek olarak glikoz şurubu, fruktoz şurubu, kıvam artırıcı pektin, antioksidan askorbik asit ve koruyucu sodyum metabisülfit bulunabiliyor.

EV YAPIMI ŞEKERSİZ REÇEL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!