Üzüm pestili nasıl yapılır? Evde üzüm pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı
Pestil, lezzetinin yanı sıra uzun süre muhafaza edilebilen bir alternatif. Pestil birçok meyveyle hazırlanıyor, ancak üzüm ve dut daha çok tercih ediliyor. Bizler de sizin için tatlı niyetine tüketebileceğiniz üzüm pestili tarifini derledik. Denemek isterseniz, üzüm pestili hazırlanışı hemen aşağıda şimdiden afiyet olsun...
Üzüm, sevilen meyvelerden biri. Mevsimi geldiğinde reçel veya pekmez olarak hazırlanıp daha uzun süre tüketilebiliyor. Üzümün de pestilini farklı zamanlarda tüketebilirsiniz. Peki üzüm pestili nasıl yapılır? İşte üzüm pestili tarifi ve malzemeleri...
MALZEMELER:
1 kilogram siyah üzüm
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Pişireceğiniz tencereye alıp patates ezeceği ile ezin ve biraz suyunu salmasını sağlayın.
Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirin.
Soğuyunca tel süzgeçten ovalayarak geçirin.
Kabuklar ve çekirdekleri böylece ayırın.
Kalan meyve özünü tekrar tencereye alın ve üzerine nişastayı ekleyin.
Tekrar ocağa alın ve karıştırarak bozadan daha koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip, ince bir tabaka halinde yayın.
Üzerine dövülmüş cevizi serpin.
Güneşli ve havadar bir yerde 4 gün kadar kurutun.
Pestili yağlı kağıttan ayırmak için arkasını suyla iyice ıslatıp birkaç dakika bekletin.
Bir ucundan tutarak pestili yağlı kağıttan ayırın.
Arzunuza göre şekillendirip muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun...