Kuşburnu marmelatı tarifi ve malzemeleri: Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır, nişasta eklenir mi?
Kuşburnu sağlık açısından oldukça faydalı. Kuşburnu çay olarak tüketildiği gibi reçel veya marmelat olarak da tercih edilebilir. Ayrıca kahvaltı sofralarında tercih edebileceğiniz gibi kek ve kurabiyelerinize de lezzet katabilirsiniz. Peki kuşburnu marmelatı nasıl yapılır, nişasta eklenir mi? İşt kuşburnu marmelatı tarifi ve malzemeleri...
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan kuşburnu, C vitamini bakımından oldukça zengin ve tam bir şifa deposu. Bu güzel meyveyi diğer mevsimlerde de tüketebilmek için reçelini veya marmelatını yapmak güzel bir tercih olabilir.
Kuşburnu marmelatı tarifinde nişasta yerine limon kullanılıyor. Limon suyu kıvamın koyulaşmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca marmelatın bozulmaması için buzdolabının en soğuk yeri olan alt kısımda muhafaza edebilirsiniz.
MALZEMELER:
2 kilogram kuşburnu
1,5 litre su
1 kilogram şeker
KUŞBURNU MARMELATI NASIL YAPILIR?
Kuşburnunun saplarını ve tüylü kısımlarını güzelce temizleyip yıkayın.
Tencereye kuşburnu ve suyu ekleyip ocağa alın.
Kuşburnu yumuşayana kadar kaynatın. Eğer suyu yetersiz gelirse tekrar su ekleyin.
Tencerenin dibince biraz su kalınca kuşburnunu delikli süzgeçten geçirin.
Üzerine limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte biraz daha koyu kıvama gelene kadar 3-4 dakika daha karıştırın.
Pişince ocaktan alın.
Afiyet olsun...