GeriMutfak Tüyoları Kahvaltı sofranıza ekleyebileceğiniz nefis bir tarif... Üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte tam kıvamın üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahvaltı sofranıza ekleyebileceğiniz nefis bir tarif... Üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte tam kıvamın üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı

Kahvaltı sofranıza ekleyebileceğiniz nefis bir tarif... Üzüm reçeli nasıl yapılır?  İşte tam kıvamın üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı

Üzüm reçeli tarifiyle, yazın en güzel meyvelerinden üzümün keyfini daha uzun sürede çıkarabilirsiniz. Çekirdeksiz siyah üzümle hazırlayacağınız üzüm reçeli kahvaltı sofralarınıza renk katacak. Peki üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Üzüm reçeli, kahvaltı sofranıza renk ve lezzet katacak harika bir tarif. İster pankek isterseniz de sıcacık ekmekle keyifle tüketebilirsiniz. Dilerseniz tatlılarınıza da bambaşka bir tat katabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, üzüm reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ÜZÜM REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER:

2,5 su bardağı su
500 gram şeker
1 kilogram çekirdeksiz siyah üzüm
60 gram kavrulmuş dolmalık fıstık
1 adet limon

Kahvaltı sofranıza ekleyebileceğiniz nefis bir tarif... Üzüm reçeli nasıl yapılır  İşte tam kıvamın üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı

ÜZÜM REÇELİ NASIL YAPILIR?

Üzümleri iyice yıkayın ve sularını süzün.

Üzümlerin tanelerini koparın.

Şeker ve suyu kaynatıp şurubu hazırlayın.

Şurubun kıvamı olunca dolmalık fıstıkları ve üzümü içine atın, kısık ateşte pişene kadar kaynatın.

Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve 25 dakika daha kaynatın.

False