GeriMutfak Tüyoları Şeftali reçeli nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? Tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali reçeli nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? Tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları

Şeftali reçeli nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? Tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları

Reçeller kahvaltı sofralarının gözdesi. Aynı zamanda sevilen meyveler reçel yapılarak farklı zamanlarda da tüketilebiliyor. Şeftali reçeli de bunlardan biri. Mevsiminin en güzel şeftalilerinden hazırlanan reçel kahvaltı sofralarına renk katacak. Peki Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli kaç dakika kaynatılır? İşte tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları...

Kokusu ve tadıyla şeftali reçeli, sıcacık ekmeğe ya da pankeke çok yakışıyor. Ayrıca sos olarak pasta ve tatlılara da lezzet katıyor. Şeftali reçeli nasıl yapılır? Tüm detayları sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 kilogram şeftali
1 kilogram toz şeker
Yarım limonun suyu

ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayın.

Daha şeftalileri derin bir tencereye alın ve üzerine de şekeri ekleyin. Yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin

Şeftaliler suyunu salmaya başlayınca tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın.

Reçeliniz kıvamını alınca yarım çay kaşığı tereyağ ilave edip 5 dakika kaynatın.

Ardından limon suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup saklayın.

ŞEFTALİ REÇELİ KAÇ DAKİKA KAYNATILIR?

Şeftali reçeli hazırlarken kaynatma süresi oldukça önemli. Reçelinizi meyveleri şekerde 1 gece beklettikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Ardından köpük olmaması için tereyağı ekledikten sonra karıştırıp 5 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu da ilave edip 15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bu şekilde şeftali reçelini 40-45 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır.

ŞEFTALİ REÇELİ YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Reçelde daha aromatik bir tat seviyorsanız kaynama esnasında çubuk tarçın kullanarak reçelinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Reçel kavanozlarını mutlaka güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. En önemli püf noktası ise, pişme esnasında şeftalilerin dağılmaması için sert şeftalileri tercih edin ve çok fazla ezilme olmaması için reçeli mümkün olduğunca karıştırmadan pişirin.

Ayrıca pişirme esnasında reçelinizi fazla karıştırmayın ve tahta kaşık kullanın. Ayrıca eğer renk vermek isterseniz, pişirme esnasında 1 şeftalinin çekirdeğini tencereye ekleyerek pembe bir ren verebilirsiniz.

False