Ramazan Lezzetleri haberleri sayfasında Ramazan Lezzetleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 261 Ramazan Lezzetleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun süredir ekran projelerinden uzak olan Pınar Altuğ, bir yemek programıyla ekranlara geri döndü. Çocuklar Duymasın dizisiyle yıldızı parlayan Pınar Altuğ'un hayatı da yeni programıyla bir kez daha gündeme geldi. Peki, Ramazan Lezzetleri sunucusu Pınar Altuğ kimdir? Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan kimdir, kaç yaşında?
#Ramazan Lezzetleri Sunucusu Pınar AltuğTürkiye'nin dört bir köşesinde ramazan coşkusu yaşanırken, yöresel lezzetler ve birbirinden leziz yemekler iftar sofralarını süslüyor. On bir ayın sultanı ramazanda özenle hazırlanan yemekler sofralara renk katarken hünerli ellerden çıkan çorbalar, yemek ve tatlılara ayrı bir lezzet katıyor.
Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafAksaray, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile etkileyici bir şehrimiz. Kültür ve turizme önemli katkılar sunan Aksaray, gastronomi alanında da leziz yemekleri ile adından söz ettiriyor. Tarihi İpek Yolu'nun önemli noktalarından biri olan Aksaray, pek çok değerli medeniyetin izlerini taşırken yöresel yemekleri ile Anadolu mutfak kültürünün en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Peki Aksaray Yemekleri - Aksaray'da ne yenir ve neyi meşhur? Aksaray mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aksaray'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Bayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt Yemekleri2000’lerin başıydı ve çok “zor” biten aşkımdan sonraki hâletiruhiyemi en iyi şu sözler anlatıyordu:“Bir gün gelir de bir an / Çokça zamanlardan sonra / Geri dönüp baktığında / Bilmem anlar mısın / O senin bir anının / Benim ömrüm olduğunu / Ne çok sevildiğini / Artık çok geç olduğunu / Zor, zor kadere emanet ettim seni...”
#NevEvliliği dolayısıyla Hollanda’ya yerleşen Çetin Deliktaş İzmir mutfağını özledi. Bu özlemini dindiremeyince İzmir lezzetlerini kendisi hazırlamaya başladı. Lezzet peşinde koşarken bir yandan da kültürümüzü dünyaya tanıtmak istedi ve konuyu ticari boyuta taşıdı. Önce midye satmaya başladı. Daha sonra eskiden Pasaport’ta hizmet veren tekne restoranlardan esinlenerek teknede İzmir lezzetlerini misafirlerine sunmaya başladı. Midye, boyoz, İzmir Köfte, sarma, kokoreç, mezeler artık Avrupalıların damaklarını şenlendiriyor...
#1