Kıyma ve soğanlı, sulu iç harcı incecik hamura sürülüp kapatılıyor. Yağa girince hamuru nar gibi kızarırken içinde oluşan buhar da kıymayı pişiriyor. Ortaya içi sulu kalmış nefis bir börek çıkıyor. Göçmen Tatarlar Anadolu’ya getirince Eskişehir mutfağının parçası olup coğrafi işaret tescili de alan çiböreğin en iyisi nerelerde yapılıyor, jürimize sorduk.
#PişiÇeşme ve Alaçatı, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından... Ancak; deniz, kum ve güneş haricinde Çeşme’yi özel yapan bir şey daha var. O da Ege’nin sıcacık ikliminin lezzet kattığı, endemik ürünlerin süslediği nefis kahvaltısı... Yolunuz bu güzel yarımadaya düştüğünde kahvaltısının tadına bakmadan dönmemeniz için sizler için en popüler mekanları bir araya getirmeye çalıştım. Afiyet olsun!
#1‘Zamandan Kaçan Ayrılık’ adlı ilk kitabında ayrılığın 12 farklı yansımasını aktaran öykülerini bir araya getiren Ceylin Erbak Aytekin “Ayrılıkları hep kötü birer tecrübe olarak etiketliyoruz. Oysa insan, ayrılıkları sayesinde hayatın geçiciliğiyle tanışıyor ve kendini daha yakından tanıyor. Ayrılıklarımız yeni hikâyelerimizin habercisi bir lütuf esasında” diyor.
#Zamandan Kaçan Ayrılıkİtalya denildi mi benim aklıma hep lezzetli yemekler gelir. Pizzalar, makarnalar, kahveler, tatlılar ve dondurmalar. Milano seyahatim beni lezzet konusunda hayal kırıklığına uğratmadı. Mini bir Milano yeme-içme rehberi hazırlayabilecek kadar lezzetler tatmışım… İşte size Milano lezzet rehberi…
#MilanoGeniş ürün yelpazesine sahip ve Türkiye’nin lider dondurulmuş gıda markası SuperFresh, Ramazan ayında sevdikleri için lezzetli sofralar hazırlamak isteyenlere, zengin iftar menüleri oluşturdu. SuperFresh’in iftar sofralarınıza lezzet katacak menüleri, “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek blogger’ının tarifleriyle hazırlandı.
#İftar50 yıldır kalitesini koruyan restoranlar mı ararsınız, yaratıcı eserlerin sergilendiği galeriler mi, Amerikan usulü brunch’lar mı? Şu anda yaz mevsimini yaşayan Paraguay’ın başkentinde hepsini bulmak mümkün. Asunción restore edilmiş tarihi binaları, Arnavut kaldırımı sokakları, kentin kültürünü yansıtan kafeleri, modern otelleriyle kıymeti yeterince fark edilememiş büyüleyici bir şehir.
#36 Saatte AsunciónÜlkenin en kuzeyindeki Hokkaido Adası’nın başkenti Sapporo, 1972 Kış Olimpiyatları’yla dünyaya sesini duyurmuştu. O günden bu güne çok şey değişti. Sanat galerileri, mağazalar, deniz ürünlerinin bolluğu, heyecan verici restoranlar, sakuraların açtığı geniş parklarıyla şehir uluslararası cazibe merkezine dönüştü. Portland, Oregon gibi Amerikan şehirleriyle karşılaştırılan Sapporo’nun cazibesi ultra hızlı trenlerin servise girmesiyle iyice arttı. İşte 36 saatte Sapporo...
#SeyahatRessam ve çocuk kitapları yazarı Can Göknil 50’nci sanat yılını, 50 eseriyle Ankara Nurol Sanat Galerisi’nde açılan özel bir sergiyle kutluyor. Göknil “Yazan bir kişiyim ama yazar değilim. Ben bir ressamım. Çocuklar ve büyükler için resim yapıyorum” diyor...
#Kitap SanatColorado Eyaleti’nde küçük bir madenci kasabası olan Aspen bir zamanlar ülkenin en önemli gümüş madenlerine sahipti. Günümüzde Amerikan jet sosyetesinin en gözde kayak merkezi. Tesislerin yanı sıra lüks mağazaları, mükemmel restoranları, otelleri, sanat müzesiyle cazibesini hep koruyor. Giriş ücretleri 150 TL’yi bulan mekânlarda Brezilyalı, Avustralyalı zenginlerle kredi kartı yarıştırmak istemiyorsanız daha mütevazı seçenekler mevcut.
#AspenBuenos Aires’teyim... Geniş caddelerin birbirini kestiği bu şehirde, insanlar tembel tembel geziniyor, gitar tınıları birbirine dolanıyor. Arjantin başkentinin kendine özgü kuralları var: Mesela bifteği az pişmiş ısmarlamayacaksın, ‘empenada’nın yanında da çatal bıçak istemeyeceksin. Peki ya tango? İşte o esas mesele. Neyse ki hazırlıklıydım!
Bir ölçek anne özlemi, iki su bardağı nostalji ve alabildiğine sevgi... Kim özlemez ki analarımızın kendilerine özgü tariflerle yaptığı o tadına doyulmaz lezzetleri.. Peki ya kızları? Onlar ne öğrendiler bu mutfak muhabetlerinden? İşte size analar ve kızların geçmişten bugüne damıtılmış yemek tarifleri ve onların öyküleri. Oya Germen ve Ayşe Özyılmazel ile başlıyoruz bugün. Gerisi yolda…
Fetihlerin yıkıntıları üzerine kurulan Mexico City, hem hızlı gelişme dalgasının hem de Pasifik Fay Hattı’nın sarsıntılarına karşın dimdik ayakta. 21 milyon nüfuslu şehir, antik kalıntılar, parlak camlı gökdelenler, sömürge mimarisi ve yerel mimarinin iç içe geçtiği bir kültür potası.
Yıllarca rakı masalarında meze eşliğindeki ziyafetler ya da düzensiz beslenme üzerine kuruluymuş Mesut Yar’ın yeme düzeni. Bir kez sıkı rejim yapıp fazla kiloları vermesine karşın sonradan geri almış. Yaklaşık sekiz aydırsa tatlıyı, zeytinyağını, pilavı ve makarnayı hayatından çıkarmış fit bir Mesut Yar var karşımızda. Rejim öncesi dönemiyle aradaki tek benzerlik akşam rakısını atlamaması