Güncelleme Tarihi:
Yenilenen dekorasyonu ve muhteşem manzarası ile özel yemekler için kusursuz bir alternatif sunan Lacivert, Ramazan’a özel bir menü hazırladı. Menü geleneksel tatların en iyi örneklerine yer veriyor.
Lacivert’te Ramazan menüsü, Karaman Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Manda Kaymağı, Artvin Süzme Bal, Medine Hurma gibi lezzetlerin bulunduğu iftariye tabağı ile başlıyor. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı enginar hafif seçenekler olarak menüde yerini alıyor. Kırmızı biberli tereyağı sosuyla zenginleşen, tavuk eti ve yaz sebzeleri ile hazırlanmış “Şehriye Çorbası” iftar yemeğine sıcak bir geçiş sağlıyor. Puf böreği ve Kaz Dağları otlarından mücver geleneksel tatların çağdaş yorumu olarak menüde yerini alıyor. Menünün ana yemekleri kavılca ve siyez bulgur pilavı ile birlikte sunulan Ramazan sofralarının olmazsa olmazı Hünkâr Beğendi veya ıspanak püresi eşliğinde Izgara Kaya Levreği…
Leziz Ramazan yemeğinin ardından tatlı tabağında sunulan Güllaç, Bandırma Lor Peyniri Tatlısı, Sakızlı Muhallebi ve Vişneli Ekmek Tatlısı ile Ramazan sofranız hem unutulmaz tatlarla donanıyor, hem de size eşsiz bir iftar yemeği yaşatıyor.
LACİVERT 2016 RAMAZAN MENÜSÜ
DOĞAL ŞERBETLER
Demir hindi ve Sübye Şerbeti
İFTARİYE TABAĞI
Karaman Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Edremit Sepet Peyniri, Ezine Beyaz Peynir, Füme Et, Kastamonu Tütün Pastırması, Manda Kaymağı, Artvin Süzme Bal, Medine Hurma ve Zeytin çeşitleri
Ve
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması, Zeytinyağlı Enginar
ÇORBA
Tavuk eti ve yaz sebzeleri ile hazırlanmış Şehriye çorbası, üzerine kırmızı tereyağı
ARA SICAK
Puf Böreği ve Kaz dağları otlarından Mücver
ANA YEMEK
Hünkar Beğendi yanında Kavılca ve Siyez Bulgurlu Pilav
Veya
Ispanak Püresi eşliğinde Kaya Levreği ızgara
TATLI TABAĞI
Güllaç, Bandırma Lor Peyniri Tatlısı, Sakızlı Muhallebi, Vişneli Ekmek Tatlısı
Anadolu Hisarı, İstanbul