Güncelleme Tarihi:
Eskişehirli bir aileden...
Tarihi Odabaşı Çiğbörekçisi, İstanbul
Fatih’te. Eskişehirli bir ailenin işletmesi. Onur Z. Demir harçlarını dana tranç, kaburga ve soğanla hazırladıklarını söylüyor. Salih S. Sevinç “Bunun gibi lezzetlisini yemedim. Eğer ‘Az yerim ben’ diyenle giderseniz sizden çok yiyeceğine emin olun. Isırdığınızda kıymanın suyu fışkırıyor” diyor. Tanesi 25 lira. Ayfer Yavi’nin de önerisi. (0212) 632 87 86
Üçer beşer yenir
Kırım Tatar Kültür Çibörek Evi, Eskişehir
Ebru Erke’nin önerdiği adres Odunpazarı’nda. Sahrap Soysal’a göre şahaneler, Koray Günyaşar’a göreyse üçer beşer yediriyor. Salih S. Sevinç “Kadın gücü hâkim, mutfak Tatar teyzelere emanet. Hamuru da harcı da çok iyi” diyor. Porsiyonda 5 tane var, 90 lira.
(0554) 908 69 74
Soğan suyu katılıyor
Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu, Bursa
Osmangazi’de. Kıymalı harca rendelenmiş soğanın suyu katılıyor.Onur Z. Demir’e göre et tadı baskın. Çöven kazanında toplamda yarım dakika kadar pişirilmesi önemli detaylardan. Sahrap Soysal ve Ayfer Yavi’nin de önerisi. Bir porsiyonda
6 tane var, fiyatı 240 lira.
(0224) 221 99 24
Şehrin ünlülerinden
Papağan Çiğbörek, Eskişehir
Odunpazarı’nda. 1975’te kurulan dükkân şehrin en ünlülerinden. Hatta duvarlarında buraya giden ünlülerin resimleri var. Ebru Erke, Eskişehir’e gittiğinde mutlaka uğradığını söylüyor.Defne E. Tüysüzoğlu’na göre hamuru
ince, kıymalı harcıysa sulu sulu...
5 tanesi 90 lira.
(0222) 231 43 62
Hamuru Özenli
Küçük Ev Çi Börek, İstanbul
Fatih’te. Koray Günyaşar “Hamuru hiç yormaz, defalarca yiyebilirsiniz” diyor. Onur Z. Demir’e göre İstanbul’un en lezzetli çiböreklerinden biri. İç harcında dana gerdan, kuru soğan, tuz ve karabiber var. İçinden bol sorpa (et suyu) aktığı için kıvırıp orta yerinden ısırması makbul. Porsiyon hesabı yok, adedi 25 lira.
(0212) 585 75 00
Puf böreği de var
ÇiÇi Çiğ Börek, İstanbul
Beşiktaş’ta, modern bir dükkân. İç harçları mahalle kasabından aldıkları dana döş, soğan ve karabiberli...
Onur Z. Demir’e göre döşün yağlı yapısı damakta şahane bir tat bırakıyor. Salih S. Sevinç’in de önerileri arasında. Ayrıca peynirli puf böreği var. Tabakta 3 tane gelen kıymalısı 105 lira.
(0555) 022 46 41
Susurluk’ta. Ebru Erke “Şimdi tam tatilden dönüş zamanları... Küçük bir mola vermek isteyip de dinlenme tesisinde durunca akla ilk tost yemek gelse de çibörek ve Susurluk ayranı ikilisine mutlaka şans verin. İç malzemesi bol, sulu ve lezzetli. Porsiyonu da doyurucu” diyor. Bir tabakta 3 tane var, 90 lira. (0266) 865 67 07
Yağ çektirmeden
Aşkana, İstanbul
İlk şubesi Ulus’ta 1987’de açılan bu meşhur dükkân aslında mantısıyla çok ünlü. Ancak Ayfer Yavi’ye göre çibörekleri de bir o kadar başarılı. En güzel tarafının da yağ çekmemesi olduğunu söylüyor. İç harcına kıyma, soğan, karabiber ve tuz katılıyor.
Porsiyonda 3 tane var, fiyatı 150 lira.
(0212) 268 74 42
En eskilerden biri
Es Alpu Çibörek, Eskişehir
Tepebaşı’nda. Şehrin eski çibörekçilerinden, burada yaşayanların da sık uğradığı bir adres. Koray Günyaşar’ınsa Eskişehir’deki garanti tercihi. Isırınca içinden bolca et suyu yani sorpası akıyor. Porsiyonda 5 tane var. Ayranlı menü 85 lira, ayransız alırsanız 75 lira. (0222) 221 60 61
Peynirli, patatesli...
Albatros Restoran, Sivas
Yeri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin hemen karşısında. Asuman Kerkez sadece çibörekleri için gittiğini söylüyor. Kıymalının yanı sıra beyazpeynirli, kaşarlı ve patateslisini yapıyorlar. Bir porsiyonda 4 tane var. Kıymalısı 90, patateslisi 85 lira.
(0346) 223 02 23