Ahmet Rasim Küçükusta kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık alanındaki uzmanlığı, yazıları ve televizyon programlarına katılımıyla tanınan Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda aktif bir eğitimci ve yazardır. Peki, Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet Rasim KüçükustaPek çoğumuzun gündelik yaşam koşturmacası içinde kurallara uymayan, kendi bildiğince kuralları çiğneyerek düzeni bozan kişilerle karşılaşmamızın altında önemli bir eksikliğin yattığını ifade etmek mümkün. Bu o kişilerde sorumluluk bilincinin gelişmediğinin önemli bir göstergesidir.
#Konuk YazarAntalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin, motosiklet tutkusuyla hem öğrencilerini hem üniversite çalışanlarını hem de Antalya protokolünü şaşırtıyor. Çoğu zaman makam aracı kullanmayan Rektör Ekercin, üniversitedeki makamına hatta resmî kurumlardaki toplantılara bile motosikletiyle gidiyor. Kampüs içinde tur atmayı seven Ekercin, farklı fakültelerde eğitim gören öğrencilerle, motosiklet sevdası ve güvenli sürüş teknikleri konusunda sohbetler yapıyor.
#Semih Ekercin2024-2025 Eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. Okul öncesinde lisenin son sınıfına kadar milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce öğretmen ders başı yaptı. İşin içine aileleri ve diğer okul ve eğitim paydaşlarını da katınca ülke nüfusunun neredeyse yüzde 90’ını ilgilendiren ve hatta kapsayan önemli bir sürecin başladığı söylenebilir.
#Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başlarkenİlk okuma yazma öğretimi çağımız okuryazarlıklarının temelini oluşturan nörolojik ve psikolojik bir süreç olarak ele alınabilir. Çocuğun öğrenme özelliklerinin somut şekilde gözlendiği bu süreç gerek çocuk gerekse anne babalar için biraz gerilimli, biraz da heyecan verici olabilir.
#Konuk YazarAhmet Yozgatlıgil kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1975 doğumlu olan Ahmet Yozgatlıgil, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nden lisans ve lisansüstü derecelerini aldıktan sonra, doktorasını ABD’de Drexel Üniversitesi’nde tamamlamıştır. ODTÜ’de profesörlük kariyerine sahip olup, çeşitli araştırma ve idari görevlerde bulunmuştur. Peki, Ahmet Yozgatlıgil kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet YozgatlıgilTürkiye kendi masonluğu hakkında efsanelerin uçurulduğu ülkelerden biridir. Bazıları onu yabancıların, en gülünç şekilde Hristiyan dünyanın, Siyonistlerin aleti bir örgüt olarak gösterirler, bazıları da kapitalizmin meşum kararlarının alındığı bir örgüt olarak... Türk masonları bu toplumda hiçbir şey yapmasalar dahi disiplinli toplanmayı, kırıcı ve saçmalayan insanlar olmadan tartışma yapmayı bilenlerdir. Bu alışkanlık Türk toplumuna oradan yayılmıştır.
#MasonlukOsmanlı ve Balkan tarihi üzerine hazırladığı eserlerle dünya çapında saygınlığı olan ve "Tarihçilerin Kutbu" olarak nitelendirilen Prof. Dr. Halil İnalcık, vefatının sekizinci yılında anılıyor. Yayımlanmış yüzlerce makalesi ve onlarca kitabı bulunan, tarih alanındaki çalışmalarıyla dünya çapında tanınırlığa ulaşan ve "Tarihçilerin Kutbu" olarak anılan İnalcık, 25 Temmuz 2016'da Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#Halil İnalcıkAmerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde küratör olarak çalışan Prof. Dr. Lorenzo Prendini, İstanbul Havalimanı’nda şüpheli hareketleri nedeniyle durduruldu. Valizi açtırılan Prendini’nin Türkiye’den Amerika’ya 1500 zehirli endemik akrep ve tarantula ile 88 şişe akrep zehri kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
#Lorenzo Prendini90’lı yılların sonunda bilet satış şirketi Ticketmaster, Amerika genelinde tüm konserlerin bilet satış tekeline sahipti. O zamanlar kariyerinin zirvesinde olan Pearl Jam, müzikteki en büyük tekelin bir parçası olmak istemediğini ve Amerika turnelerinde Ticketmaster’la çalışan hiçbir yerde konser vermeyeceğini söyledi.
#TicketmasterEğitim ve iş yaşamında başarılı olan birçok insan, kişisel ve sosyal yaşamlarında aynı başarıyı gösteremiyor. Bir zeka alanının insanı bütün olarak başarıya götürmediği biliniyor. Yapılan araştırmalar duygusal ve sosyal becerileri gelişmiş bireylerin özel ve mesleki yaşamlarında daha başarılı ve mutlu olabildiklerini gösteriyor.
#Konuk YazarRıfat Ilgaz’ın eseri olan ve Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri Hababam Sınıfı. Bir bölümünde Münir Özkul’un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca şu sözleri söyler: "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”
#Konuk YazarSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk Yazar2019’da Berlin’deki 3.6 km’lik 17’nci Haziran Caddesi’ni ‘akıllı yola’ çeviren Türk Prof. Şahin Albayrak, bu kez şehir içinde kullanılmak üzere ‘akıllı otobüs’ (otonom) yaptı. İlk testini başarıyla geçen otonom otobüsün 2024’ün ilkbaharında yollarda olması bekleniyor.
#AlmanyaTürkiye’yi Büyükelçi olarak Portekiz, KKTC ve İsveç’te temsil etmiş olan emekli diplomat Kaya Türkmen’in “Devlet Terbiyesi” başlıklı hatıratını okurken karşıma sürpriz bir şekilde ünlü şair ve ressamımız Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun büyük bir sanat eserinin başına gelen bir felaketin öyküsüyle karşılaştım.
#Bedri Rahmi EyüboğluBilal Şimşir, bir imparatorluğun emanetiydi. Cumhuriyetçiydi, Atatürkçüydü, Midhat Paşacıydı. Heyecanlı konuşması, tükenmeyen yazı enerjisiyle Dışişleri Bakanlığı’nın unutulmaz simalarındandı. Rumeli Türkiye’sinin çocuğuydu. Bu kimliğini bir otoportre ressamı gibi korumayı bildi öyle de aramızdan ayrıldı.
#Bilal Şimşir‘Öğretmen’in tanımına baktığımızda; toplumun eğitim-öğretim hedefleri doğrultusunda , yaştan bağımsız olarak, kişilere veya gruplara eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişilerin mesleki unvanı olduğunu görürüz. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ‘mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslek.
#‘Öğretmen’İ TanımlamakDünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk YazarDünyanın en prestijli müzik kuruluşlarından Berklee Müzik Okulu’nun Online Programı, gelecek vadeden müzisyenleri ve bestecileri keşfetmek ve onları uluslararası arenada tanıtmak amacıyla Outstanding Türkiye Enternasyonel Müzik Yarışması düzenleyecek. Jüride, İzmirli Yaman Akdoğan da yer alıyor.
#1