pişirme teknikleri haberleri sayfasında pişirme teknikleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 405 pişirme teknikleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin pişirme şekli farklıdır. Çoğumuz bilinçsizce pişirme işlemini gerçekleştirirken son derece önemli besin ihtiyacımızı karşılayacak gıdaları faydasız posalara dönüştürüyoruz. Öyleyse bir bakalım hangi tür gıda nasıl pişirilir.
#Rüzgar SünbülŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoyKerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni diyebiliriz. Adını çok duymamış olsanız bile, kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok. Çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu deniz canlısı ile hem çok lezzetli yemekler yapacak, hem de çok gösterişli sofralar kurarak misafirlerinizi mest edeceksiniz. Kerevit nasıl pişirilir? Kerevit nasıl temizlenir? Kerevit pişirirken nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz bu noktaların cevapları, bütün detayları ile aşağıda…
#KerevitKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımBu hafta dünyaca ünlü tenor José Carreras kariyerinin son konserini Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda verecek. Ünlü oyuncu John Malkovich ‘The Infernal Comedy’ oyunu için iki gün üst üste Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Elektronik müzik severler Ukraynalı ikili ARTBAT’ı KüçükÇiftlik Park’ta izleyebilir.
#KonserBu hafta Melike Şahin, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Melis Fis, Mask Beach’te sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü İngiliz grup Massive Attack İstanbul’a geliyor. Ayrıca elektronik müzik sevenler için Adriatique ve Booka Shade de İstanbul’da olacak. Hafta sonu Babylon Soundgarden festivalcileri Bonus Parkorman’da ağırlayacak.
#KonserTatilciler gündüz saatlerinde denizin tadını çıkarırken günün geri kalanını kültür ve sanat etkinlikleriyle değerlendiriyor. Bu hafta Hande Yener, Itza Bodrum’da; Ajda Pekkan, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Anna Laudel Bodrum’da Ardan Özmenoğlu’nun ‘Camdan Bakmak’ isimli sergisi var. Ünlü DJ Solomun, Lujo Hotel Bodrum’da setin başına geçiyor.
#Uygar TaylanFazıl Say ve Serenad Bağcan, Marmaris Amfi Tiyatro’da; Buena Vista All Stars, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Ayşegül Aldinç, Antalya’daki The Bar’da; Kerem Görsev ve Fatih Erkoç ise Zai Yaşam Bodrum’da izlenebilir. Ayrıca dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple, KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak.
#Uygar TaylanBu hafta Dolu Kadehi Ters Tut, Zorlu PSM’de; Ceylan Ertem ‘Sezen Aksu Tribute’ konseri için JJ Arena’da sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü isimler İstanbul’a geliyor; İrlandalı rock grubu God is an Astronaut, IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahneye çıkacak. Ben Klock, Volkswagen Arena’da; Stephen Bodzin ise Klein Phönix’te DJ kabininin başına geçecek.
#KonserBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Bilinen ve bilinmeyen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Levrekgiller familyasına ait olan balıklardan birisi de baraküda balığı olarak da bilinen sphyraena olarak ifade edilebilir. Siz de baraküda balığını duyduğunuz zaman bu balık türü ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Baraküda Balığı (Sphyraena) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Barakuda balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Gribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBu hafta indie-elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Roosevelt, Zorlu PSM’yi dans pistine dönüştürecek. Semicenk Volkswagen Arena’da, Melike Şahin Congresium Ankara’da, Simge Hayal Kahvesi İzmir’de konser verecek. Elektronik müziğin dünyaca ünlü isimleri I Hate Models, Sam Paganini ve Robag Wruhme bu hafta İstanbul’da çeşitli mekânlarda sahneye çıkacak.
#Uygar TAYLANBu hafta koro topluluklarından Chromas, Zorlu PSM’de; Boğaziçi Gençlik Korosu, ENKA Oditoryumu’nda olacak. Opera dünyasının ünlü ismi Alessandro Safina, Ankara’da izlenebilir. İrlandalı post-rock grubu God Is an Astronaut, If Performance Hall’da İstanbullularla buluşacak. Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar’ın arkeoloji ve teknolojiyi buluşturan ‘Rest in Pieces’ sergisini kaçırmayın.
#Uygar TaylanYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözlü ve yazılı mülakat yapılmaksızın 91 personel alımı yapıyor. Mühendis, büro personeli, tekniker, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, boyacı, garson, kaloriferci, tesisatçı, temizlik görevlisi alımı yapacak olan Ulaştırma Bakanlığı, ilan detaylarını yayımladı. İşte, Ulaştırma Bakanlığı 91 personel alımı için başvuru detayları
#Sözlü MülakatElinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİEtlerin hangilerinin daha yağlı, hangilerinin protein değerlerinin daha yüksek olup kas yapımına destek verdiğini merak ediyor musunuz? Sorunun cevabı bu haftaki yazımızda. Şimdiden ruhunuz ve bedeninizi sağlık ve şifa ile beslediğiniz, her şeyin kararında olduğu mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda Başaran