Nefis bir yemek arayanlar için en doğru tercihlerden birisi kuzu pirzoladır. Kuzu pirzolanın enfes bir tadı bulunmakla birlikte son derecede doyurucudur. Bu yüzden arzu eden herkesin mutlaka kuzu pirzolayı denemesi gerekmektedir. Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu PirzolaGelinim Mutfakta kadayıflı piliç pirzola tarifi ile sofralarımıza geliyor. Oldukça pratik bir yemek olan kadayıflı tavuk pirzola tarifini dilerseniz yoğurtlu bir garnitürle tatlandırabilir ve servis edebilirsiniz. Kadayıflı tavuk pirzola nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kadayıflı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Gelinim Mutfakta Kadayıflı Piliç PirzolaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 7 Mayıs Cuma, Ramazan'ın 25. günü için iftar menüsü...
#MenüSıradan tavuk tarifinden sıkılanlar için pratik bir o kadar da hafif bir önerimiz var: Fırında tavuk pirzola. Terbiyelenen tavuklar, küp küp doğranan patlıcanlarla buluşup fırına veriliyor, hem pilavın hem de makarnanın yanına çok yakışan bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, fırında tavuk pirzola nasıl yapılır? İşte, adım adım fırında tavuk pirzola tarifi
#Fırında Tavuk PirzolaÇukur bir kaseye limonu ve sarımsağı rendeleyin. Üzerlerine taze kekik yaprakları, tuz, tane karabiber ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Kuzu pirzolaları ekleyip elinizle karıştırarak pirzolaların sosa bulanmasını sağlayın. Pirzolaları 20 dakika bekletip marine edin. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca marine ettiğiniz kuzu pirzolaları ilave edip iki taraflarını da 5’er dakika pişirin.
#Kuzu PirzolaKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiGelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tavuklu mantarlı iç harcıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tavuk kubbesi tari ve kolay malzemeleri ile favoriniz olacak. Peki, tavuk kubbesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri...
#Tavuk KubbesiGelinim Mutfakta çılgın tavuk tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Pratik bir tarif olan çılgın tavuk, hızlı ve lezzetli bir menü çıkartmak için iyi bir alternatif olabilir. Peki, çılgın tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çılgın tavuk tarifi ve yapılışı...
#Çılgın TavukDışı altın sarısı, içi yumuşacık ve süper lezzetli! Et yemeyi sevenlerin bir kez tadınca vazgeçemeyeceği müthiş bir yemek, ‘cotoletta alla Milanese’... Özel günlerde, sevdiklerime yapmaya bayılıyorum, övgüler alınca da çok mutlu oluyorum. Siz de aile yemeklerinizin en konuşulan ismi olmak istiyorsanız bu yemeği mutlaka pişirin.
#Cotoletta Alla MilaneseGündüz kuşağının sevilen programlarından Gelinim Mutfakta tavuk girdap tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Ekran başındaki izleyiciler tavuk girdap nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir merak ediyorlar. Yapımı oldukça kolay olan tavuk girdap tarifi yapım aşamalarıyla birlikte haberimizde...
#Tavuk GirdapSiyah panter olarak da bilinen bombay kedileri en çok beslenilen kedi türleri arasındadır. Sevimli ve farklı görünüşleri ile en sevilen kedi türlerinden biri olan bombay kedilerinin bir takım kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Bombay kedisini merak edenler ve bombay kedisinin ana vatanının neresi olduğunu düşünenler internetten konu ile alakalı araştırma yapmaktadırlar. Peki bombay kedisi nedir? Bombay kedisinin özellikleri nedir? Bombay kedisinin yatkın olduğu hastalıklar nedir? İşte bombay kedisi ile ilgili tüm bilgiler.
#Bombay Kedisi Nedir?Semih Diken (38) makine mühendisi. Eşi Özenç (34), çocukları Ege (4) ve Tuna (2) ile dünyayı farklı lezzetler peşinde geziyorlar. Vietnam’da kızarmış serçe, Kamboçya’da timsah fileto, Estonya’da ayı sosisi gibi birçok farklı lezzeti tattılar. Kendilerini löplöpçü olarak adlandıran çift, bugüne kadar 52 ülkeye ayak bastı. Löp löpçüleri Namibya’da yakaladık ve serüvenlerini sorduk.
#MalezyaFiletosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.