GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta kadayıflı piliç pirzola günün yemeği oldu! Kadayıflı piliç pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kadayıflı piliç pirzola tarifi detayları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta kadayıflı piliç pirzola günün yemeği oldu! Kadayıflı piliç pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kadayıflı piliç pirzola tarifi detayları

Gelinim Mutfakta kadayıflı piliç pirzola günün yemeği oldu! Kadayıflı piliç pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kadayıflı piliç pirzola tarifi detayları

Gelinim Mutfakta kadayıflı piliç pirzola tarifi ile sofralarımıza geliyor. Oldukça pratik bir yemek olan kadayıflı tavuk pirzola tarifini dilerseniz yoğurtlu bir garnitürle tatlandırabilir ve servis edebilirsiniz. Kadayıflı tavuk pirzola nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kadayıflı tavuk pirzola tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

KADAYIFLI PİLİÇ PİRZOLA MALZEMELERİ

6 Adet tavuk pirzola

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için;

3 adet yumurta

150 gram dökme kadayıf

1 çay bardağı un

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

KADAYIFLI PİLİÇ PİRZOLA NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk pirzolayı bir poşet arasında döverek inceltin.

Tavukların üzerine karabiber, toz kırmızı biber ve tuz serpip hafifçe ovun bir tabağa alın.

Geniş bir tabağa unu ekleyin, başka bir kaba da yumurtaları kırın ve iyice çırpın.

Kızartma yavasına yağı alıp kızdırmaya başlayın.

Bu arada tavukları önce una sonra yumurtaya ardından da kadayıfa güzelce bulayıp ısınmış tavaya alarak kızartın.

Her iki tarafı da kızaran tavukları havlu kağıt serili tabağa alarak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

 

False