ASUD (Ambalajlı Süt Ürünleri Derneği)’nin #subiterseherkessusar etiketiyle sütçülük sektöründe yer alan tüm paydaşlara su kullanımı konusundaki rolünü göstermek, su kullanım durumunun gözden geçirilmesini sağlamak ve suyun verimli kullanımı için olanakların araştırılmasında itici güç olmak için bir proje hayata geçirdi.
#BursaHayatımızın içinde yer alan birçok şey için çok fazla enerji harcıyoruz. İş ve özel hayat arasında denge kurmaya çabalıyor, toplantıların yanında ailemizle zaman geçirmeye çalışıyoruz. Tüm bunların yanında cildimizin de pH seviyesini dengelemeye ihtiyacı olduğunu biliyor muydunuz?
#Cildin Ph Seviyesi NedirSürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkParkinson vücudun hareketlerini düzenleyen sistem için gerekli olan dopamin hormonu üretiminin azalması sonucu ortaya çıkıyor. Genellikle 60 yaş civarı ama bazı durumlarda 20 yaş altında bile görülüyor. Öldürücü olmayan fakat zaman içinde hayat kalitesini düşüren parkinson’un belirtileri arasında titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüme güçlüğü, yüzde donuklaşma ve kısık sesle konuşma var. Geride bıraktığımız 11 Nisan Dünya Parkinson Günü vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar hastalığı anlattı.
#ParkinsonAlkali su, vücudun pH dengesini düzenlemeye yardımcı olabileceği, sindirimi destekleyebileceği, hücrelerin oksidatif strese karşı korunmasına yardımcı olabileceği ve hidrasyonu artırabileceği iddia edilen mineralleri ve antioksidanları içeren içecek olarak ifade ediliyor. Alkali su özellikle kilo vermek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, sağlığa birçok faydasıyla dikkat çeken alkali nedir, nasıl yapılır? Söylendiği kadar yararlı mı? İşte, alkali su hakkında en çok merak edilenler.
#Alkali SuSon zamanlarda özellikle sosyal medyada kadın sağlığını tehlikeye atan pek çok denetimsiz ürün satılıyor. 'Vajinal detoks' adı altında satılan bitkisel karışımlar, inciler, buhar banyoları, yumurtalar ve buna benzer pek çok ürün hiç sorgulanmadan onlarca kadın tarafından sepete atılıyor. Vajina sağlığı için alternatif tıptan yardım alanlar, 'Bitkisel üründen zarar gelmez' diyenler, nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduklarının farkında değiller… Biz de bu ürünleri ve olası zararlarını konunun uzmanları ile konuştuk.
#Vajinal DetoksGüzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkar. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlar. İşte bu adımlardan ikisi: Dudak renklendirme ve cilt bakımı.
#Emsal DoğanYoğurt; protein, kalsiyum, B vitaminleri ve probiyotik bakteriler açısından zengin bir besin. Bu nedenle de Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası… Peki hangi yoğurt daha güvenilir? Markette satılan yoğurtlar mı evde yapılanlar mı? Hazır yoğurtlar nasıl oluyor da uzun süre bozulmuyor? Ev yapımı yoğurtlar tehlikeli mi? Sosyal medyada tartışılan bu konuyu tüm merak edilenleriyle Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ile mercek altına aldık.
#GıdaKritik hastaların değerlendirilmesi amacıyla yapılan testlere Artiyel Kan Gazı So2 denmektedir. Oksijen tedavisinin takibi veya ani birden gelişen ve nedeni bulunamayan hastalıkların teşhisi konması için yapılan bir testtir. Değerlerinde yükseklik ve düşüklük çıkabilmektedir. Peki Arteriyel Kan Gazı So2 nedir? Değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere Artiyel Kan Gazı So2 testi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
#SağlıkÖzellikle karaciğerde üretimi yapılan ve hayati derecede önem taşıyan bir enzim olarak ALP karşımıza çıkar. Doktorların karaciğer enzimleri dediklerinde belirtilen enzimlerden biri ALP’ dir. ALP yani alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Alkalen fosfataz ile ilgili soruların yanıtlarını hazırladık.
#ALP Değeriİnsanların bazı yaşadıkları problemler karşısında bu kişilere kanda klor testi yapılması istenir. Klor testinde sonuçlara göre bazı tedaviler uygulanmaktadır. Peki Klor nedir? Klor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere klor ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
#SeoTürkiye İş Bankası ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ), denizlerimizdeki yaşama dair bilimsel ve akademik çalışmalara destek olmak üzere yaptığı işbirliği kapsamında faaliyete başlayacak olan su altı planörü glider cihazı Marmara Denizi’nde sürekli ölçüm yapacak. Deniz Kâşifi adını taşıyan cihazın önemini anlatan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, “Deniz Kâşifi’nin en önemli özelliği denizin her derinliğinden sürekli ölçüm alabilmesidir. Denizin biyoçeşitliliği, karbon tutma kapasitesi, oksijen oranı, oksijen üretim oranı ile ilgili çok daha doğru bilgilere ulaşmamızı destekleyecek ve son dönemlerde özellikle bir yönetici yönetişim mekanizması olarak geliştirdiğimiz denizlerin dijital ikizine de ciddi bir katkı vermiş olacak” dedi.
#Türkiye İş BankasıFermantasyon, geleneksek mutfağımızda en güzel saklama yöntemlerinden biri. Farklı mutfaklarda unutulmaz lezzetlerin var olmasını sağlayan bu yöntemşer besinler daha uzun süre saklanıyor ve faydalı hale geliyor. Peki Fermente nedir? Fermantasyon nasıl olur? İşte fermente edilebilen yiyecekler hakkında bilgiler...
#Fermente NedirTuzsuz şampuan yıpranan ve işlem gören saçların hassas şekilde temizlenmesini sağlar. İçeriğinde sodyum lauril sülfat ve sodyum lauret sülfat barındıran tuzsuz şampuan saçları besler. Tuzsuz şampuanlar paraben barındırmadığı için saça zarar vermez. Tuzsuz şampuan nedir? Faydaları ve zararları nelerdir? Tuzsuz şampuan ne işe yarar ve kimler kullanır? Ayrıntıları ile derledik.
#Tuzsuz Şampuan NedirÖn anestezi ve hazırlayıcı tedavi olarak karşımıza çıkan premedikasyon işlemi, kişilerin ameliyata hazırlanması sürecinde uygulanmaktadır. Ön ilaç tedavisi olarak uygulanan bu işlem son derece önemlidir. Peki, Premedikasyon nedir? Nasıl yapılır ve amacı nedir? Premedikasyon uygulama yolları nelerdir? Sizin için merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamKarbondioksit gazı havada ve vücudumuzda doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Vücudumuza yararı olduğu gibi zararı da vardır. Canlılar solunum reaksiyonları sonucunda atmosfere karbondioksit gazı verirler. Bu gazın kanda yükselmesi ya da azalması vücudun dengesinin bozulmasına neden olur. Peki, Hiperkapni nedir? Belirtileri nelerdir? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir sizler için derledik.
#HiperkapniHem fiziksel hem de kimyasal açıdan önemli bir yere sahip olan elektrolit, aynı zamanda birçok farklı alanda önemli bir yere sahiptir. Diğer yandan insanlık için sağlamış olduğu pek çok önemli yarar bulunduğunu söylemek mümkün. Peki, elektrolit nedir? Ne işe yarar? Nasıl hazırlanır? Elektrolit normal değerleri üzerine detayları derledik.
#SözlükHipokalemi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Hipokalemi nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hipokale nedir? Neden olur? En önemli komplikasyonu nedir? Hipokalemi neden alkaloz yapar tüm detayları ile derledik.
Anormal bir durum olması ile beraber sağlık sorunları içerisinde asidoz geliyor. Bunu ne olduğu ve aynı zamanda belirtileri merak edilen konular içerisinde bulunmaktadır. Peki, Asidoz nedir? Belirtileri ve nedenleri nelerdir detayları ile derledik.
Akvaryumlarda en çok karşılaştığımız ve gördüğümüz balıklar arasında yer alan sarı prenses, estetik görünümleri ve renkleri ile, barışçıl yapıları ve zor koşullara direnç göstermeleri ile bilinirler. Hareketli bir yapıya sahip olmaları ve çok canlı renkleri sayesinde sarı prenseslerin bulunduğu akvaryumlar göz alıcı bir güzelliğe sahip oluyor. Sarı prenses balığı nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.