İndikatör nedir? ne işe yarar? borsada indikatör nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

İndikatör nedir ne işe yarar borsada indikatör nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 03:37

İndikatör kimyası olarak temel bir anlamı olması ile beraber, aynı zamanda borsa üzerinden önemli bir yere sahiptir. Peki, İndikatör nedir? Ne işe yarar? Borsada indikatör nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 

Özellikle söz konusu borsa olduğu zaman indikatör günümüzde yaygın olarak kullanılır. Al sat işlemleri konusunda borsa üzerinden işlem yapanlar için büyük avantaj sağlar. Bununla beraber temel olarak kimyasal süreç doğrultusunda belli bir tanım üzerinden ele alınır. Bu tanım ile beraber görevi kapsamında birçok farklı alanda kullanılır.

İndikatör Nedir?

Çözeltilerin pH değerlerine göre renk değiştirme özelliği gösteren kompleks yapıdaki organik bileşenler indikatör olarak bilinir. Özellikle titrasyonun bitiş noktasına saptamak ve buna göre işaretleme yapmak amaçlı kullanılır. Bu yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda borsa üzerinden de başka bir anlama sahip olması ile birlikte, al ve sat işlemleri noktasında önemli bir yardımcıdır. Üstelik bilimin birçok farklı alanında kullanılan terim olması ile birlikte öne çıkar. Bu sebepten dolayı birçok değişik alanda taşıdığı görev ve tanım üzerinden yaygın bir biçimde kullanılır.

Haberin Devamı

İndikatör Ne İşe Yarar?

Özellikle kimyasal açıdan ele alındığı zaman indikatör belli bir görevi üzerinden değerlendirilir. Bu doğrultuda kompleks yapıdaki organik bir bileşen olması ile beraber, çözeltinin pH değerlerine göre renk değiştirme özelliği üzerinden ele alınır. Sonuç olarak çözeltiler üzerinden titrasyonun bitiş noktası ile beraber işaretleme amacıyla değerlendirilir. Kimyasal bir süreç içerisinde bu durum etkin bir ayrıştırma olanı sağlar. Özellikle Asit ya da baz titrasyonun bitmesi ya da başlangıç noktası üzerinden belirleyici bir faktör olarak değerlendirilir. Bununla beraber borsa üzerinden de yine işlem yaparken gerekli teknik bilgileri sağlama olanağı görevini üstlenir.

Borsada İndikatör Nasıl Kullanılır?

En çok merak edilen konular içerisinde indikatörün borsada nasıl kullanıldığıdır. Borsa piyasasında teknik analizler yapmak suretiyle, al ve sat işlemleri konusunda yatırımcılara yardımcı olan teknik sistem indikatör olarak bilinir. Özellikle borsada işlem yapanların yönlendirme ve doğru şekilde alım satım yapma imkanı verir. Piyasayı incelemek suretiyle veriler üzerinden borsadaki yön tahminini sağlar. Bu tahmin sonrasında daha doğru şekilde alım ve satım işlemleri gerçekleşir. Bu da doğal olarak borsa üzerinden iyi bir kazanç sağlama anlamına gelmektedir. O yüzden günümüzde borsa açısından gün içerisinde yoğun olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

İndikatör Kullanım Alanları Nelerdir?

İndikatör günümüzde birçok farklı alanda önemli oranda kullanılan en önemli faktörlerden biridir. Özellikle sağlamış olduğu tanım üzerinden amaca uygun olarak belli başlı bazı görevlere sahiptir. Bu görevler kullanım alanına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

- Kimyasal alan

- Borsa

- Birçok farklı bilim alanı

- Çözeltiler

Bu şekilde birçok değişik bölümde kendi amacı ve görevi doğrultusunda indikatör düzenli biçimde kullanılır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!