Gelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünUn bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazTürkiye’nin en başarılı mankenleri arasında gösterilen Çağla Şıkel, moda sektöründeki tecrübelerini bir süredir “Bugün Ne Giysem” programında paylaşıyor. Şıkel, bu yarışmanın hayatındaki yerini, modaya bakışını, düzgün fiziğinin sırlarını ve ailesi hakkında merak edilenleri Formsante dergisine anlattı.
Öğretim üyeliğiyle gazeteciliği Artun Ünsal kadar başarılı biçimde birleştiren, peynirden kan davasına, simitten Anayasa Mahkemesine kadar kalem oynatabilene pek kolay rastlanmaz. Onun kadar hayat dolu, onun kadar yaptığı işten keyif alana da... Ünsal son kitabında yemek kültürüyle siyasi birikimini birleştiriyor.
Anneannesi Giritli, deniz ve balık aşığı bir gazeteci ve akademisyen Artun Ünsal. Paris Üniversitesi’ni bitirip doktora yaptı. Fransız gazetelerinin Türkiye temsilciliğini ve Hürriyet’in Paris temsilciliğini yürüttü. Şimdi Posta yazarı ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyesi. Ünsal; lüfer, palamut, levrek, tekir ve istavrite dair ‘Boğaz’ın Beş Efendisi’ isimli bir kitap yazdı. Daha önce simit, peynir, zeytinyağı ve yoğurdun da kitaplarını yazan Ünsal ile bu kez balık konuştuk.