Gelinim Mutfakta günün birincisi ve puan durumu 10 Ekim 2024 haftanın tam ortasında açıklandı. Gelinim Mutfakta'da bugün rulo patlıcan tarifi yapıldı. Tadım, puan ve puanlamanın ardından Gelinim Mutfakta puan durumu açıklandı. Gelinim Mutfakta Eda dün kurayı kazanan isim olmuştu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim kim 1. oldu,? Gelinim Mutakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 10 Ekim 2024
#Gelinim MutfaktaPatlıcanı sevdiren tarif çıtır patlıcan, Gelinim Mutfakta programı ile çok sevildi. Yapımı kolay ve yemesi bir o kadar keyifli olan çıtır patlıcan sofralarınıza renk katacak. Peki, çıtır patlıcan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır PatlıcanEn sevdiğiniz patlıcanlı tarif hangisi? Bulunduğu her yemek tarifinin lezzetini ikiye katlayan patlıcanı bir de böyle denemeye var mısınız? Osmanlı mutfağının en leziz yemeklerinden biri olan "Tulum Peynirli Patlıcan" tarifiyle biz kendi favorimizi sizlerle de paylaşmış olalım.
#Tulum Peynirli Bostan Patlıcanİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemPatlıcan yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor, sıradan patlıcan yemeklerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında köfteli patlıcan kebabı. Yuvarlak dilimlenen patlıcanlar, harcıyla lezzetlenen köftelerle buluşuyor. Bir patlıcan bir köfte şeklinde doldurulan tepsinin üzeri domates ve biberlerle süsleniyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor. İşte, Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi
#Fırında Köfteli Patlıcan KebabıPeynirlerin en hafifi loru kullanarak yapabileceğiniz enfes bir tarifimiz var: Fırında lorlu köz patlıcan. Lorla doldurulan köz patlıcanlar fırına veriliyor, ister makarna isterseniz de pilavla sunuma hazırlanıyor. Peki, fırında lorlu köz patlıcan nasıl yapılır? İşte, adım adım fırında lorlu köz patlıcan tarifi
#Fırında Lorlu Köz PatlıcanPatlıcan yemeği denilince akan sular pek çoğumuz duruyor. Hem zeytinyağlı hem de etli patlıcan yemeği özenle hazırlandığın tadına doyum olmuyor. İşte, patlıcan yemeklerine bir alternatif olarak nohutlu etli patlıcan yemeği tarifi
#Etli Patlıcan Yemeği ÜŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeAbdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiBinlerce yıldır Amerika’da yetişen ve yenen bir sebze acı biber. Kolomb’un Amerika’yı keşfiyle birlikte Avrupa’ya ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayıldı. Acı biber, sadece lezzet verici bir besin değil, aynı zamanda birçok kültürde tıbbi amaçlarla da kullanılır. Günümüzde dünya mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelen acı biber baş ağrısına da iyi gelir, kalori harcamanızı da sağlar...
#Acı BiberMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırTV8’in fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye’ye bu akşam Bedri Usta konuk oluyor. Asıl ismi Bedrettin Aydoğdu olan Bedri Usta, yarışmacıları farklı teknikleri ve lezzetleri öğretmen üzere çağırılıyor. Acılı ve acısız kebapta oldukça usta bir isim olan Bedri Usta izleyicilerin de dikkatini çekiyor. Bedri Usta, yarışmacılara fırında patlıcan kebabı tarifi verecek. Peki, MasterChef Bedri Usta kimdir, kaç yaşında ve nereli? Bedrettin Aydoğdu hakkında merak edilen bilgiler!
#Masterchef Bedri UstaChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuGelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı sorusu gün sonunda yanıt buldu. Gelinim Mutfakta yeni sezon Aslı Hünel sunumu ile üçüncü gününde devam ediyor. Bugün eksi 2'ler havada uçuştu. Gelinim Mutfakta'da bugün patlıcan kayığı tarifi yapıldı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 7 Ağustos 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavKanal D'nin sevilen yarışma programlarından Gelinim Mutfakta 24 Haziran 2024 puan durumu belli oldu. Gelinim Mutfakta 6. sezon finali serisi bayram tatilinin ardından kaldığı yerden devam ediyor. Gelinim Mutfakta günün birincisi her gün çeyrek altın alırken, sezon finalinde en yüksek puanda olan yarışmacı 50 altın bilezik, ikinci isim ise 30 altın bileziğin sahibi olacak. 9 gün sonra Gelinim Mutfakta sezon finali şampiyonu belli olacak. Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta puan durumu 24 Haziran 2024 Pazartesi!
#Gelinim Mutfakta Günün BirincisiSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuKonak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
#Konak Kebabı TarifiMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriMasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıMasterChef Kilis pie tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kilis tava en yöresel lezzetlerimizden biri. Bu nefis yemek Somer Şef'in yorumuyla da ayrı güzel oluyor. Peki Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları...
#Kilis Pie