Güncelleme Tarihi:
Tencere yemeklerinin en sevilenlerinden biri olan etli patlıcan yemeğini düdüklü tencerede ve kendi suyunda daha kısa sürede pişirebilir, salça veya domates kullanabilirsiniz.
Malzemeler
500 gr. dana kuşbaşı et
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
7 – 8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 Çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
2 su bardağı su
3 – 4 adet patlıcan – iri küp doğranmış
2 adet sivri biber
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Yarım limonun suyu
Üzeri için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı Kuru nane
1 çay kaşığı Pul biber
NOHUTLU ETLİ PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ
Isınan tencerenize eti alın ve mühürleyin.
Soğanı ekleyin, birkaç tur döndürün.
Sarımsakları ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
Zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, domates, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirin.
Etler pişince iri küp doğradığınız patlıcan, sivri biber, nohut ve yarım limon suyunu ekleyip, 15 – 20 dakika daha pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın kuru nane ve pul biber katarak yağı kızdırın.
Pişen yemeğin üzerine yağı ilave ederek servis edin.