Gelinim Mutfakta günün yemeği çıtır patlıcan tarifi: Çıtır patlıcan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Patlıcanı sevdiren tarif çıtır patlıcan, Gelinim Mutfakta programı ile çok sevildi. Yapımı kolay ve yemesi bir o kadar keyifli olan çıtır patlıcan sofralarınıza renk katacak. Peki, çıtır patlıcan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi detayları...
Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi ile sofralarımıza geliyor. Hem atıştırmalık hem de tamamlayıcı bir öğün alternatifi olan soslu çıtır patlıcan nasıl yapılır merak edenlere, işte soslu patlıcan tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
4 adet patlıcan
4 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
2 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
8 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
Patlıcanları parmak uzunluğunda ve genişliğinde ince ince dilimleyin.
Bol suda yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları bulamak için yumurtaları iyice çırpın.
Sıvı yağı tavada kızdırın.
Patlıcanları önce galeta yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tavada kızartın.
Diğer yandan domates sosunu hazırlayın.
Tereyağında domates sosunu kaynatın.
Ardından sos için gerekli diğer malzemeleri de bir yandan karıştırarak ilave edin.
1-2 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Kızaran patlıcanların üzerine önce sarımsaklı yoğurt karışımını ve daha sonra sosu üzerine ilave ederek servis edin.
Afiyet olsun...