Paylaş
MALZEMELER
3 Adet bostan patlıcan
1 Su bardağı ufalanmış tulum peyniri
1/2 (Yarım) su bardağı kuru domates
1/2 (Yarım) demet kıyılmış fesleğen
Yeteri kadar zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Bostan patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. 3 adet bostan patlıcanFırın tepsisine patlıcanları dizin. Üzerlerine tuz, karabiber serpin. Zeytinyağı gezdirin. Yeteri kadar zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yeteri kadar toz karabiberÖnceden ısıtılmış 250 derece fırında tepsinizi en üst rafa yerleştirerek fansız ayarda 25 dakika pişirin.⠀Patlıcanların ortasını açın ve içlerini bir kaseye alın. Patlıcanların içini aldığınız kaseye tulum peyniri, kuru domates, fesleğen ekleyip, güzelce karıştırın. 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri 1/2 (Yarım) su bardağı kuru domates 1/2 (Yarım) demet kıyılmış fesleğenden hazırladığınız harcı patlıcanlara eşit miktarda paylaştırın. Fırınınızın 190 derece fansız ayarında üzerleri kızarana kadar pişirin.⠀En son zeytinyağı ve kıyılmış fesleğenle servis edin.
Paylaş