Ordu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#OrduTaze barbunyanın tam zamanı... Baklagil ailesinin bence en albenili ve en lezzetli üyesi... Pembe-kırmızı alacalı kabuklarının içinde parmak izi gibi birbirine benzemeyen o tombul taneleri ister pilaki yapın, isterseniz zeytinyağlı pişirin.
#Zeytinyağlı FasulyeSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıGelirlerinin önemli bir kısmını business koltuklardan sağlayan havayolu şirketleri, şimdi de bu kabinlerde yemek ve şefleriyle fark yaratmanın peşinde. Türk Hava Yolları “uçan şefler” ile öne çıkarken, rakipleri “Michelin” yıldızlı şeflerle işbirliği yapıyor.
#Ertuğrul ÖzkökYalova’da yaşayan Sinan Arslantürk (52), tekstil mühendisliğinden emekli. En büyük hobisi seyahat. 35 yıldır hemen her ay seyahate çıkıyor. Geçen yıl ekimde Ekvador’un Quito kentinde beş gün kaldı. Dört mevsim baharı yaşayan şehri anlatırken “Güney Amerika’nın en iyi korunmuş tarihi kenti, sanki zaman durmuş; kıtada görülebilecek en güzel yerlerden biri. Üstelik ekvator hattının tam üstünde” diyor.
Yalova’da yaşayan Sinan Arslantürk (52), tekstil mühendisliğinden emekli. En büyük hobisi seyahat. 35 yıldır hemen her ay seyahate çıkıyor. Geçen yıl ekimde Ekvador’un Quito kentinde beş gün kaldı. Dört mevsim baharı yaşayan şehri anlatırken “Güney Amerika’nın en iyi korunmuş tarihi kenti, sanki zaman durmuş; kıtada görülebilecek en güzel yerlerden biri. Üstelik ekvator hattının tam üstünde” diyor.
Ramazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.