Bir kafesine sadece doğru parolayı söyleyenlerin alındığını, diğer kafesinde kafanıza baret takıp maden ocağına indiğinizi, bir barında ödüllü biralarınızı içerken canlı müzik tadında tiyatro izleyebildiğinizi, bir başka mekânda el yapımı çikolataların tadına doyamadığınızı, bir restoranda garsonların hiç beklemediğiniz anda size kırbaç vurduğunu, başka bir yerde ise hesabı pazarlık usulü ödediğinizi düşünün. Lviv harikalar diyarına hoş geldiniz! İşte size Lviv gezi rehberi...
#Lviv Gezi RehberiŞef Umut Karakuş’un, Muutto İstanbul’da servis ettiği meze ve ara sıcakların lezzeti meşhur. Artık hemen her çeşidin evlere paket servisini de yapıyor. Jaji isimli Hakkâri usulü kuru cacık, patlıcanlı nazuktan, bol yeşillikle hazırlanan mücver ve kaburga etli firik keşkek, sofrasını geleneksel lezzetlerimizin farklı yorumlarıyla zenginleştirmek isteyenler için...
#Yılbaşı‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıHer güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya KorkmazÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginŞimdi Bozcaada’nın zamanı. Ege’nin başlangıcındaki bu küçük ada, bağları, turkuvaz koyları, berrak denizi, çiçekli sokakları, sokak arası meyhaneleri, lezzetli şarapları, serin serin esen poyrazı ile tam bir Egeli. Bangır bangır müzik gürültüsünden uzakta, sakin ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız bu yıl size Bozcaada’yı öneriyorum.
Bu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates
Düşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde biriken yağları eritmek ve verilen kiloları geri almamak için salt diyet yapmak yeterli değil; işin sırrı daha çok kalori yakmanın püf noktalarını bilmekten geçiyor. İşte damak tadından ödün vermeyen yemekler ve daha çok kalori harcamak için yapmanız gerekenler.