Fatih Ürek’in sunuculuğunu üstlendiği Gelinim Mutfakta yarışmasında bir hafta daha geride kaldı. Beş gün boyunca çeyrek altın için yarışan Gelinim Mutfakta’nın gelinleri, 34. haftanın final gününde 10 bin TL değerindeki 5 altın bilezik için mücadele etti. Peki, beşinci günün sonunda gün birincisi kim oldu, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi?
#Gelinim MutfaktaBeş çaylarının vazgeçilmezi olan kurabiyeler genellikle daireler, kareler, yıldızlar, tüpler şeklinde oluşturulur; bazen çerezler bir dolgu ile yapılır ya da iki kurabiye arasında bir dolgu koyulur. Kurabiye tariflerinin en sevilenlerden biri de pastane usulü olandır. Reçel yardımıyla lezzeti katlanan bu kurabiyeleri, ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, adım adım pastane kurabiyesi tarifi
#Pastane KurabiyesiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıYaz günlerinin en sevdiğim yanı seyahat fırsatlarıyla dolu olması... Yakın bir yere bile gitsek ya piknik sepetimiz doludur ya da çantalarımıza atıştırmalık paketlerimizi yerleştiririz. Bu hafta size işte bu yolculuklar için hazırladığım tatlı-tuzlu yolluk tariflerimi vermek istiyorum...
#YolculukYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaBüyük bir hevesle yaptığınız un kurabiyelerini pişirdikten sonra, ağızda dağılan, yumuşacık bir kurabiye yapma düşüncenizin sonu hep hüsranla mı bitiyor? Eğer öyleyse üzülmeyin, buradaki enfes un kurabiyesi tarifimiz ve püf noktalarımızı kullanarak siz de pastanelerdeki o lezzetli un kurabiyelerini dilediğiniz zaman yapabileceksiniz. Un kurabiyesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Pastane un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi yapmanın sırları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları hemen aşağıda…
#Un Kurabiyesi Nasıl YapılırEge ve Akdeniz kasabaları artık kent yaşamına dair pek çok olumsuzluktan yorulanların kaçış noktası. Hafta sonu arabaya atlayıp keşif gezileri yapanlar ya da daha uzun tatillerde ıssız bir plaj bulma amacıyla yola çıkıp ülkeyi kıyı kıyı dolaşanlar her geçen gün artıyor. Sadece huzur değil aranan... Kimi zaman taze meyve-sebze bulabilme ya da bir lokantaya oturup gerçek deniz balığı yiyebilme hayali kuruluyor; kimi zamansa bakir bir plajda kumlara serilme hayali... İşte tam da rotayı minik köy ve kasabalara çevirmişken, Ege’nin en sakin kasabalarından biri Balıklıova’dan bahsetmemek olmaz!
#İzmir1800’lerin başında Kastorya’dan gelip Balat’ta ‘kuru poğaça, kandil simidi, paskalya çöreği’ gibi pastane ürünleri pişirip satmaya başlayan Andon Stoyanof ’un fırını, 5’inci kuşakla atağa kalktı. Nathalie Stoyanof Suda’nın yönetimdeki Beyaz Fırın’ın 7 mağazasında 430 kişi çalışıyor.
#GazetehaberleriAlaçatı’da trafiğe kapalı, restoran, bar, sanat galerisi, kahve ve butik otel dolu bir cadde var; Kemalpaşa Caddesi. Alaçatı ile birlikte her geçen gün daha popüler oluyor. Kahvaltı vakti ve akşamları tıklım tıklım doluyor. İçinde 65 yıllık restoranlar da var, son dönemde tütün deposundan butik otele çevrilmiş cazibe merkezleri de. Hepsinin de sevimli, oyuncaklı isimleri var. Bu yazıyı okuyup caddenin başından girip sonundan çıkmaya, hangi köşede ne var keşfetmeye ne dersiniz?
Kasım 2002’den bu yana çeşitli başlıklar altında Türkiye’nin en iyilerini seçiyoruz. Yaklaşık üç yıl olmuş başlayalı. Türkiye’nin en iyi pastanelerini de 3 Ocak 2003’te seçmişiz. Aradan geçen iki yıl zarfından neler değişti bir bakalım dedik ve Türkiye’nin en iyi pastanelerinin 2005 versiyonunu seçtik.
Güneşin, denizin, sandaletlerin, bir de limonatanın mevsimidir yaz. Sıcaktan bunalmışken serinlemek için birebirdir, her evin buzdolabında bulunması gerekir. Limon, su ve şeker karışımından ibaret basit bir içecek gibi görünse de, lezzetli bir limonatanın reçetesi daha karmaşıktır. Kimi içine zencefil, kimi nane, kimi ise portakal kabuğu ekler. Tahtını bir ara kola, meyveli maden suyu gibi içeceklere kaptıran limonata şimdi yine çok popüler. Pek çok mekanın kendi adıyla anılan bir limonatası bulunuyor.